Андрій Курпатов: Як змінити зв'язок в майбутньому

Психотерапевт Андрій Курпатов був телевізійним лікарем, потім генеральним директором Red Square, найбільшим виробником контенту для каналу One, і тепер він побудував інтелектуальний кластер Mind Games в Санкт-Петербурзі. У інтерв'ю він пояснив, чому людські думки можуть змінитися найближчим часом.

Андрій, це дратує, що ви ще пам'ятаєте як лікар на телевізорі?

- Ноп. Я поставив собі завдання популяризації психотерапії, і я закінчився на телевізорі не за мої красиві очі. За цей час я розробив концепцію системної поведінкової психотерапії, і я опублікував монографії на методології науки.

Ви ніколи не перетворили ці монографії в дисертації.

- У мене є багато поваги тим, хто бере ці речі серйозно, але для мене вони просто соціальні ігри. Ви знаєте, що це так і в театрі: буває, що заголовок художника дається для старшості, а аудиторія цього художника не знає і не хоче знати. Усі грали у формальності, в результаті чогось кликають себе стегна, інші – лікарі науки. Але, незалежно від того, що ви називаєте себе, є дуже кілька фахівців – люди, які можуть зробити щось. Вони говорять, що Сергій Прокоф'єв прийшов на зустрічі Союзу радянських композиторів, навмисно повісивши себе медалями лауреата Сталінської премії - він мав шість штук - і коли хмари загущені, він просто відмітив пальця на них. Дискусія негайно відхилена.

Ви кар’єра. Яка армія дала вам?

- Я прийшов з військової родини, військового лікаря, четвертого покоління. Я не міг мати іншої біографії. У віці 14 років вступила до Нахимова Школа. Далі - до Військової Медичної академії на Морському факультеті. Я був тут, якщо я не був заряджений за причини здоров'я. Це була різна армія, інша культура. Наприклад, у Нахімовській школі Олександр Володимирович Долгов, засновник легендарного журналу Rock Fuzz. Я пам'ятаю про те, що я зробляюсь з першого питання - потім ще газети. Перший випуск «Фуца» був опублікований підземним в друкованому будинку газети «Радянський вітрильник» Ленінградської військово-морської бази і був присвячений Led Zeppelin. Я був командир. Коли я навчався в Академії, збиралася перша чеченська війна, і ми взяли поранення, займаючись психологічною реабілітацією.

Коли ви відчували, що в 1990-х роках уряд і суспільство насправді зраджують вас у формі?

до Ретроспективний вигляд завжди неправильно, це просто неправильно, щоб покладатися на нього. Ситуація потім повинна сприйматися на підставі обставин, які потім розвивалися. У кінці 1980-х років наші командири погрожують листи з поштових скриньок. У Нахимівській школі колись зламали вікна, офіцери закривали студентів в інтер'єрі і виходили для захисту нас, дітей.

Коли ми залишили Червону площу після параду з нагоди 73-ї річниці Великої Жовтневої Соціалістичної Революції, ми пройшли через знаменитий антирадянський ралі, який так званий Горбачов і Політбуро. У поліцейських поліцейських поліцейських Комбінований батальйон Суворовських та Нахімовських шкіл залишив Червону площу під командуванням «Рунь!» та натовпом: «Сірі, збиті комуністи!» Звісно, було дивним часом. Ні політично активних громадян дізналися, що вони робили.

Під час серпень я пішов з AWOL — прямо в уніформі, я вже вступив в академію. На ніч 19-20 серпня в Маріїнському палаці деякі монархісти з чорними і жовтими прапорами застрягли пляшку запальної суміші в руці. І розповіли, "Ви не розумієте." Якщо танки приходять тут, ми будемо говорити про своїх екіпажів! Але коли починається політичний турмойл, всі мозки відключені, здається всім, що тепер вони будуть приймати деякі позиції і бути правими. Це приплив. При виникненні розпаду в державі необхідно залучати до держави, не відстояти позицію.

Чи можна формувати політичну позицію?

- Я не маю позицію. Я вчений.

Але ви можете сказати, що ви є ліберальною або консервативною?

- Я думаю, що все придумав той самий, хто придумав гру з науковими назвами. Я дійсно не розумію все це.

Ви підтримуєте політику Путіна?

до Про це ми будемо говорити. Чому ви піклуєтеся?

Єдина книга в цьому офісі, що ви не є автором біографія Володимира Путіна опублікована в Італії, якщо я не помилився.

до Я маю багато книг тут. У іншому шафі у мене є книги, підписані Зюгановим, Жириновським, Нарусовою, Єльцина. Що? Я не маю політичної позиції, але зацікавлений погляд на дослідження. Я зацікавлений в тому, що люди заважають в різних обставинах, що вони роблять і які мотивують їх. Наша поведінка фактично визначається обставинами, які не вірять. Тож дивні поняття, що є лібералами та і дорослими, не більше ніж вінки слів, що надягають голову. Хтось має вінок з метеликів, хтось має червоні попеї, але голови однакові.

Але є основні відмінності у світі. Один говорить про те, що засіб виробництва належить до держави, інші вірять тільки фізичним особам.

до Що говорить людина, що він робить, коли він отримує ці засоби виробництва, як він поводиться, решта - лірична, нецензурна. Наші дії визначаються не ідеями, але за обставинами і ситуаціями. Відомий дисертацію французького студентського протестного руху 1968: «Структури не беруть на вулиці. й

Чи є на вас психологічні консультації?

до Що потрібно мені сказати?

Так чи ні.

до Якщо ви попросите мене як лікар, я не буду нічого розповісти. Що таке свічка?

Це бажання зрозуміти, як люди, які приймають найбільш важливі рішення в країні, де я живу думаю і поведінку.

до Якщо ви хочете попросити мене, хто страждає від психічних порушень, то я відповість: Так, звичайно, і багато інших людей, ви не знаєте. Один з найбільших американських політиків заявив, що президенція країни, взяв участь у забігу виборів, але звернулися: детрактори виявили, що він колись зазнав депресії. Зняти з виборів, він зробив заяву, що я впевнений у збереженні тисяч життя. Він сказав: "Так, я був депресований і я був на антидепресантів." Це може бути будь-яким з нас. Коли ви відчуваєте себе погано, перейдіть до лікаря і будьте обережні, нічого не соромно про це. І я думаю, що він не був найгіршим президентом США.

Чому ви кинути телебачення?

- Я мав чітке розуміння того, що я хотів досягти. Я хотів показати, що немає нічого страшного і сором'язливого про відвідування терапевта. Психотерапевти, психологи та психіатрологи не є, вони здатні підтримувати, допомогти. Я зробив і пішов з повітря. Я не схожа на публічність. Я не хотів бути визнаним. Відходи часу.

, Україна

Після виходу повітря, ви залишилися на телебаченні як менеджер, заголовок найбільшого виробника контенту для першого каналу – компанії «Червона площа».

до Це був цікавим і складним проектом: виробництво, управління талантами. Талени дуже різні. Митці художника, художника та математика – це різні таланти. Я не лікую це з будь-яким особливим пирогом. Це просто досвідчена можливість. Але як дослідник, я зацікавлений у групах, які знаходяться на периферії норми.

Я не говорю, що талант є патологією. Норма, як ви знаєте, яка властива більшості. І в зв'язку з цим, робота над телевізором, звичайно, була дуже продуктивною і корисною для мене. Я мав великі проекти з великою кількістю людей, з тисячами людей, це було дуже цікавим.

З акціонером Червоної площі ми домовилися про те, які результати повинні бути досягнуті, і коли вони досягнути, я залишила компанію.

Ви відчуваєте себе комфортно як менеджер і підприємець?

- Хочу організувати комплексні системи. Я люблю управління складною інтелектуальною діяльністю. Менеджер займається психологією. Для усунення недоліків, які кожен з нас має.

Бізнес - це те, що має бути постійно розвивається, а в інших соціальних іграх ми граємо, цей вид постійної зміни зазвичай не потрібно. Я маю такий і такий сімейний статус - добре, добре. Я маю такий і такий науковий напрямок, і я зробив це протягом десятиліть.

І компанії змушені жити і постійно змінювати, іноді радикально. Ви не можете досягнути результату і сказати: «Все, приходьте, кінець історії». З кожним днем виникають нові обставини – криза, зміна тренду, нові технології, динаміка по запасах. Це один з найбільш складних і захоплюючих ігор людини.

Що таке менеджери та лікарі?

до Що хоче лікар? Результатом є хороший менеджер. Ми повинні складати конструкцію так, щоб всі роботи. Ми знаємо, що пацієнт повинен бути замкненим і виходити з гостинної кімнати. Лікарі – найсвіжіші люди до реальності. У зв'язку з цим менеджмент і медицина схожі. Мені здається, що існуючі теорії управління просто настоюють з фактичними процесами. Вони не відображають реальність і не можуть навчатися ефективно. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Це помилка.

Ви не надаєте психологічного консультування фізичним особам, але ви допомагаєте підприємцям дебвугувати бізнес-процеси.

- Я підійшов до тих, хто добре знає мене. Я не є радником бюро. Я знаю, що я знаю, що відповісти.

Після того, як ви відкрили інтелектуальний кластер «Mind Games». Що таке специфіка бізнес-процесів?

до Інтегрований кластер не можна назвати бізнесом у строгому розумінні слова. Я хочу інвестувати в роботу для себе. І так, щоб друзі і колеги, які займаються важливим і цікавим бізнесом, також мають платформу для роботи. Головне для створення наукової школи методології мислення. Не вигідно. Бізнес-підрозділи, які створюються в кластері – готель, друкарня, арт-просторі – якось компенсують витрати науково-педагогічної діяльності.

Людський мозок – лише 2% маси тіла, але споживає 20% енергії. Вища школа методології – це мозок, який працює досить інтенсивно і споживає багато грошей і зусиль. Ми працюємо над створенням інтелектуального простору для цікавих людей.

Чому ви не любите публічності, напишіть стовпці для Snob?

до Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Ми працюємо над гіперінформаційним середовищем. Ми не знаємо про ризики, пов’язані з ризиками. 20 років тому ми були в різних реаліях. У цей час інформація займала місце в нашому житті. Зараз інформація займає всі свої місця. Ми стали пасивними споживачами інформації. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час.

Мозок слідує власним законам: якщо він не має можливості правильно архівувати нові знання, якщо ця інформація не входить в існуючі, «перед встановлені», розроблені схеми, то це буде без використання – тільки порожні кільця. Здавалося б, що інформація сидить в мозку, але в цьому випадку вона сидить як пил і не стає структурним елементом мислення.

Ми використовували для пошуку інформації, а сам пошук був складною інтелектуальною роботою, яка займається створенням психічних моделей, розумінням тренінгів.Мозок відрізняється: він підходить, це не добре, і т.д. І знову ми не розуміємо, наскільки серйозно змінюється культура.

Я не люблю футурології і не хочу робити катастрофічні прогнози, але, очевидно, зміни факторів навколишнього середовища призведе до змін поведінки самого мозку, до змін мислення. Тексти пісень, а це означає: І мислити це єдине, що відрізняє нас від решти царства тварини.

Друге питання, яке цікавить мене, що ми не знаємо, що мислення. Все прокидається до визначення, як “це те, що відбувається, коли ви зупинитесь і думаєте”. Але мислення, інтелектуальна функція, це наш ключовий капітал.

Надалі менш важливим є трудові, фінансові інструменти, ринкова впевненість і так далі. Тепер основним питанням є можливість адекватно бачити реальність, зрозуміти її, і це дії, які наше мислення може або не виконувати. Ми ще не розуміємо, що це, як це працює. Це величезна проблема.

Чому ви не можете зробити сторінку про вас?

- Я не був особливо заборонений, але я знаю, що є кілька статей про мене, і я був здивований, щоб знайти деякі фантастичні нецензії там. Моя асистентка працювала з цим, вони писали до редакторів Vicki. Що це таке? Хто пише все це?

Ми зацікавлені в Вікіпедії з питань, які ми не маємо уявлення про. Але якщо ви читаєте про те, що ви знаєте добре, ви дізнаєтеся, як monstrous the матеріал. Прихильники не можуть замінити науку, це катастрофа. І перевірте знання за посиланнями на «ресурси» в Інтернеті просто смішно.

Я знаю, що цей процес не може бути припинений. Тому ми повинні бути готові до цього. Освіта повинна проводитися по-різному. Варто орієнтуватися на формування ефективних механізмів мислення у студенту: як впоратися з інформацією, як шукати факти, правильно оцінити висновки і приймати рішення.

Ми повинні вчитися жити в агресивному, руйнівному середовищі інформації.

Відповідно, завдання полягає у формуванні спільноти людей, які піклуються про все це. Зараз важко організувати людей: ніхто нічого не вірить, ніхто не має ніяких перспективних цілей, дуже образ майбутнього ми не маємо.

Коли я був у школі, я знав два речі:(а) коли я в військовій частині, мені доведеться доставити, мати апендектомію, знімати вітрильник з петлі. І (b) як я навчаюсь залежить від того, де я відправлю: Я навчаюся погано - Я піду до далекого гарнізону, OK - можливо, не так далеко, і я зможе повернутися до пульпіту швидше в об'єднанні. Чому варто навчатися зараз?

Тому важливо, щоб кластери виникали, де люди з подібними думками знаходять один одного. «Дві краще, ніж один, для них є хороша винагорода в своїй праці; для того, якщо один падає, інші підйомники вгору його супутник. й

Читати далі: Найпопулярніші календар в світі

7 речей, які розробляють наше щастя в XXI столітті Світ після квантового переходу: ми живемо в різних вимірах

Чому ви переглядаєте телешоу?

до Це єдине, що я можу тримати свою увагу, коли я вичерпнув інтелектуально і потрібно пауза. Це просто спосіб для мене не думати, якщо ви будете.

Я думаю, що серія Я дивлюся дуже добре. І те, що я знаю, як це зробити – як будуються арки сценарію, які повинні бути героя і антагоніст – не турбувати мене взагалі. Навпаки я люблю механіку. Як виглядає арт-критик на живописі, я думаю. Я вірю, що хороша серія - це новий тип роману, який відмінно перетворює не тільки дискурси, які існують в культурному просторі, але що приховано за ними, що в якомусь сенсі соціально-фізіологічна основа цих дискурсів. І в цьому випадку серія краще «Розмір часу».

Що таке гарне шоу?

- Перш за все, в якому глядач ідентифікує себе з основним характером.

Я не знаю одної людини, яка мріє про сервірування, як Франка під дерево Дому Карт, яка суперечила йому леді під колесами поїзда.

до «Це фільм». А потім насолоджуйтеся тим, як герой Кевін Космічний, захищаючи фольги і зробив це так витончено. Ви думаєте, що аудиторія буде виглядати на неприємному типі?

P.S. І пам'ятаєте, просто змінивши наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: www.dp.ru/a/2016/04/09/Informacija_osedaet_kak_pi/