Місце, де буде жити сили, і розумовий випадок його втрати

Нездатність волі – частий супутник провалів і розчарувань в житті. Більшість людей вважають, що це може бути передано людині або ні, і нічого не може бути зроблено про це.

З певної точки зору, є раціональне зерно в цьому, адже завдяки дослідженням нейронауковців було виявлено, що префронтальна кора відповідає за вольові рішення.

Однак, як професор Стенфордського університету Келлі Макгонігал переконливо доводить в свою кращу книгу Willpower. Як розвивати і зміцнювати, сила не є застарілим параметром. Увімкніть зміни та розвиток. Правда з печерою – якщо ваш мозок тонкий, і він працює якнайкращіші люди.

Передупинна кора (трені центри на рівні чола і очей) призначена для узгодження наших бажань, контрольних думок, почуттів і дій. Нейронауковці в Університеті Станфорда показали, що «основне завдання сучасної префронтової кори полягає в тому, щоб нахилити мозок до того, що важче». Коли легше лежати на дивані, ваша префронтова кора змушує вас підніматися і бігти.

Дофронтальна кора має три різні зони:

"Я буду," "Я не буду".

Кожен з них виконує своє завдання - захистити вас від прийняття непристойних рішень, щоб допомогти почати робити незручні речі або кинути те, що не корисно.

Перша сила «Я не буду».

Наприклад, я не буду пити, курити, їсти після шести, перейдіть на пост.

Друга сила «Я буду».

При необхідності робити те, що ви не хочете: перейдіть до роботи, прокинувшись на годинник сигналізації, зробіть ранковий біг.

Третя сила «Я хочу».

Це можливість запам'ятати те, що ви дійсно хочете. Згадуючи це, фрази «Я не курю» і «Я буду йти в спортзал» трансформуються в «Я хочу бути здоровим і міцним. й

Самоконтролю – контроль всіх трьох сил. І це можливо, якщо ми використовуємо унікальну людську здатність. самодоглядй

Деякі з наших умов (інтоксикація, втома) пригнічують активність префронтової кори, і вона стає більш складною для нас, щоб контролювати себе і зміцнити наші імпульси. Крім того, відсутність контролю і втрати самоконтрольу призводить до пошкодження префронтової кори в результаті травм, нещасних випадків і захворювань. Келлі Макгонігал говорить про те, що найвідоміший випадок пошкодження цієї області мозку.

У 1848 Phineas У віці 24 років працював бригада залізничних працівників. Його підлеглість вважають його кращим фореманом, поважав і любив його. Друзі та сім'я охарактеризували його як спокійна, збалансована людина. Відомий лікар Джон Мартін Харлоу, повідомляє, що підопічним був сильний в тілі і духі, «подає залізом і сталевим м'язам. й

Але все змінилося в середу 13 вересня о 4:30 Гаж і його екіпаж очищав шлях з вибуховими речовинами, щоб побудувати залізничне сполучення між Бурлінгтоном і Рутландом в Вермонті. Заготівля проводів. Процедуру повторили тисячі разів, але раптом щось вирушило неправильно. вибух став занадто рано, і метр-довго трамвайного трафарету прокочував ячмінь Gage'skull. Вона поїхала в її ліву щоку, прокочувала її передніх лобів і висаджувала 30 метрів, збираючи сіру матерію з нею.

Ви можете уявити, що загиблий загибель. Але ні, не загиблий. За появою, він навіть не проходив. Працівники просто кладуть його на колісній стрілці і виштовхнули його на два кілометри до таверна, де він залишився. Лікар ретельно нашивається кров'ю, повертає на місце великі фрагменти черепа, зібрані з сцени, і нанесені стібки.

Займав Gage більш ніж два місяці, щоб повністю відновити фізичні сили (можливо, він був загиблим у багатьох способах радикальних призначень Dr. Harlow: він призначив енума з грибка, який з'явився на відкритих ділянках головного мозку Gage). 17 листопада пацієнту було достатньо, щоб повернутися до життя. Сама шавлія заявила, що він відчував себе краще в будь-якому сенсі, а біль не завдав йому.

Звуки, як щасливий кінець. Але Ґейдж був нещасливим: його історія не закінчується. У мозку відбуваються зовнішні рани, але дивні речі. За словами друзів і колег, характер Gage змінився. Доктор Харлоу розповів про зміну медичної доповіді про наслідки травми:

Можливо, є імбаланс ... між психічними здібностями і тваринними нахилами. Він є непристойним, незворотним, іноді дозволяє себе самим поганим скупченням (то перед тим, як він не був різним), невимогливим лікує друзів, не приймає обмежень і порад, якщо вони суперечать своїм бажанням ... винаходи багато планів для майбутнього, але відразу втрати інтересу до них ... У цьому сенсі він кардинально змінився, тому ясно, що друзі та знайомства стверджують, що він більше не завадить.

Іншими словами, поряд з префронтовою корою, загублений самоконтроль: повноваження «Я не буду» і «Я буду». Його залізо буде, що здавалося б, є невід'ємною частиною свого персонажа, був потілений трамвайним трамваєм, що летить через череп.

Більшість з нас не повинні турбуватися про раптові вибухи поїздів, які приймають наше самоконтролю, але є невеликий Phineas Gage у всіх.

Попередня кора не є надійним, як ми хотіли б. Деякі умови — коли ми п'яємо, сон-деприв'язуємо, або просто відволікаємо — пригнічуємо її і мімічуємо пошкодження мозку.У той же час, у якому знаходиться одна гра. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.

Так, ми можемо зробити всі речі, які складніші, але ми також маємо бажання зробити навпаки. Цей хірург повинен бути стриманим, але він живе своїм розумом.

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, Vkontakte, Odnoklassniki

JavaScript licenses API Веб-сайт Go1.13.8