Що читати дітям від 10 до 13 років

Наші діти, нарешті, вступають в вік пригод! Дивовижний, красивий вік, коли ви можете збирати і клеїти кораблі, підводні човни, читати Jules Verne, вивчити склад гармати і зробити його, вивчити дедуктивний метод Sherlock Holmes, виявити таємничі острови з Стівенсоном. . й

Чи залежить від того, чи читають його чи ні. Що таке, чи є вони книги в руках у вільний час, або вони вже мають щось робити, наприклад, грати комп'ютерні ігри.

Так як, статистично, лише 10% дітей цього віку, які хочуть і люблять читати, ми повинні коротко набухати на «останнє батьківське зусилля». Забронюватий Це може звучати занадто драматичним, але до підліткового віку, доки батьківська влада стає реліквом минулого, доки будь-який дорослий довіряє і обіймається, ми можемо це зробити!

Тільки дорогі дорослі, вік пригод не переносить едифікації, особливо в таких ніжних питаннях, як читання або прибирання квартири. Пройдемо другий з кронштейнів і розповідаємо про перший.

Тепер, у віці 10, наші діти можуть закохатися до читання назавжди, закохатися до любові так багато, що ви починаєте страждати, коли ви не читаєте довго. Для того, щоб статися, першийДавайте подивимося, що книги популярні.

Наприклад, кілька років тому, ми можемо легко прочитати кілька фрагментів, які застрягли нас у книзі Гаррі Поттера на вечерю (хоча це не найкращий приклад з багатьох причин, він був написаний вже багато разів), і це було достатньо для дитини, щоб продовжити читання його самостійно. Тепер книга знята, навряд чи ті, для кого він був написаний, хочуть його читати.

Другий,І це набагато важливіше, ніж перший, ми повинні спостерігати, що дитина цікавиться, принаймні деякі предикції, щоб зрозуміти, які з літературних героїв можуть викликати його, щоб любити його дійсно.

Я зробив так з Тонком Драхтським листом до короля, який захопив увагу дитини з перших сторінок і став першою самочитаною книгою, щоб почути довгоочікуваний запит: «Див мені ще одну книгу, як це». Тут у мене була невелика щільна, бо це не те ж, але в той час прибули «Лорд Кільця» Толкен.

Але швидше за все, це навряд чи можливо, якщо тема шивальниці не була близькою до дитини і спочатку не викликала інтерес і хороші емоції. Уявіть, якщо ваш син або ваш дочок виглядав як Atreus в історії Нефініту Михаїла Ende, і вони піклуються про збереження землі фантазії. У цьому віці діти страшні бійці за справедливість, так як T. Dracht і M. Ende можуть допомогти.

А потім не зупинятися, створювати. Можливо, знайомство з Conan Doyle не повинно починатися з детективних історій, але з «Загублений світ», який стане пасом до землі читання. Що варто одну історію «Коли земля висохла» або «Марако» Спробуйте, трохи хорошу батьківську рекламу не зашкодить. Це не переклад книжки, але гордістю, що ви знаєте його секрет.

Щоб бути чесною, ми спробували багато різних способів рекламувати. Найкраща з усіх, звичайно, вона проходить у великій дитячій групі, але раптом у вас є безкоштовний день у класі або на сімейний відпочинок, який можна подарувати книгу, як ми колись робили.

Літо в Криму. У таборі ми організували День книги. Вранці на традиційному зборі було оголошено, що сьогодні можна прочитати. Не що перед тим, як вони заборонили читати, але сьогодні це «можна», і скрізь: на пляжі, на шляху до пляжу, в їдальні, в тихій годині, на балконі, в саду, на спортивних майданчиках – загалом, завжди і скрізь. Увечері я мав фарбувати кришку улюбленої книги.

Коли вони почали з'являтися, ми почали заповнювати величезну стіну перед їдальні. Кожна людина може отримати і покласти свою назву на книгу, яку вони читають. Реклама почала працювати самостійно. Нарешті, ми чули дітей, як? Чи не ви читаєте? Я розповім тебе.

Краса цього дня було, звичайно, що діти були різного віку, і молодші можуть «списуватися» до літніх людей, а старші можуть насолоджуватися книгами дитинства і покласти їх імена на них.

Увечері ми вибрали 10 виграшних книг з найбільш читачами. Найкращим переможцем цього року стала книга С. Льюїса «Хроніки Нарнії», гідність продовження кількості захоплюючих книг. Заради хвилювання ви можете попросити всіх, скільки сторінок, які він прочитав в день, і підсумувати результати за знімками і загальними таборами.

Звісно, ми можемо придумати багато інших способів займатися дитиною з читанням, головне не забувати про те, що Найкраща реклама для батьків та дорослих, які пристрасті до читання.й

У віці від 10 до 13 років є вік повноважень, коли діти активно дотримуються прикладу дорослих, які вони поважають, і так для них, дітей, ми завжди даємо шлях до перевезення; коли ми йдемо з ними, перехрестя вулиці тільки на зеленому світлі і відкрити книгу, де є можливість читати. Приклад працює краще, ніж будь-які слова і edifications, діти дізнаються його як спосіб життя.

Хочу вірити, що наші зусилля не були в ваговому стані, ми досягали успіху, і дитина «помітити книги, п'яні з ліній». Ви думаєте, що ми можемо заспокоїти зараз? Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів. Це більш важливо, ніж коли він читає. Це буде справедливо сказати: Нехай він читати все, ми працювали так важко протягом багатьох років, даючи йому право читати, впровадити цензуру? Це право, але... Він візьме на себе право читати все самостійно, два-три роки, як і будь-який нормальний підліток, але зараз у нас є можливість подарувати йому смак хорошої літератури.

Крім того, у віці середньої школи дитина продовжує активно формувати етичні та моральні критерії. І тепер він потребує героїв, які стануть еталонною точкою, створюють діапазон цін. Вони допоможуть мені вибрати, хто хочу бути і хто я не маю, хто я поважаю і хто я знезаду. Хтось схожий буває до того, що висоцький санг:

Ми граємо транзистори, комори, євреї.
У дитячих іграх були призначені вороги.
І злий не дозволяв слідів охолонути,
І найкрасивіші жінки пообіцяли любити,
І, затишних друзів і люблячих сусідів,
Ми кладемо себе в ролі героїв.

І як цікаво в цьому баладі пов'язана з відбиттями на боротьбу, подвигами з укладенням: «Так, праві книги, які ви читаєте як дитина! й

Що таке книги? Хто допомагає йому стати людиною?

На жаль, така концепція як «реальна людина» зникає від свідомості не тільки батьків, але й вчителів. Він став модним, що означає, що важливо зробити дітей успішним в житті, щоб все було добре для них, щоб вони не проціджують, не турбуючись, не захищати.

У той же час, як тільки ми зіткнулися з більш-менш серйозною проблемою в житті, ми починаємо страждати від небайдужих лікарів в клініках і лікарнях, від «небезпечних» ріелторів, від безшумних чиновників, від втомлених вчителів, які розширюють руки: «Я не знаю, що робити з дитиною. й

Завтра вони будуть замінені нашими дітьми, які не крили через «Біла красуня, Чорний дер», які не ховали Ромаш з «Two Captains», які не вірять, що ви можете витягти себе з косички на волоссі, як Baron Munghausen зробив, хто не знає, як насолоджуватися «крутками», як Pollyanna.

Необхідно встигнути прокидати свої серця, донести цінності, які дійсно неоцінні: чесний і чесний, турбота, генерозити, почуття гумору! «Для хірурга поспішає у пустелі до чоловіка з розбитим коліном. й

Діти приїдуть до нас на іншу, більш захоплюючу книгу. І ми не будемо втомлювати її, і не будемо втомити обговорювати з ним епізоди, які ми любимо і захоплюємося відвагою героя. Вчимося, що він припинив на точній точці книги, ми пропонуємо розповісти (і, можливо, писати, чому ні?) свого стискача, щоб стати «учасним письменником», а потім порівняти з автором. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.

Ви ніколи не знаєте, чи допоможе життя юної людини «Таємниця Сибірської принцеси» Т. Попова або «Літтєва принцеса» Б. Франциска, а інший відчайдушний «Івенго» В. Скотта або «Герн Мед». Повідомляємо, що це багато років тому, коли вони ростуть. Видання

Автор: Тетяна Курбатова

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: www.manwb.ru/articles/psychology/pedagogics/books-10-13/