Як зробити сенсорну кнопку радіопереключення

Я довго мріяв встановити сенсорний перемикач в домашніх умовах, мрія прийшла вірно, коли я був представлений недорогим перемикачем FD Electronics. Чудово виглядає, чудово працює. Але це просто перемикач, і у мене є розумний будинок Z-Wave, і звичайно я хотів інтегрувати його в систему.

FD Electronics, Livolo і DeLumo мають радіопереключення, що працюють на 433MHz і 868MHz, відповідно, але інтегруючи їх в розумний будинок не буде працювати. Ці перемикачі працюють тільки з пультами тих же виробників, немає контролю від комп'ютера, немає зворотного зв'язку, тобто якщо хтось перетворюється на світло, я не знаю про це.

Він вирішив перехрестити мій Z-Wave. Me Dimmer кнопка радіопереключення з сенсорним перемикачем FD Electronics. Після вивчення схем обох вимикачів я вирішив викинути силову частину сенсорного перемикача і використовувати тільки тіло і сенсорну панель, і взяти потужність і радіо частину з перемикача Z-Wave. Суть роботи полягає в тому, щоб замінити механічні кнопки з дотиком, цей метод підходить для перемикання будь-якої техніки.

Найпопулярніші чіп для створення сенсорної кнопки TTP-223. Головною особливістю ТТП-223 є можливість автокальмітувати. Під час живлення чіп вимірює ємність на нозі датчикаЯ.і займає його як 0, що зручно, тому що ви не повинні нічого коригувати. При дотику датчика, на нозі.РЄ напругу, з'єднання навантаження (LED, реле, оптопара).

З ніжкамиТвитнутьіАХЛБВідповідність на дотик датчика регулюється. Я налаштував режим за допомогою підключенняТвитнутьіАХЛБз підставою, це означає, що при дотику датчика на нозіРНапруга при виході датчика, напруга зникне. Ви також можете встановити режим перемикання, після чого кожен дотик передає ногу.Рв протилежному стані.
Для тестування TTP-223 на макеті зібрано схему регулювання реле для Arduino. Працює відмінно.

Для імітації фізичних кнопок натисніть, я використовував PC817C оптопар. Я пропалювали парі замість гудзиків на мій занурення. При напрузі подачі на оптопар, він закривається, для занурення він схожий на на натискання кнопки. За допомогою LUT було виготовлено дошку-адаптора, з одного боку було виконано сенсорний контур, з іншого оптупле.

183592

Поставляючи цей сендвіч разом, я отримав сенсорний чутливий Z-Wave dimmer. Всі тести та збори взяли 2 р. Перемикач встановлюється в коридорі, де він керується датчиком руху, і якщо потрібно точно вимкнути або вимкнути на певному рівні яскравості, ви можете легко доторкнутися до красивого!

ПС. Я вирішив використовувати досвід, який отримав, щоб створити акумуляторний сенсорний перемикач, і вже замовив сенсорну панель Livolo з aliexpress, але більше про це пізніше.

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: Geektimes.ru/company/zwave/blog/274122/

Категории

Смотрите также

Новое и интересное