Як позбутися від себе і вашого життя

Ви, ймовірно, знайомі з ситуацією, коли, пройшовши десятки способів підвищення ефективності, ви не знайшли права. Після читання цієї статті ви дізнаєтеся кілька простих і ефективних методів, які можуть радикально змінити життя. Результати гарантовано за півстолем досвіду Toyota.

Система управління Японією базується на невеликих, але стійких вдосконаленнях. Як кажуть японські, «маленькі краплі створюють могутній океан». У той же спосіб невеликі, але постійне вдосконалення призведе до великих змін.

Ми спеціалізуємося на використанні Kaizen в бізнесі. Я хотів застосувати цю техніку до себе. Пошук в Інтернеті не вдалося: Я не можу знайти пристойну адаптацію. Виявилося, що ніхто не систематично використовує Kaizen для підвищення ефективності особистості. Не відокремлюють кінчики для очищення і частування. Так я почав будувати систему самостійно.

Ефективність роботи

На початку своєї кар’єри в якості консультанта я не віддавав нові знання. У вас було багато вчитися і швидко. Для того, щоб ефективно організувати процес, я зарезервував годину для навчання в Outlook і зробив список необхідних інструментів. Мій прогрес до мети, я назвав колір. Поступово, мій список розглянувся зеленим, а мотивація до майстер-класу тільки збільшена.

Другим кроком було підвищення ефективності роботи. У Кайзені є така річ, як «Валюта і втрати». Вартість.Всі дії, які переходять на результат, всі інші «збитки». Наприклад, ми позбавляємо на етапи найпростішого процесу «порошкової води»: отримайте, візьміть склянку, залийте воду в неї, доведіть її до рота, займіть кілька ковпачок. Отже, у всьому цьому процесі «значення» тільки останній етап - «прийняти кілька шпилів». Інші дії – «збиток» (зменшений або не знижується).

За даними Kaizen Institute Russia, ефективність бізнесу в пострадянському просторі становить 5-10%. Це означає, що протягом всього робочого дня співробітники отримують користь себе і компанії лише за годину. Решта часу, вони роблять непотрібну роботу. І це не так, що люди лазуні.

Це просто внутрішня система, яка змушує їх працювати так. Для того, щоб розпочати роботу, я визначив, що «значення» мені.й Щоб перевірити, чи є у вас правильно визначене значення, запитайте себе, «Якщо я зроблю цю дію, то я зроблю більше грошей, я зроблю себе краще, візьміть світ?» Якщо відповідь так, то ви знайшли своє «значення». й

Моя компанія «Value» – це семінари та проекти Kaizen. Я витрачаю близько 50 відсотків мого часу, і це штраф.

Тоді я почав підрахувати час роботи в офісі.й Щоб зробити це, я почав відслідковувати те, що і як я робив, що я відволікав, і як довго це займе. Виявилося, що «значення» в моєму процесі було лише 7-10%. Чи знаєте ви, що ви відчуваєте себе на всіх днях і нічого не пам'ятаєте? А що я мав.

Щоб виправити ситуаціюЯ зробив список додо., які приносять «значення» під час підготовки та переліку «збитків»

Тоді я почав відслідковувати скільки часу я провів на лівому стовпчику, і скільки направо. Упродовж 1-2 місяців ситуація почала покращувати.

Як зробити стратегічну роботу

Після поліпшення управління поточними справами, це час, щоб прийняти стратегію. Якщо ви хочете підключити довгострокові цілі з вашим поточним бізнесом, це те, що вам потрібно.

Тойота розробила спеціальну A3-X-matrix. A3 - формат аркуша, а літера «X» призначена для типу матриці, на якому створюються стратегічні плани. Японці вважають, що A3 лист досить розробити бізнес план, щоб відкрити новий завод або написати річний звіт. Немає багатосторінкових томів, додаткових чисел і часу!

Перевага матриці полягає в тому, що всі стратегії, тактики і контрольні показники розміщені на одному аркуші. Все зрозуміло і зрозуміло. Ви можете бачити всі з'єднання. Матриця з'єднує абстрактну стратегію з повсякденним життям.

Щоб отримати відчуття того, як це працює, подивіться на смугову версію моєї стратегічної мети за 2013 рік Здорово і Сильний Тіло:

Коли тактика і процеси визначені, я візуалізую рух до мети в різних напрямках. Це те, що мій графік управління вагою виглядає так.

Я зафіксую свою вагу вранці. Я використовував для друку нового столу щомісяця, але довгострокова динаміка залишалася за лаштунками. Результати минулих місяців повинні зберігатися десь, і вони все одно були регулярно втрачені. Одного разу ідея прийшла до святкування результатів місяця в різних тонах. Упродовж 6 місяців з’являться таблиці та таблиці.

Візуалізація

Візуалізація – управління процесами та людьми через зображення, ознаки, розмітка, світло, колір тощо. Це найбільш ефективний спосіб організації людей! Чи не ви? Тоді подивіться на знаки автодоріг, розмітки, і думають, скільки мільйонів людей обіймають її щодня?

Принцип візуалізації – найпростіший і найпотужніший метод впливу. Я часто фарбую на роботі і в домашніх умовах. Картина дозволяє швидко передати ключову ідею і краще запам'ятати.

Експеримент з візуалізацією. Наприклад, є одним із способів візуалізувати ваші плани на день. Кількість в внутрішньому колі вказує на час. І зовнішні номери означають речі зі списку на добу, відокремлюють час виконання протягом дня. Що я зробив, я пішов. Опція красива, але не ловила через складність підготовки шаблонів і майстерності Evernote.

У день дитини в дитячому садку запитали, куди працювали батьки. І не знаю, що сказати. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Але професія батька (Кайзен-консультант) не запам'ятовується.

Кілька разів, ми роз'ясували те, що зробив Дад. Результат завжди був одним - забуваючи і плутати. З новою і складною інформацією, це завжди справа, тому я часто пофарбую проблему на моїх проектах. Я вирішив пофарбувати тут. Дитина захопила творчість батька, а інформація була вбиране 100%.

Моя дочка навчається чистити зуби 2 рази на добу. У вас є проблема? Щоб зацікавити дитину, я вішак цей шаблон і ввімкніть таймер відліку. Тепер Аврора просить чистити зуби!

Немає магії або тьмяності.

Дочка бачить, скільки часу потрібно зануритися пензлем (розумна і обмежена кількість часу), а в кінці також пофарбувати сонце.

Принцип Парето

Я дуже люблю це. Принцип Парето 80/20й Це не японський дизайн, але японські готові використовувати його, щоб зосередитися на головній частині. За цим принципом світ не лінійний і непросто. Хтось невеликий завжди створює щось велике.

Я змінив мій погляд на читання та саморозвиток. Я використовував, щоб читати все. У нас є багато інформації, але часто там немає. Принцип Парето дозволив мені зосередитися на темах, які вирівняли з моїми довгостроковими цілями.

Ось що я зробив:

1,1 км Автор: MindMap всі книги з бібліотеки в різних медіа.

Коли я бачив весь список, він був зрозумілим, що я був купівля книг, які я міг лише читати наступного року.

2,2 км Порівняти доступні книги з метою, я скомпільував список літератури, які перемістять мене якомога швидше, щоб досягти їх.

3. У Я написав книги, які я хочу читати в Evernote, і почав зауважити їх наявність, читання і скомпільувати фінальну MimdMap на основі результатів читання.

Тепер я читаю послідовно, книгу після книги. Що мені потрібно.

Я теж змінив мій погляд на роботу зі списками. Я використовую для написання списку завдань на день у щоденному режимі або Evernote. Тепер я виділю три найважливіші речі дня (див., місяць і рік), які зроблять мене найдобрим. А потім я зроблю список вторинних речей, щоб зробити.

Це дозволяє орієнтуватися на найважливіше. Я свідомо обмежую себе трьома завданнями, інакше я отримую обприскувати і застрягти в потік. Так я зробив перші три речі, а потім все інше. Я працюю з завданнями в Evernote, оскільки у мене є скрізь (телефон, планшет, ноутбук).

Чисті лінії та замовлення

Я завжди любив замовлення. Але це не доки я дізнався Кайзен, що я змогла довести числа, які чистоти і зручність були економічно вигідними як для людини, так і компанії.

По відновленню замовлення на робочому місці, я «закриваю» робочий день і переключіть на вечірній відпочинок. Починайте ранок з ідеальною чистотою. Чистка - це ритуал, який приносить багато задоволення. Після того, як все це так просто: поставте ідеальний порядок один раз, а потім кожен день зберігайте його.

Це те, що мій стіл схожий на кінець дня.

Ми робимо прибирання будинків у вихідні дні. Про те, що робити. В якомусь моменті ми зрозуміли, що моя дружина не була щасливою, і я не хотів би, як вона була вмирає (то я не знайшов нічого). Ми розщеплюємо випадки. Тепер я дуже щасливий, щоб боротися з пилом і покласти все на місці. Дружина несе відповідальність за очищення підлоги і ванної кімнати.

Висновок

Kaizen - це простий і швидкий спосіб зробити ваше життя більш цікавим і продуктивним. Чи не ви? Ви маєте право. Всі ідеї повинні бути протестовані!

Ось чотири прості способи перевірити чарівну силу Кайзена. Для цього потрібно застосувати принаймні одну з запропонованих варіантів протягом 10 днів.

Варіант 1

Відповідь на три прості, але важливі питання в письмовій формі:

1,1 км Що я дізнався / дурно сьогодні?

2,2 км Як я можу бути кращим в моїй галузі? Як я можу бути більш ефективним?

3. У Що я можу зробити завтра, щоб допомогти себе і іншим?

Відповіді, які ми отримуємо, повинні бути реалізовані.

Варіант 2

Заповніть матрицю A3-X. Зробіть стратегію для вас!

Варіант 3

Малювати і візуалізувати! Зробіть свій рух видимим. Зайдіть свої розклади до ваших цілей у видному місці і розмітіть результати щодня.

При спілкуванні з колегами, близькими і особливо дітьми, малюйте те, що потрібно сказати. Дотримайтеся реакції людей і здивуйте, наскільки ефективніше і цікавіше спілкування.

Варіант 4

Щоранку напишіть 5 речей, які спрощують, полегшують, прискорять роботу. Звичайно, ви не можете реалізувати його відразу, але навіть якщо 20% ідей реалізовані, ваша робота буде багато змін.

Успіх ніколи не придумав, що це зараз. Перевага того моменту, щоб захопити його і насолоджуватися життям!

Автор: Сергій Осіпов

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: interesno.co/mag/e94d2588ecde

Категории

Смотрите также

Новое и интересное