Тиждень без іграшок: один експеримент

Чи може ваша родина жити в день без іграшок? І тиждень? Мати Ольга Коровякова спробувала, і вона зуміла дізнатися багато про себе і її дитину. Читати далі Історія Ольги про дивовижні результати цього експерименту.

stomp, незрозуміла тріщина, глухий чубчик і серцебиття ріг. Все зрозуміло, будь-яка степова на іншому машині і стружка на підлозі. Я працюю з комфортом, на шляху звичаюсь маневрування між блоками, пірамідами, кульками та цілим переліком імен, відчуваючи, як мій незадоволення життя росте на ходу. Як я уявляв гілку батьківського п'яти, коли я був на іншій стороні. Кричуща дитина, GV і іграшки-іграшки.

По суті, це була думка, а не розглядає про переваги Школи Вальдорф і т.д., що спонукало мене спробувати жити на тиждень без іграшок. Вечора, я скажу всі іграшки в далекій кімнаті кілька відвідувань, і приготував себе морально, щоб почати експеримент.

День 1

Уранці Алла не міг знайти слон. Він був обов'язковим ранковим обрядом: Будь-яка натискала кнопку і зробила па, поки музика грала. Він блукнув навколо місця, де використовується слон. І прийшла до мене, і вона підняла руки несерйозно, скаржавшись на стрес.

Замість слону я пропонувала танцювати разом з різною музикою. Танці. Тривають протягом 10-15 хвилин і викликали велику хвилювання. Далі ми разом. варення Ана каша: Під час заливки кип'яченої води на злаці вона самовільно занурила руки в другу чашу злаків, спеціально додається їй для цієї мети. Займав мені 8 хвилин, щоб зробити власний чай.

Після сніданку Anya ran до коробки іграшок. Вона повернулася до мене плутаниною. До цієї точки я вже випадково відкрив свій комп'ютер, щоб перевірити свою пошту на сніданок - не тут це було: Я був швидко сумований, займав володіння Скайпу і почав жовчно видалятися. Дуже добре, що людина в кінці швидко з'ясував, хто він справу з. Допомогла знову танцювати. Ми танцюємо до нашого першого сну.

Коли вона кинулася, вона спробувала знайти іграшки знову: Я мав вийти і піти поза, щоб побачити, якщо гриби виросли. Не було грибів, кошик швидко заповнюється конусами і жолудами. Я приступив до ідеї, як доповнювати його, щоб зробити осінній сенсорний ящик. Але я зумів реалізувати ідею тільки ввечері, так як Алла відмовилася залишити вулицю плоско, і я не мав переконливих причин наполягати (Я вже вирішив змінити свою роботу на великому комп'ютері в нічний час, і немає різниці від телефону).А потім Аніга згадав, що в гаражі було велосипед - і ми пішли їздити по с. (І це була моя перша поїздка з Анною, до цього вона була керована виключно чоловіком.)

Повернулися на вечерю Як встановити таблицю, Anya подарувала кухні знайомий вигляд: так як немає іграшок, всі пластикові контейнери вона могла б дістатися до використання. А потім вона пішла на все, що вона могла досягти, яке було, зокрема, Дад великий запас алкоголю. Я похмуро думав, що другий сон був час реорганізації вмісту шаф.

Про насДитина дала молитви та альбомЯ сидів і дивився, якщо вона була малювати на підлозі за межами скатертини (зрозуміти, що ми не робимо зовні альбому все ще без використання), одночасно наповнивши її кошик за допомогою клипінгів паперу осені квіти, ниток і пінопласту листя (розрізати з губки).

Після того як IZO відіграли на початку і пішли варити вечерю. Ось тільки прийшов чоловік – вони ще трохи настояли на ранній старті, ми змиваємо посуд разом, протерли все, що Аня разом з тим розсипається на підлозі, і вони пішли читатий Перед тим як дізнатися його, час сну. Ми були в душовій кабіні, так що день пішов.

Вражень з дня дуже оптимістичні: вона здавалася набагато простіше, ніж я думав. Я, безумовно, рани вперед. Для затримання дитини 7 днів, незалежно від того, як скручується, є складне завдання. Але це допустимо. Дуже приємно. Я не буду описати його в деталях щодня. Приблизний графік плюс або мінус підтримується, різниця була визначена тим, чи варити обід / вечерю, піти в магазин і т.д. Я просто поділю мої пошуки і спостереження.

Пошук

В цілому експеримент є чистою радою. Цього тижня я дізнався більше про себе, дитину та взаємодію між нами, ніж я зробив у попередньому році і пару місяців.

1,1 кмДитина. (У віці однієї і половини, точно, хоча я думаю, що це стосується дітей будь-якого віку.)Дуже зручно обійтися без іграшок, надана достатня увага від батьків. (Це не про 100% увагу.)

2,2 км Для того, щоб зайняти дитину, тоді як батько зайнятий. У теорії це повинно бути менш вірним з іграшок, які вимагають дорослої участі, і поки навантаження значно зростає. Я не чекав іграшок, щоб зробити життя легко.

3. У З'явиться велика кількість нових (або рідко використовуваних старих) спільних заходів, а деякі з них залишаться у вигляді обрядів навіть після підйому мораторію. Це, мабуть, найважливіший і вагомий результат експерименту для мене. У нас є багато нових обрядів. (Це було важко, іноді з розчарування.)

Ось наш список:

Танець разом (Діти на руках, дитина на підлозі повторює рухи за мною і навпаки – повторюємо рухи за нею). Протягом тижня Anya освоїла нові рухи, які не використовувались до танців і в її житті.
Ми опанували велосипеди разом. Я отримав додатковий бонус – один день я втомився від коментаря на все навколо мене, і я почав співати (Я неординарно поганий на співі). Звісно, для того, щоб не послухати цей особняк, Алі вирішив, що вона буде досить співати замість мене. Я співаю дитину.
Водні розваги. Як виявилося, моя дитина може подбати про себе, якщо ви просто одягнете її голий в душ або ванну і поверніть на воду. Немає іграшок. Максимально з милом.
• Це просто смішні роликові пісні. Тепер це дуже економія, коли Anya починає псувати зовні будинку.

4. У Я отримав величезний науковий і творчий розвиток. У цей час я сам в домашніх умовах зробив: гра-дог, місячний пісок (майже як купили жити), лізуна, ooblesk. І кожен раз вона мила кухню, навчаючи способи зробити це набагато швидше і ефективніше. Ми протестували пучок рецептів бульбашок, але так далеко не прийшли. Вивчаємо величезну кількість кухні і не тільки посуд для музичної взаємодії один з одним, з предметами інтер'єру і т.д. Аня породила весь альбом.

5. УманьЯ знайшов, що підбір круп на підлозі не краще або гірше іграшок. Що ви можете ковзати на хіппі більше, ніж на автомобілях, які миття захоплююче, і висить одяг на акумуляторі, як правило, прохолодно. Уявіть мій сюрприз, коли я прийшов, щоб зняти мій нижню білизну і він не був! У будь-яку кімнату, по дорозі, захопивши пару моїх речей з сумки. І виявилося, що вона цілком здатна піднімати сітку на ранній старті, добре повісить і не обов'язково стискає.

6. Жнівень Наприкінці тижня кількість ідей не зменшилась, але, навпаки, зріс. Але час присвятити Ану, скорочений, як багато нових розваг вона придумала себе. Я навіть думав про продовження експерименту, але мій бабуся прийшов з іграшками. Видання

Автор: Ольга Коровякова.

P.S. І пам'ятайте, що просто змінивши наше споживання, ми змінюємо світ разом! Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: vk.com/bmshkola?w=wall-61917618_5572