Виконайте відповідальність за те, що відбувається в житті.

Коли людина вирішує змінити самостійно, або за допомогою психолога або психотерапевта, вони повинні зіткнутися з кількома неприємними моментами в процесі. Я маю на увазі, немає способу.
Що відбувається в нашому житті. Я вже писав про відповідальність в тексті проактивність. Тим не менш, перш ніж почати робити це регулярно, завжди потрібно взяти перший крок.

Що означає взяти відповідальність?

Для багатьох це призводить до визначення провини. Це, якщо я роблю відповідальність, то я визнати, що я був неправильним і винним, що має щось неправильне в моєму житті, крім того, це випливає, що я повинен бути покарана.

Це легко плутати з правовим визначенням відповідальності. Відповідальність має на увазі особисту характеристику особи, що описує свою здатність ретельно проаналізувати ситуацію, прогнозувати наслідки (весь комплекс наслідків) його дій або бездіяльності в даній ситуації і вибрати форму його дій з готовністю прийняти наслідки вибору як неминучий файт акомпелі. ?

В цілому багато людей відповідальність за події в їх житті саме через «визначення провини і покарання», які повинні дотримуватися. І оскільки це нормально, щоб уникнути неприємних наслідків, люди воліють уникати відповідальності за те, що відбувається з ними. Вони розміщують його на інших і навіть не винні інші проблеми у власних житті.

По суті, що відбувається з особою, яка відмовляється від відповідальності в житті, намагається виштовхуватися. Чому? Погані події в житті зменшують самооцінку. Кожен знає, звичайно, що «погані речі відбуваються в хороших людей», але все ж, якщо ви слухаєте думки людей, нічого поганого просто буває. Більше і більше людей кажуть: «Я фольгою». Так, звичайно, є частина вашої участі в все, що відбувається, але ця участь не завжди негативна. Деякі речі, які трапляються з нами абсолютно нейтральні, але є люди, які прагнуть фарбувати їх чорною і писати вирок. Чи вважаєте, що такий вирок повинен бути виданий і тому краще уникати його будь-яким способом.

Люди з досконалістю часто потрапляють в ситуацію з відмовою відповідальності. Коли щось не виходить, це досить серйозна недостатність для досконалості. Навіть якщо це збій, немає збою. Нездатність може бути, що ситуація не так, як ми б хотіли, і люди навколо не діють як очікується. Це властивість життя, і найголовніше – можливість регулювати або шукати інші альтернативи для реалізації своїх планів. Але не для досконалості. Він повинен бути моїм вини. Це або його несправність або інші. З тих пір, як це не приємно бути винним, полум'я знаходиться поза – у людей, умовах, уряду, положення зірок, фази місяця і т.д.

Ще одна причина рефлексної відповідальності – це відчуття неспроможності ідей, планів чи життєвих основ. Відчувається, що це більше і нічого іншого буде працювати. І це ваша несправність, що це сталося. Ця відмова є особистою катастрофою. Якщо щось не працює, це не мій недолік, це несправність інших. Отже, не маючи проекту, людина захищає себе від почуття особистої відмови. Я не знайшов, що я хотів би життя? Але це не так, це мій шлях.

Крім того, деякі люди, шукаючи провину зовні і відмовляючи відповідальності, набувають свого роду контроль над ситуацією, дають можливість діяти певним чином. Якщо ви знаєте, хто хоче відлякувати свої неприємні почуття, і ви самі не встигли зробити з ним, здається, що ви в цій ситуації, теж зрозуміло, що робити. Якщо людина просить, то можна сміливо дати йому в очах. Не має сенсу для жертви бути незадоволений синусом під очима, бо вона попросила її. опублікований

Кредит: Наталія Стисон

P.S. І пам'ятаєте, просто змінивши наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: gutta-honey.livejournal.com/309907.html