Як отримати безпрецедентний урожай капусти

Капуста є одним з улюблених овочів на столі. І в свіжому вигляді і в заготовках, тушковані і в пирогах. А сауеркрают з вареною картоплею, але з променем приправляють сливою олією. Які інші закордонні делікатеси можна порівняти з цим?

Чи можна виготовити інші страви з капусти? Але не всім вдається вирощувати капусту на ділянці. Не вдалося, садівники відмовляться від росту цієї чудової культури.

Довгий раз виросла капусту, як і всі інші - саджанці.

Так, було боляче неприємно Одне слово: Майата.

Тоді я вирішив виростити капусту розсаду в саду. У теплиці він кладе коробку з попередньо звареною землею, висівають насіння і покривають покривним матеріалом. Саджанці почали виходити дивно міцно в порівнянні з міськими сухарями. Здається, що ви можете заспокоїти, і я дійсно хотів, щоб полегшити цей процес ще більше. А потім я прийшов по статті про вирощування капусти прямим сівцем в грунт. Я вдосконалився таким чином.

р.

І протягом декількох років капуста зростає без розсади.

Хороші попередники для капусти - цибулю, крупи, бобові. Зважаючи на це, я почав відразу після збирання цибулі, щоб засіяти клумбу сумішшю вівса і вікі (пер) з невеликим доповненням люпіна. На зиму він додатково мульчував ліжко і покритий покривним матеріалом. Це дозволяє не заморожувати грунт так багато на клумбі, і прогріти раніше навесні.

Навесні, як правило, друга половина квітня, я rake снігу з ліжка, якщо є будь-який, видалити покривний матеріал, подрібнити мульч до сторони. Я зроблю отвори на глибину 7-10 см і діаметром пластикових прозорих пляшок, вставляючи половинки пляшок в колодязі і повертає покривний матеріал, щоб знову розміститися. Буде краще покрити плівкою. Зазвичай до кінця квітня грунт в саду прогрівається так багато, щоб можна почати посів насіння. Але врахуйте умови вашого регіону, термінів посіву можна перенести в одну сторону або інший!

Насіння висівають внизу отворів, попередньо вийнятих навпіл пляшок, 2-3 насіння (право в разі), посипають сумішшю землі і біогумусу, попередньо розсипаючи дно отвору розчином HB-101. У отворі знову вставляємо половину пляшки, якщо використовується нижня частина, то отвори необхідно зробити в ній так, щоб пагони не загострилися. У верхній частині перших суконь друга половина більшого діаметра пляшки з отворами.

Це різновид міні теплиці. У верхній частині ліжка накривають два шари покривного матеріалу щільністю 40-60. Залишилося тільки почекати пагони, якщо всі насіння піднялися, залишають одну з найсильніших паростків, інші видаляються. Як виростає рослина, посипаємо землю до повного отвору. Якщо вночі температура не падає нижче 0 °, можна зняти верхню половину пляшок, а потім нижній, але покривний матеріал не знімається.

Так що клумба не порожня (порожня капуста невелика), висівають її з попередньо змащеними культурами (радіс, салат, борго). У мене добре налагоджене поєднання: в середині ліжка кріп, і між рослинами капусти кущових квасоля. До того часу капуста забирає всю клумбу, вони будуть ходити.

Я можу запропонувати інший спосіб, який є варіантом першого. Єдина відмінність полягає в тому, що насіння сіють в торфахових таблетках, тільки потім пересаджують в грунт, і в іншому випадку все як в першому варіанті.

Р

Так що ми отримуємо від вирощування капусти таким чином?

Обходить сівалка, де пошкоджена коренева система (виведення дайвінгу і висадки в грунт), капуста рослина будує потужний корінь стрижня, який знайде воду на великій глибині.

Не потрібно часто поливати. Після того, як відразу в місці капусти адаптується до умов її подальшого звичаття. В результаті рослина росте, що не піддається захворюванням і нападам шкідників. Подальший догляд полягає в мульчуванні, поливі трав'яними настоями з лікарськими засобами «Шинування» в першій половині літа.

І ще один трюк. Весь сезон наша капуста під покривною товщиною 30, що дозволяє створити оптимальну мікроклімат для неї і слугує додатковим укриттям від шкідників. Видання

Автор: Ільдус Ганнанов

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: www.pervorod.ru/blogs/eto-interesno/ogorodnaya-barynya