Заздрити. Хто і чому тосердя?

Я думаю, що більшість людей мають «яскравий» почуття заздрості. Як мінімум пара разів в житті, це «добре» відчуває себе досвідченим всім. Хоча б я думаю, так. Хоча завжди є ті, хто стверджує, що він категорично незрівняний з цим почуттям. "О, це буде хтось заздрити" - часто це фраза звучить так, щоб вона стала чіткою - з заздрістю людина знайома.

Дійсно, є ті, хто ревній рідко і ситуативно, і є люди, які є хронічно «приховані тобою», хоча вони не допускають її. У цій статті я коротко поясню, чому виникає таке почуття, як вона проявляється, і як поведінка ворожих змін людини.Поговоріть трохи про те, що робити, якщо ви заздрили, і що робити, якщо ви повинні спілкуватися з ворожими людьми.

Що таке заздрість наукової мови?Можливо, ми повинні почати з визначення. Я представить два визначення заздрості: науково-популярні.

Наука. Заздрість визначається як:

Ефективний досвід людини при погляді успіху іншої людини, що супроводжується збільшенням мотивації досягнення.

У цій статті ми розглянемо, чому виникає досвід, і що насправді відбувається з мотивацією, оскільки я не зовсім правильно інтерпретувати зміни мотивації при заздрості.

філістина Визначення може бути сформульовано наступним чином:

Заздрити, коли ви відчуваєте себе погано, тому що хтось інший відчуває себе добре.

Я вже писав, що є люди, які заздрять як непристойний гість своєї чуттєвої сфери і, навпаки, надзвичайно переконливі люди. Тому ми вирішили, хто схильний відчувати себе добрим і чому. Розглянемо передумови її виникнення.

Причини ревнощіНестабільна самооцінкаЯ не збираюся описати його тут, бо це великий і важливий матеріал. Скоро, це самооцінка, яка призводить до зміни думки людини, залежно від подій, які відбуваються в житті. Деякі події призводять до збільшення самооцінки, інші призводять до падіння самооцінки. Наприклад, за довгий час зберігав автомобіль, купивши його, що було неймовірно гордим. На зустрічі з другом, який переходить на більш дорогий автомобіль, може призвести до падіння самооцінки, адже ваші власні автомобільні пальці в гальмуванні вашого друга автомобіля. Це не має нічого спільного з реальним станом справ (так як машина не стала не гірше ні кращого), але самооцінка різко падає, а ідея людини сама може змінитися на гірше. Причина нестійкої самооцінки.

Відповідно, людина починає сприймати успішність друга як власної неповноцінності, яка супроводжується краплиною в самооцінці, з усіма наслідками у вигляді негативних емоцій, досвіду та інших речей.

Чим більша амплітуда коливань в самооцінці від плюс до мінуса і спини, тим більше людина схильна до заздрості. Тому найчастіше заздрість виникає у людей з самооцінкою.I+Якщо я найкраща? Представники інших типів можуть бути ревніми, але це зазвичай не так очевидними.

Людина з стабільною самооцінкою не піддається заздрості, адже його «Я» не залежить від зовнішніх обставин.

Оцінка об'єкта заздростіПам'ятайте Семенович Горбунов, в фільмі «Дямонд Рука»: "Гуїс." Я повинен бути на місці. й Але контекст був різним. Але коли людина є ревнощами іншого, він фактично говорить про те, що й Семіон Семенович. Я повинен бути на місці. Я повинен бути пропагований. Я, хто хоче зробити стільки грошей. Я, хто повинен мати цей автомобіль. Я повинен піти на конференцію в США.

Тодо не завжди стелить, коли ми зіткнулися з успіхами інших. Несправжлива людина може сміливо відірвати наступну успішність Білла Ворота, яка повернулася до першої лінії рейтингу Forbes. Але це може бути довгий час, щоб турбуватися про просування колеги, який зараз також отримує 10 відсотків більше, ніж його.

Чому б не мільярди засновників Microsoft, які зароджують ревнощі, тоді як десять тисяч співробітників болючі?

Ми повертаємо на предмет нестійкого самооцінки. Ті, хто знайомий з матеріалом, пам'ятайте, що характерний момент для людей з нестабільною самооцінкою є класифікацією людей за типом «високої або нижньої», «кращий або гірший». Природно, людина знаходить місце в цій класифікації. Він кладає «повний» себе, і є ті, хто вважає себе «вище».

Хто зазвичай заздрить?

Тим, хто вважає себе неповним і тим, хто може розглянути трохи вище сьогодні, але не набагато. Таким чином, заздрість колеги виник внаслідок того, що він був або меншим або трохи вище у класифікації. Це людина, здається, що він не менш, і, можливо, навіть більш гідний кандидат за результат, який пішов до друга. І керівник Microsoft у своїй класифікації значно вище. Він визнає найвищість Білла Гейтса над собою, він не розраховує на такі досягнення, тому він спокійно приймає успіхи влади. Незважаючи на те, що я зустрілася з парою людей, які були нервовими навіть шторами і роботами.

Такими спотвореннями в оцінці людей призводять до того, що людина «підготовленої дози» навіть не намагається зрозуміти, чому, через що суб'єкт заздрості прийшов до результату. В результаті нічого не вчив і нічого не виводить.

Сфера діяльностіХтось сказав, що найсильніша заздрість заздрість особистих якостей людини. Я не думаю, що це правда, тому що я ревнощий результат. Дійсно, є особисті якості, які дозволили людині досягти результатів. Але... З рукою на серці, якщо ви берете 1000 осіб і пропонуємо їх результати одночасно, не набуваючи всіх особистісних рис, я думаю, що кількість відторгнень буде сухою до нуля. Так ми ревнощуємо результат.й Не обов'язково матеріал. В результаті у вигляді шлюбу другу може добре привести до виникнення заздрості в покоївному середовищі.

Але не тільки результат важливий, але і як отримано цей результат. Якщо він виходить на шляху, у сфері діяльності, яку людина вважає можливим для себе, то шанси на заздрість набагато більше. Зовні, якщо результат виходить в поле, що людина навіть не розглянула можливості для себе, то може не виникати.

Що означає?

Якщо я бачу себе в бізнесі, то я можу заздрити досягнення, які я зробив в різних сферах торгівлі. Хтось став топ-менеджером, і тепер ставить бізнес-клас за рахунок фірми. Хтось почав свій бізнес і досягнув успіху. З Розглянуто всі ці способи, як це можливо для себе, тобто я готовий зробити це, результати інших, отримані ними на шляху бізнесу, можуть викликати заздрість.

Зустріч з успішним гінекологом, або філармонічним художником не може викликати негативні емоції і скоріше не викликати заздрість, адже я не вважаю, що ці сфери діяльності можна розглянути.

Іноді навіть запитайте, ви можете визначити своє призначення, за допомогою якого ви заздрили. Теоретично, ви можете, але в реальності, це не те, що це ваша долина. Заздрість виходить з результату, і ви просто думаєте, що по дорозі, досягнення прийдуть швидше. Це дуже суперечливий показник, який можна ввести в оману.

Неперевага, що ви на правій трасіЦе важливий момент, тому що якщо людина не впевнений, що він зацікавлений в тому, що він робить, або він сумнівається, що він отримає рівень досягнення, який він потребує по дорозі, він починає «повернути голову навколо», намагаючись побачити більш цікаві і швидше способи, щоб отримати те, що він хоче. Саме тому зовнішній вигляд заздрості часто супроводжується думками, які можуть я робити неправильно, можливо, варто зробити щось інше. Людина вмотивується прикладом когось, хто чинить, і він думає, що він може досягти успіху на цьому шляху. Тим не менш, як ми знайшли в другому пункті, він краще і більш талановитий.

Вивчаємо чотири передумови для заздрості, і дуже «яскраве почуття» виникає, коли ми порівняємо себе іншим людям і програємо в цьому порівняння. Втрата супроводжується падінням в самооцінці, що супроводжується негативними емоціями, які в науковій визначенні звучать як «ефективний досвід».

Так як самооцінка, мабуть, найважливіша в психіці людини, коли вона падає, він намагається компенсувати в будь-який спосіб. Як людина поводиться, коли заздрість виникає, як компенсувати падіння в самооцінці.

Способи компенсації заздростіПо-перше, є свідомі і несвідомі способи компенсувати заздрість. Я буду використовувати цей термін, хоча насправді Компенсація за заздрість - компенсація за падіння в самооцінцій Шлях швидко відновити втрачену самооцінку.

У величезній більшості випадків людина просто не розуміє, що він ревнощий. А він заперечує, що він ревній. Фрази, як «Я ревній, хто» з цієї опери. Все, що він робить в цьому випадку, він з чистого серця, не з ревнощів.

Іноді людина розуміє, що він ревнощий, хоча варіанти поведінки в цьому випадку відрізняються мало від несвідомих способів. І якщо ви розумієте механізм, ви можете легко зрозуміти, що людина використовує для компенсації заздрості. Арсенал обмежується і відварюється до наступних: Так як моє завдання полягає в поверненні власної гідності до плюсу, ось що я можу зробити:

• Я заздрюю.
  • Живлення людини заздрити.
  • Підніміть себе вгору.

Як це працює?

Уявіть ситуацію. Студенти стоять за межами університету. Дорожчий автомобіль прибуває, дівчина виходить з неї з найближчого потоку. Він каже: "Хі, дівчата!" і йде в будівлю. Здавалося б, ситуація звичайна, але настрій зіпсований на тиждень. І дівчата мають три магічні способи, щоб зупинитися в найближчі три хвилини.

Пройдіть список.

Ми зобов'язуємо досягнення, що є машиною.

- Я ніколи не сподобалося BMW.

- Задній привід. Шит. Як їздити взимку.

- сто відсотків.

Німці просто охоронець. У мене є знайомство...

Об'єкт заздрості:

- Я почула, що вона спить чоловіка. 60 хв.

Народжена в багату сім'ю є великим досягненням.

Я переконаний, що гроші не можуть купувати смак.

Вони придбали автомобіль і забули ліцензію.

Досягнення.

Уг. Сплячий з Дідусьм через машину. Я нічого не робив.

- Я зробив все самим.

до Як мінімум я чесний.

Я дав трохи перебільшений приклад. Тепер ви знаєте механізми, ви можете практикувати діагностику заздрості у себе та інших. Це зазвичай використовується для компенсування ревнощів.

Досягнення живота.

• Критики. Пошук бліх в роботах, в результаті предмета заздрості.
  • Оцінювання. Розведення значення досягнення.
Живіть свою ідентичність.

• Критика ідентичності.
  • Критики способу отримання результату - вкрадені, крокуси, чесно не заробляють, бере заслуги інших і т.д.
Підніміть себе вгору.

• Контрадикція. Поганий, але чесний. Ми працюємо над виробництвом, не спекулюючим.

Існує ще один спосіб компенсування заздрості, який виникає у людей з особливо болючим самопочуттям. Це Помста, агресія, Він може проявлятися в свідомості або несвідомих переслідувань. Бажання зробити зло тим, хто ревнощий. Не може статися відразу, але «камінь гріхом» чекатиме в потрібний момент.

Саме тому слід бути обережними при спілкуванні з ревними людьми. Багато людей люблять бути ревнощими, а потім дивувати, чому вони лікують таким чином. Я думаю, що я зміг відповісти на це питання.

Як ви спілкуєтеся з ворожою людиною?На мій погляд, слухняний людина повинна бути оброблена обережністю. Для того, як він бачить ваші досягнення, як його перемога. В принципі навіть добре, якщо це просто компенсує заздрість в одному з перших трьох способів. Це гірше, коли він помстає.

Коли хтось запитує питання і каже: «Я маю ревні друзі», вони не друзі. На мій погляд, друзі, які можуть насолоджуватися вашим успіхом. Це рідкісна якість в нашому

Часом ми маємо справу з ревними людьми. Ми не можемо самі зателефонувати одержувачу. Що ми робимо? Перш за все. Поговоріть більше про ваших успіхів. Запасні почуття колег. І по-друге, допомогти їмй Як? Що я зателефоную “зроби власну ногу”. й

У фільмі «Пригода італійців в Росії» є епізод, коли мафія обіцяє розбити ногу персонажа, який грає розкішний Євстинеєв. Я думаю, що кожен пам'ятає знамениту сцену, коли вони кажуть, "Не". Евстинеєв збиває колонку будівлі і розбиває ноги, а в той же час стовпчик. Що це означає для навколишнього середовища?

Якщо ви знаєте, що людина ревнощів, то вам потрібно зрозуміти, що або він буде компенсувати заздрість, яка виникла, або ви це зробимо для нього. Якщо ви робите те, що він збирається зробити, ви допоможете йому відновити внутрішній баланс з невеликою кров'ю. Як мінімум ви будете керувати процесом.

Що виглядає так. Наприклад, ви прийшли в новий автомобіль для роботи, і ви знаєте, що деякі колеги сприймають цей факт неоднозначно. Що робити? Скажіть, що ви розчарували в машині, і зробивши помилку. Що ви побачите, що ви отримали кредит. В цілому. Подаруйте допомогу друзям, знайомим. Чим більше ви робите роботу для них, тим менше наслідків.

Одного разу дівчина прийшла до мене з проблемою. Вона працювала в банківському відділі і мала великі відносини з босом. Вона недавно зламала хлопця, голова відділу нещодавно розлучився, на цю тему вони погодилися. Бос приймав її під її крила. Після того, як дівчина починає датувати хлопця, і краще її зв'язок з молодим чоловіком, чим гірше відносин з головою стала. Починалася знайти несправність, щоб побороти роботу на перебування після дня. Я сердився і дратівливий.

Коли вона запитала, що робити, відповідь кладуть на поверхні. До речі, які розуміють механізми, зупиняються і намагаються придумати розчин.

Розчин простий. Хлопець попросив не приїхати до роботи. Вона сказала її бос, що він залишив її. Повернулися оригінальні хороші стосунки.

Я часто чую заперечення.Я не знаю, як це сказати. й Щоб бути чесним, я також не щасливий з такими методами, але якщо ви вимушені, я напругу, спілкуватися з ворожими людьми, то краще робити це, ніж вони роблять. І вони, безумовно, компенсують заздрість, і що це призведе до незнімання. Якщо у вас немає нічого спільного з цими людьми, просто ігноруйте їх. Але якщо ви зацікавлені в контакті, краще розглянути те, що я писав.

Про знамениту «білу заздрість»й Як видно, що немає такої речі. Заздрість завжди чорна, що супроводжується негативними емоціями. Білий заздрий відноситься до радості інших людей. Або це може бути використана особою у зусиллях, щоб будь-ласка, вираз "Я заздрю тебе білою заздрістю". Замініть цей вираз з “Я дуже щасливий для вас!” і не буде згубитися.

МотиваціяУ висновку трохи про мотивацію. Я часто чую, що ревнощі є хорошим мотиватором. Не вірно.

В першу чергу. Як правило, мотивація досить довго.й

По-друге, Заздрість призводить до падіння в самооцінці. А якщо ви мотивували заздрити весь час, то ви будете мати це почуття сумного програвача, який намагається зробити для його нижчого комплексу.

По-третє,Це не мотивація для досягненняУ науковому визначенні, наведено на початку статті, помилка – це невідповідна мотивація для уникнення. Заздрість призводить до активації комплексу неповноцінності, а всі мотивації спрямовані на позбавлення від цього комплексу. Тому людина починає робити не те, що він дійсно потребує, але прагнути до тих досягнень, які об'єкт заздрить. Не треба.

Заздрість є дуже поганим мотиватором. Я бачив людей, які досягали багато, але в самому серці своїх досягнень. Я не можу побажати це на своїх ворогів. Злий, пригнічений. В цілому це погана мотивація.

І досить непристойна.й Що можна позбутися від ревнощів? Ви можете зупинитися у порівнянні з іншими. Що буде правильно, але... Але це недостатньо. Ми повинні повернутися в приміщення заздрості. По-перше, перш за все, стабілізація самооцінки.

Заздрість – це єдиний симптом нестійкої самооцінки, яка зникне або зменшиться при стабілях самооцінки.Видання

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: cross-club.ru/samoocenka/63-zavist.html