388
Датчик CO - що це і чому це необхідно?
У дні до історичного материалізму та глобального потепління, коли «Газпром» ще не поширив свої залізні натяки по всій планеті та нагріву печі був основним способом збереження дуба в нашому суворому кліматі, одним з найбільш небезпечних повсякденних явищ був «Угар». Він використовується для знищення всіх сімей. Чому це? Оскільки вони не мали такого корисного пристрою:
Датчик оксиду вуглецю від Dudget призначений для сигналізації присутності в повітрі небезпечних концентрацій вуглецевого оксиду, CO. Це «карбоновий оксид», який утворюється шляхом спалювання вуглецевих або сполук на його основі (наприклад, бензин) в умовах нестачі кисню. Як утворюється в побутових умовах?
Є два основні способи спалювання (не намагайтеся цього вдома):
1,1 км Якщо в опалювальній печі або каміні закривається незгорне вугілля, а трубний мішок. Найпоширеніша причина arson в ранні часи - господарські селяни обов'язково закривають трубу після печі, так як частина тепла переїхала через тягу плити, охолоджуючи гойдалку. Якщо це зроблено трохи раніше, ніж необхідно, то вугілля, які нагріваються в печі, в'язаній СО.
2,2 км У наш час при нагріванні духової шафи досить рідкісні, а каміни, завдяки більш відкритому дизайну, все ж менше схильні до утворення CO, найбільш поширеною причиною паніки є автомобільний стоячий двигун в гаражі. Особливо з ранковим потепленням - холодним двигуном, що працює на повторній суміші, видає лише величезну кількість CO. І якщо ви думаєте, що відкриті ворота врятують вас, то ні, ні. Концентрація швидко зростає, не встигає вентилювати через ворота. Смерть, звичайно, навряд чи горять, але потім голова заспокоїть так, щоб жити заздрить мертвих.
В цілому датчик цього дуже CO є те, що не потрібно, особливо для мене - людина, яка живе в приватному будинку з плитою і каміном, а також має як хобі з автомобілями в гаражі.
Так, детектор:
Пластиковий білий чохол, цифровий РК-індикатор, одна кнопка, три світлодіоди, промінь гриль.
Індикатор показує два типи даних - температура повітря в номері:
... і вміст СО в цьому повітрі знаходиться в ПPM, тобто частини на мільйон — частини на мільйон. Табличка толерантності (на якій концентрації потрібно клеїти для фліперів) знаходиться в інструкції, але, з практичної точки зору, будь-якої концентрації, яка такий детектор виявляє (від 25 ПММ) вимагає негайної реакції користувача - зрозуміти, куди надходить оксид вуглецю.
Існує також індикатор заряду акумулятора. Самі батареї приховані, під кришкою відсіку, які також закріплюють (на стіні) елемент:
Пластикова панель закручується до стіни двома гвинтами, а сам пристрій закріплюється до неї.
Габаритний зображення
Баттерії в відрізку весняно-завантажені спеціальними пластиковими стійками, щоб при видаленні пристрою з бази, вони прагнуть стрибати і розгортати кути.
Якщо пристрій розібраний, то електрохімічний датчик видно:
Це елемент, який реагує на хімічний склад повітря шляхом зміни електропровідності. молекули CO вводять в електрохімічну реакцію на електрод і дозволяють використовувати пряму лінійну залежність струму від концентрації вимірюваного компонента.
Чорний круглий з отвором - piezogrya PT-3534FP, 105dBA, від 2900 Гц до 3900 Гц. А кривавий голос з незвичайно непристойним звучанням прокине вас гарантією.
На задній частині дошки два чіпси:
Один з них - контролер РК-дисплей HT16218, а інший - так зайнятий, що я не можу зробити його.
Для перевірки працездатності пристрою є кнопка «Тест» – ви можете натиснути на неї і прослухати, як голосувати його кричить. Однак це не найнадійніший спосіб перевірки. Я хочу мати більш реалістичний досвід.
Звичайно, ви можете нагрівати плиту, закривати клаптяву і подивитися, що відбувається спочатку - вмирати або індикатор працює, але моя впевненість в техніці не так велика, а потім ви страждаєте на вентиляцію, особливо так як він холодний зовні.
Отже, я вирішив збільшити вміст CO в тестовому об'ємі в більш простий спосіб - заміщення детектора під час витяжки автомобіля.
Я вставив кнопку з шиєю в витяжну трубу, вставте пристрій в неї і запустив двигун. Застудний двигун випливає так багато CO на старті, що детектор швидко криється, показує MAC. Як прогрівати, читання зменшилися, але все ж - дихання від цього мішка, безумовно, не варто.
р.
В цілому, перевірка показало, що пристрій працював, і він урочисто зайняв своє місце в будинку:
675260
(На круглому місці біля димового детектора, який також не є зайвим, якщо є піч). Так як CO легше повітря, краще розмістити датчик вище, але не на стелі:
Висновки:
Для тих, хто має будинок, як шахта, плита реальна. Це може ніколи не працювати в житті, але єдине, що буде працювати врятувати життя всіх в будинку. Так само йде закриті каміни з дверима. Для цього обов'язково варто платити 2950 рублів - і дайте вішати. З рештою струма батарей 80мкА триватиме довго.
Я також дуже рекомендую всім любителям настоянки в гаражі - є можливість вдихати CO ще більше. Однак, на жаль, характеристики не вказують на температурний діапазон детектора. Припустимо, що при мінусових температурах електрохімічний датчик не може працювати правильно, а акумулятори не люблять заморозків. Так, в неопаливому гаражі взимку буде корисно від нього трохи. Тим не менш, ті, хто хоче полоскати ключі в холоді, також не легенів.
P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!
Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki
Джерело: geektimes.ru/company/dadget/blog/274152/
Жан Фреско: Найкращі гроші не можуть придбати.
Право причин і ефектів діє незалежно від того, чи ви усвідомлюєте його або ні.