Діти і гроші: як розвивати взаємоповага

Фінансова криза впливає на всі сфери життя, особливо сім'ї. Що простіше: купити дитину ще одну дешеву ляльку або пояснити, чому ви не повинні йти в магазин “право, як це” на кожній прогулянці? Використовується для того, щоб купити. І тепер є багато грошей. І разом з отвором в гаманці багато мами і дадами сумно виявили, що їх діти не мають відношення до грошей.

Коли час?Я часто запитав питання: в якому віці повинна навчатися про гроші? Я завжди хочу відповісти з відомим словом: «Як старий твоїй дитині? Що? Ви вже десять років! І не від запліднення, звичайно, але освіта фінансового розчину починається, коли дитина вперше звернула увагу і зацікавила гроші або яка пов'язана з ним. Кожен має термін, але це завжди є найближчим часом, ніж ми думаємо. Будь ласка, зауважте, що діти дуже ранні замінять «гей» з «буй». Ось перша «буй» і ви повинні почати.

Не забудьте пояснити, що це означає купити! Я зустрілася з дітьми, які мають "купу" окремо від грошей. Для них покупка означає, що вони люблять в магазині. Це не "буй". Це знову. І щоб образити його, щоб культивувати самогубство.

Право «купе» – коли ви йдете до лічильника з дитиною, скажімо, що ціна речі, і починаємо причину того, скільки грошей, які ви маєте у вашому гаманці, чи дорого чи ні, скільки його ціна відповідає якості і потребам вашої сім'ї, як ви заробите гроші і чи можна дозволити собі купити. Тут головне - простота, доброзичливість і специфічність. Що робити? Ви не можете зануритися на дитину, якщо у вас немає грошей. Він не хоче. Тому, якщо ви відмовляєтеся, то обов'язково з приводу того, чому неможливо, і хоча б один раз при відмові, купуйте щось незначуща як компенсація, щоб дитина повністю позбавлена.

Ми будемо простіше!Повага, робота, відповідальність, робота... Будь-який з таких слів буде «завантажити». Включаючи дитину. І гроші не просто паперові та пластикові, кредитні зобов'язання та заробітні плати. Це також радість, відверті, красиві речі, смачна їжа. Погано, коли людина живе тільки з задоволенням. Але це теж погано, якщо він вирощує роботу, який не здатний витрачати зайву копійку на себе. Ми впевнені, що мова йде про гроші прямо, але легко!

Наприклад, ви можете говорити про гроші. Задайте свою дитину, щоб вибрати свій улюблений рахунок (необхідно новий, хрусткий) і зателефонуйте йому чарівно. Зберігати в ящику і поперчити її побажання (метод підходить для дітей дитячого садка, які ще не втратили віру в Санта Клауса і хорошу фею). Я також люблю гроші з різних країн. Вони зазвичай дуже красиві. Багато артистів працювали над оформленням законопроекту. Містить символи країни, національні орнаменти, зображені пам'ятні місця та особи перших осіб держави.

Цікаво, що багато дорослих не пам'ятають, що фарбуються на гроші країни, в якій вони живуть. На моєму семінарі «Моней» я часто даю просте завдання: відтворити від пам'яті банкнот. І багато хто не... Що говорить? Не тільки банальне затримання, але і той факт, що люди, як правило, позбавляються від грошей якомога швидше, як тільки вони потрапляють в руки.

Але для того, щоб гроші не спалювати, їх потрібно проводити частіше і довше. Дивитися, пам'ятати, малювати з пам'яті. Для дитини це дуже корисно - пам'ять розвивається. І дорослий принаймні один раз в житті не завадить.

Гаманець. . .Зазвичай батьки діляться на дві категорії: ті, хто дасть дуже молодим дітям свої гаманці до «сплей», і ті, хто пектично кицька гроші з рук, кажуть, брудні. У першому випадку ставлення дитини до грошей знецінюється. Гроші – це сакральна енергія. Гаманець є контейнером сакральної енергії. У хорошому спосіб, навіть сам власник повинен відчувати себе, і ще більше, щоб дитина. Архетипал аналог гаманця - скарбничка. І у дітей, особливо юних дітей, у віці 7, свідомість - архетипал. На відміну від нас дорослих, вони не вірять в чудеса – вони знають, що дива існують. І якщо вони вірять в чарівну лампу Аладдін, вони не мають проблем з почуттям багатства, то істиничне право на неї, вони ніколи не обміняться золотом для дешевих ювелірних виробів, і вони не згодні підробку в будь-якому – ні в матеріальному світі, ні в світі відносин.

І якщо ви берете гроші з дитини і зателефонуйте їй «брудний» – ефект зворотний. Контемпт, страх, відчуття бруду на руках – це те, що можна закріпити таким чином. Тому, якщо ви думаєте, що дитина, яка тримає вексель, повинна мити руки, припустимо, що він робить це з інших причин, не фокусуючись на гроші.

р.

Подумайте про мотивацію.Кожен з батьків бажає безпечне майбутнє для своєї дитини. І це означає, що прищеплення любові, або принаймні відповідальності, в навчанні, які багато дітей не захоплені. Що ми робимо? Хтось, прочитавши західні психологи, почав впроваджувати матеріальні стимули для дітей. Я отримав десятий у школі, тут ваш латтик. Поранчево завершений тест - ви будете залишити без заохочення (або відкрити банк свинини і самі посприяти гроші на сімейний бюджет). Природно, підхід має опонентів, вони кажуть, нічого не спекулювати на святому. Дуже залежить від навколишнього середовища, в якому батьковід свого персонажа його способу мислення.

Кожна дитина бачить, як їх батьки роблять гроші, і будує свою систему цін, починаючи з сімейства. Якщо батьки є бізнесменами, будинок постійно йде про операції, контракти, податки, податки, тобто дух підприємництва, дитина спокійно засвоюється цій моделі відносин і готовий залучати до процесу заробітку грошей якомога швидше. Добре, що якщо мати дає підлітковий вік сина гроші для шкільної екскурсії точніше до копійки? Я сподіваюся, що це мама отримує щасливий і має нові Білл Gates. Але, швидше за все, дитина також матиме труднощі щодо грошей, а потім не фінансові стимули будуть цікаві йому. Не знаю, що витрачати гроші.

Основним критерієм належної освіти є природність. Якщо ви не знаєте, як керувати грошима, не навчайте своїх дітей. Розкажіть, що ви ще не впевнені в собі. Читати книги про фінансовий успіх, відвідувати тематичні семінари та розповісти про гроші з дітьми тільки тоді, коли ви знаєте, що сказати. Все повинно бути в модерації. Іноді варто зробити подарунок без будь-яких причин, щоб дитина вважає, що важко працювати не єдиний спосіб отримати переваги. Або відмовляється купити, якщо Влада “дрос”, навіть якщо сума, яка запитує для вас, є для вас. опублікований

Автор: Elena Shubina

P.S. І пам'ятаєте, просто змінивши наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Кредит: /users/26725