Життя без глютену – особистий досвід

Ольга Лиман переключила до безглютенової їжі 16 років тому. Ця дієта виключає продукти, що містять протеїн клейковини, в першу чергу, м'ясний, пшеничний крохмаль, вівса, вівсяний, ячмінь, ячмінь, солод і екстракт солоду, ячмінь, жито і м'яти.

На переході на безглютенове харчування

Ми були на безглютеновій дієті (мами, сестрою, а також дітям сестри) з 2000 року. До того ж, у нас тривалий і важкий період, тривав близько 8 років. Коли я був 6 років, ми раптом почали дуже хворі – постійна температура підбриву, слабкість, втома, жовта шкіра, відсутність ваги та інших неприємних симптомів.

Моя мама пішла до лікарів, ми пішли в лікарню для численних обстежень, але не знайшли нічого. Хто сказав, що моя мама була «не всі права з головою» і що вона мусила кинути дітей, і навіть що вона відверта (мами не відвертала спирт в її житті). Ситуація погіршилася і гірше, і мама спробувала дізнатися, як ви її самостійно. Вона читала багато книг, ми спробували багато народних методів, різні дієти (на віці 14, я мав 2 роки важко вегетаріанства, веганізм, період сирої їжі, окреме харчування – я не можу пам'ятати все зараз).

На деякий момент мій мама прийшов по опису хвороби «целіак хвороби» і зрозумів, що багато симптомів дуже схожі з нашими. Ми живемо в Череповці на часі. Діагноз хвороби келак ще не поширений, і лікарі не знали, що це було коли вони сказали слово. Ми пішли на дієту самостійно, і в Санкт-Петербурзі ми підтвердили діагноз. З тих пір речі повільно, але обов'язково відновлюються. Я пішов, мій слабкий відійшов, мій колір шкіри пішов нормально протягом першого часу, і я почав набирати вагу.

Я навіть щасливий, як все вийшло – без цього досвіду я не мав стільки знань про здорове харчування з дитинства, не потрібно дотримуватися його, а головне – не буде залізо волі.

Відмова від інших

Коли я розповідаю, що хтось коротко про мій раціон, я часто чую, поганий! Як ви живете? Як я? Я живу красиво. У мене є дві руки, два ноги, голова, очі і все. Я їсть, здорове і смачне харчування. У мене є чудовий люблячий чоловік, сім'я, друзі. Якщо я не можу з'їсти майонезний салат з шматочком хліба і мати торт, це не гірше, і, звичайно, не найважливіше в житті.

Підтримка чоловіка

Я дуже щасливий з чоловіком. Ми почали жити разом перед весіллям, але ще тоді я не встигла перебудувати свою дієту – він розумів, що це було дуже важливо для мене, не намагався «редукувати» мене або «реазон». Мій чоловік не сидить на безглютеновій дієті, але я не варю окремо для нього, ми їсти про те ж саме.

Їжте борошно на вечірці або ресторані. Але в цілому він любить їсти здорову їжу, він навчився дивитися на складі продуктів і оцінити, як природні вони є. Мій чоловік навчив мене їсти суп і сніданок. Я використовую для того, щоб вийти з кави окремо або без сніданку, я не хотів робити супи. В цілому, мій раціон був менш системним, більш хаотичним.

Основні принципи харчування

Я їсть м'ясо, курка, риба, морепродукти, як правило, в найпростішій обробці, овочі (Я намагаюся їсти з кожним прийомом їжі), фрукти, безглютенові крупи. У ресторанних стравах простіше менше інгредієнтів, краще для мене. Я люблю середземноморську, грузинську та узбекську кухню. Я віддаю себе приготувати - так я впевнений про склад і якість продукції. Нещодавно придбали новий сікр і часто подрібнюють соки.

Звісно, є труднощі - на гостей, в подорожі, в закладах харчування. Але якщо ви хочете, вони можуть бути подолані, вам просто потрібно звикати до думки заздалегідь, що, де і коли ви співати. При необхідності приймати їжу з вами. Є багато людей, які переглядають свою дієту, і це більше не дивно.

На прихованому клейковині

На перший погляд клейковина хліб, тістечка, борошно, макарони, печиво. Але якщо ви подивитеся на це, асортимент продукції, які можуть містити клейковину набагато ширше. Цукерки, шоколад, молочні продукти (крем, крем, йогурт, сир, сир, сир, сир), напівфабрикати, ковбаси, майонез, соуси, кетчуп, крабові палички, бекону, шоколад без добавок, гречана (не потрібно перетравлювати, часто є багато пшениці в ній), кози та ін.

У той же час більшість складних продуктів, які не мають етикеток без клейковини, можуть містити клейковини або сліди його. Кожен має різну чутливість до клейковини, тому важливо послухати ваше тіло і, орієнтуючись на ваші почуття і благополуччя, зробити дієту.

Найважчим для мене було подарувати морозиво і шоколад. В іншому випадку ми вже так "тренувалися" різними дієтами, які здавалося б нічого.

Спирт.

Як студент, я дійсно хочу бути як всім іншим, щоб підтримати життєздатну компанію. Але з часом я дізнався, що я не можу перенести будь-який спирт, навіть вино, яке повинно бути безглуздим. Я не споживав спирт в роки. Іноді я можу дозволити собі на відпочинок, наприклад, в Іспанії і Італії, половину скла місцевого вина, але це надзвичайно рідко. У Росії важко знайти якісне вино, тому я також виключити його.

М'ясо.

Ми не купуємо напівфабрикати, в тому числі готову м'ясо, так як вони можуть містити добавки, які не присутні в складі. Виняток - безглютенові ковбаси, ковбаси і варена ковбаса, які продаються тільки в двох спеціалізованих магазинах в Санкт-Петербурзі (але ми теж не їсти їх занадто часто).

Також не беремо різні види бекону, шини, інші нарізки: часто склад включає в себе пшеничний білок, пшеничний крохмаль (як наповнювач / ущільнювач, іноді сої, але це не краще). Навіть якщо виробник не вказав, що це в складі, то це не так, що це не так. З тієї ж причини (і також звільнити інші шкідливі речовини), ми замочуємо будь-яке м’ясо перед варінням не менше години (це радять мені гастроентерологом).

Про улюблених брендів і магазинів в Санкт-Петербурзі

Безглютенові вироби виявляються в мережах: Prizma, Okay, Tape, Діти. Выборжская изделия и выборжная и выборжская.

Бренди: завод «Ударниця» (мармелад, зефір), «Піскарівський молочний завод» (метан, молоко, крем), «Гарнети» (фігура, повинна бути на кожній пачці липки, позначеної «глютен-безкоштовно», якщо це не - то пакетний тест не пройшов, а клейковини-безкоштовно не можна вважати), «Балтичний млин (фляж), д-р.Корнер (прочитати), д-р Шкар (повість, безглютенові солодкі, хліб та ін.)

Йогурти, які були придбані Валіо (Коли вони були виготовлені в Фінляндії та Естонії), тепер, що виробництво було переміщено в Росію, я не купую - маркування "безглуздий" зникла з них, і я не впевнений, що технологія виробництва спостерігається. В цілому я думаю, що нічого корисного в них. Ми робимо сир самостійно. Сир зазвичай не купується, якщо взяти фірму Valio.

Вітаміни.

У мене є невисокий гемоглобін, як і більшість людей з целюзним захворюванням. Причиною є зменшення поглинання і перетравлення багатьох корисних речовин. Тому важливо, щоб дієта була завершена і містила багато продуктів, багатих вітамінами і мікроелементами. Періодично я приймаю залізо препарат, а також фолієву кислоту, вітамін С. Але я скептик про вітамінні комплекси і добавки, я віддаю перевагу отримати все необхідне від їжі.

Хвороба це не алергія, це непереносимість клейковини. Глютен не викликає алергії, це просто не всмоктується організмом, в результаті чого слизова оболонка тонкого кишечника травмується, а інша їжа перестає поглинати. Це призводить до тяжкої інтоксикації тіла, що призводить до більш серйозних наслідків (вони можуть бути різними, але, як правило, екстремальний етап - онкологія). Алергія є більш м'якою формою, коли виникає певна реакція на продукт. Тепер встановлено, що алергія клейковини також виникає, але це трохи інший випадок.

День 1

12.30 р.

Омлет 2 яйця з молоком, 4 помідори вишні, домашні рулони з червоною рибою, форельним і масаго, болгарський перець, огірок, авокадо - 8 шт. (Це не типовий варіант сніданку, це просто рулони, що залишилися з дня народження.) Чорний чай з чебрецем і молоком, водою.

15-15

Дві фаршировані млинці (порк-беф, магазин не використовують), 5 помідорів вишні, 2 великі стебла селери.

16-20 км

Чай з безглютеновим тортом-медовиком (зернові борошняні торти, вершки сметани). Також не типовий продукт у моєму раціоні, залишений після дня народження чоловіка. Я зазвичай випікаю як багато млинців, як я можу, і це рідко буває.

20-40 км

Банан, 2 маленькі яблука - червоний і зелений, вода.

22.30 р.

Приблизно 250 г креветки обсмажені з часником і 1 авокадо. Скло свіжовичавленого апельсинового грейпфрутового соку, води.

День 2

12-20 р.

Трохи зеленого яблука.

12.40 р.

Сир Домашнє з вершками і медом. Чай з чебрецем і додано молоко, вода.

16.30 р.

Скло свіжовичавленого соку з буряка, яблук і селери, з додаванням лимонного соку, розведеною половину водою. гарбузовий овочевий кремовий суп зі сметаною, 2 помідори вишні, 3 дрібні зубчики часнику.

19.00 Р

Банан, стакан компотів з яблук, шипшини, ясен, барбарису (без цукру).

20-30 р.

Салат з свіжої моркви, капусти, цибулі, з додаванням зелені і заправкою лимонного соку і сметани. Тарілка pilaf.

21-15

Чай з молоком, 3 скибочки чорного безглютенового шоколаду. Шоколад був імпортований з Іспанії; на жаль, я не бачив жодного шоколаду, позначеного клейковини без цукру в Росії. Нерідко шоколад письмовий після композиції, що він може містити клейковину або сліди клейковини, але, атлас, це правда навіть якщо він не зазначений на упаковці.

З 10:00 до 20:00 без вихідних

Велика склянка свіжовичавленого бурякового соку, з додаванням лимонного соку, розведеною половину водою.

День 3

1045 км

Трохи зеленого яблука.

11-15

Омлет, 1/2 авокадо, буряк-аппі-селери для тортіл (до штовхаків я додаю яйце і трохи кукурудзи / розмішувати / горіхове борошно або суміш з них, перемішати тісто як для млинців і обсмажити в невеликій кількості вершкового масла або рослинного масла) маслом. 2 скибочки чорного гіркого шоколаду.

13-45 Апельсин.

14-15

гарбузовий овочевий суп зі сметаною і зеленню, 2 овочеві коржі, 2 стебла селери.

18 хв

2/3 великого граната.

19.00 Р

Риба, тушкована картоплею і цибулею, з додаванням сметани.

20-15 км

Чай з 2 скибочками чорного гіркого шоколаду (в цілому я намагаюся їсти трохи солодкого, і я рідко їсти шоколад, з чайом я можу також їсти дат / мед / джем / мармелад Ударниці завод).

23-10 р.

Скло води, червоного яблука.

День 4

12-10

Омлет, авокадо, слабкий соляний форель. Деякі змащені гарбузові тушковані з маслом. Чорний чай з чебрецем і молоком.

13.45 р.

2 маленьких зелених яблук

17-50 р.

Плов, салат свіжого моркви з часником, приправлений соняшниковою олією

21.30 р.

Чай з домашніми eclairs (кількість не підрахувала, ate lot). Я вже писав, що я не заважаю себе, але мій козин є професійним кондитером, іноді вона змусить нас різними добрами. Я використовував його, щоб зробити медовий торт на день народження чоловіка, і сьогодні ми зробили безглютенові еклери і морозиво разом.

до 20

Свіжо вичавлений апельсиновий грейпфрутовий сік.

День 5

9.45 р.

Салат Омлет, фліс, 2 сендвічі з форель слабкої солі, вершкового масла та безглютенового рису та кукурудзяних хлібів (Dr.Korner). Чай, вода.

14.30 Р

Червоний яблуко, 1 домашній клейковини без еклара.

17.00 р.

Червоний яблуко.

21.30 р.

Пилаф пластина, 2 стебла селери.

22.00 р.

Чай з абрикосовим варенням. Вода.

День 6

8.30 р

Вода, омлет, половина безглютенової піци (мат запечена на DR nephew), 1 великий стебло селери, чай.

13-10 р.

Невелика зелена яблука, банан, 500 мл натурального йогурту без добавок (підтвердіть «Особлива культура»).

16.30 р.

4 сендвіч з рисом і кукурудзяними хлібами, сиром Valio і форель слабкої солі, 1/2 авокадо, 1 стебло селери. Чай.

19-30 р.

Чай, червоний яблуко

22.00 р.

2 склянки компоти з яблук, ясен, шипшини і барбарису без цукру. Про 400г креветок з часником, трохи свіжого моркви салату з часником, стеблом селери.

З 10:00 до 20:00 без вихідних

Скло свіжовичавленого апельсинового грейпфрутового соку, води.

День 7

1 час

Грепфрут. Рисові борошняні коржі з додаванням насіння льону, форель слабкої солі, сиру Valio. Чай

15.30 р.

Кілька скибочок гранати, компот.

16.45 р.

Домашнього приготування безглютенових морозива з замороженими смородини.

20-20 км

Стейк Туреччина, гречана, салат свіжої капусти, цибуля, свіжий огірок, приправлений сметаною.

22.45 р.

Плити замороженої малини і ожини, води. Видання

Автор: Ольга Лиман

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, Vkontakte, Odnoklassniki

Джерело: smart-cookie.ru/menu/racion-bez-glyutena/