Чому краще відмовитися від перекопування

П'ять років тому, що я відмовлявся копати сайт восени і навесні.

Я ніколи не втомився бачити зміни ґрунту. Його зовнішній вигляд, склад, структура, популяція різних тварин говорять мені, що вона стала живою і здоровою.

Я пам'ятаю з жахом, як це було п'ять років тому: у порівнянні з чорними ділянками мікрорайону мій сад був червоний і пиловловий на найменшій спробі його обробити (Наслідки прокладки водних і газових труб по всій ділянці і щорічний глибокий обробіток).

Коли земля стає грунтом

Після рефлексування щорічного потоку і прокопування і отримання перших результатів ейфорія була настільки сильною, що я відразу ж писав про це в «Дачниці», щоб не тільки я, але і інші садівники могли отримати «високий» від роботи з землею. Ми впевнені, що всі хороші речі не продовжать, щоб сад став переросли з бур'янами, щоб земля незабаром перетворилася в «асфальт», і т.д. Але це було 5 років, результати є новими і хорошими, і земля на моєму місці я радий назвати зараз грунт.

евфорія не ходила, вона тільки зміцнилася. великогабаритні земляні вироби, які повторювали кожну весною, є річ минулої. Найпопулярніші інструменти - це плоскі різак і світлові граблі. Вона замінила звичайну лопатку з невеликою, схожою на совку, і відмовилася використовувати витяжки на всіх. Найголовніше я навчився протягом цих 5 років полягає в тому, що грунт не повинен бути пухнастим і пухким, вона повинна бути щільна, мати хорошу структуру і обов'язково мульчують зверху. Після чого живий грунт здатний працювати і вирощувати культури в будь-яких погодних умовах.

Минулого року сухий літо показав, що глибоке засихання було висихання, висушуючи його запасів вологи, які рослини можуть зайняти з нижніх горизонтів. Висока температура протягом літа після вологої весни спровокувала «збереження» потовщеного шару грунту і утворення скоринки глибокими тріщинами. Я побачила це власному мікрорайоні. І мій некопований розділ не покаже ніяких тріщин. Після кожного довгоочікуваного дощу я підібрав граблі і провів «сухий полив» – розпушений до глибини 2-4 см. Цей відігравав роль свого роду мульчі і врятував грунт від сушіння. Звісно, необхідно води, особливо капусти, але навіть без поливу рослини відчували набагато краще, ніж в сусідніх районах. Листя повністю покривають землю від сонця, а полив було потрібно досить для зволоження повітря.

Картопляні рослини також постраждали від нестачі вологи, так як вони зазвичай займають найбільш віддалене місце, де ви не завжди будете розширювати поливальний шланг. Але викопану культуру «пропілен» для себе на користь обробітку без перекопок. Кількість була менше половини, але картопля дивно велика і чистота, без слідів захворювання.

Посуджено ... мулі

Особливе місце, найсвіжіші і родючі, завжди виділяють томати. Останнім літом дуже добре вдається захистити їх від змін в день і нічних температурах (основна причина плодових тріщин). У ході походив бур'яни з полуничного висаджування і спеціально вирощеної облицювання. До речі, я дуже схожа на цю кущову траву: вона виглядає красиво, і багата білками (можна годувати тварин), а швидко зростає після скошування (при цьому вигідно виростити особливо для мульчі), а в якості борта взимку краще гірчиці, так як вона створює щільніше, піднімається над землею «покриття».

Для того, щоб не провокувати тріщини фруктів при високих температурах дня, я дав помідорам тільки два або три поливи на весь період вирощування. Природно, зростання високих сортів було зменшено, але урожай не знизився: утворення було спрямоване на збирання.

При посадці розсади з теплиці в грунт, відразу залишила кілька «зеро» сходинок з кореня. Точний прогноз на сухий літо дав мулі (на шляху вони роблять це щорічно). Прийміть ближчий погляд на пов’язки землевласників на ранньою весною.
Якщо пагорби "го" до пагорба, то літо очікується вологим, а якщо вниз - то сухий.
На пагорбах виготовлялися останні, трохи темні, дивляться, тому можна вгадати напрямок руху. Я використовував цей кінчик протягом багатьох років і ніколи не зробив помилку.

Для того щоб не зав'язувати кожен томатний кущ окремо, я подовжив полівінілхлорид (PVC) стрічку, «високі» обмотувальні кілочки, що приводяться між рослинними кущами. Стрічка мала розтягувати двічі протягом літа, поки кущі не падають, стрічка міцно протримала їх.

Новий старий

Хочу сказати два слова про спосіб висадки розсади, які використовували наші діди і крупнозернистих, але які сучасні садівники повністю забули, застосовуючи глибоку обробіток. На другий рік поспіль висаджують капусту розсаду «під горбом». У злегка розібраному ліжку я зроблю отвір на глибину довжини кореневої частини з планкою, після чого я опускає корінь саджанців до «серця» і води з водою з поливу горщика без насадки. Грунт з країв отвору під струмком води промивається вниз, підсилює коріння. Всі права, дошка виконана. У той же час всі операції пливуть, і вся посадка займає мінімум часу. Висаджують розсаду відразу, не перестараючись.

Якщо грунт навколо рослин розпушують на глибину 2-3 см, то його не потрібно поливати кілька разів, так як посадка під «щільною» не порушують потік капілярної вологи з нижніх горизонтів, а коріння отримують її відразу в достатку.

Таким чином, можна висадити розсаду всіх культур: хоча його коріння зазвичай половину рогаються, але рослини швидко вкорінюються. Для моєї саджанці висаджують лаймом гумусу, я копав отвір невеликою лопаткою до розміру коми (не більше!), кладуть розсаду там, навпіл з грунтом, водою і падають скидання повністю, утворюючи поливне коло. Я не вода зверху. Посадка, звичайно, більш складна, ніж звичайна, але урожай завжди обґрунтовує вартість. Крім того, грунт можна значно збагачувати, за рахунок внесення щорічно коренів гумусу (тобто роботи!) на глибину посадки. Щоб не знищити кому під час висадки, навіть в теплиці я порізав всю гумус і поперек між рослинами. Виявляється навіть кубики з розсадою, які відмінно переносить пересадку.

Мульч і мульч.

Сухий літо 2010 р. показав, що мульчовий грунт необхідний як повітряно-водний, так і без нього в грунті не може бути або. І мульч відрізняється. Мій досвід говорить мені, що для висаджування розсади і розсади з корінням, будь-яка органічна речовина, розміщена в товстому шарі навколо рослини, хороший мульч. Але для швидкого вкорінення живців, які потребують частого поливу, краще мульчувати з річкового великого піску, посипати шаром 5-7 см. У цьому випадку будь-яка краплина води потрапляє через пісок на різку, протікає вниз, а коріння швидко утворюються. З органічною мульчою, це просто неможливе, тому що доки вона набуває вологою, волога не пройде. Якщо немає ні органічних речовин, ні піску, то роль мульчі на дачі можна грати навіть грунтом, розпущених граблями на 2-3 см. Він висихає себе, але не дозволить кореневих шарів висихати багато. Минулого року посухи змусили всіх грунтів відступати в більш глибокі шари грунту, навіть якщо мульчувати у всіх його формах всюди.

У саду хороший мульч є періодично турбувати газон. Тільки ріжуча трава не потрібно знімати, це все, «де це необхідно», відкинуть черв'яки. І перезимішуючи, він подає коріння. Крім того, газон є притулком замовлень садового саду (товарів, попелиць і т.д.). Попелиці на мій сайт практично всі пішли самі, я не боївся з ними довгий час, і сад не страждає. З утворенням газону, лушпиння на яблуні і груші зникають, росять на винограді, хоча не проводили додаткових процедур. А зелений газон виглядає більш весело і привабливо, ніж чорний сад, де можна ввести тільки в суху погоду.

Що нас лякає?

На заняттях нашого Курського клубу садівників я дав лекцію на тему «Вирощування нафти без копання», розмовляв з багатьма і зрозуміли, що бажання «Зберегти землю» не зупиняє людей від перекопок. Майже всі фермери вважають, що велика кількість шляхів негативно впливає на урожай. Як кажуть, все в руках. Ви можете побудувати клумби будь-якої форми і розміру, а доріжки між ними роблять будь-яку ширину, головне, що зручно прогулятися по сайту без кроку на ліжках. Неприйнятна земля буде негайно подякувати Вам за урожай.

Друга річ, яка не дозволяє втекти від перекопування, є страхом бур'янів. Але бур'яни не знімаються з ніде, їх насіння лежать в землі на всю глибину обробленого шару, зберігаючи високу схожість і проростання енергії. При тривалому зберіганні значно підвищується «затримка» для відключення бур’янів. Не складно уявити, що відбувається, коли ми використовуємо перекопування, щоб повернути землю. Всі насіння, які були перетворені в світло Божого, шукали проростання і виготовляють потомство.

Якщо ви лікуєте тільки верхній шар грунту, «поколювання» з плоским вирізом вирощених бур'янів, то буде просто не нове, щоб взяти вгору (ми говоримо про однорічні бур'яни з коренем стрижня).
Третя річ, яка змушує вас тримати копання, є видимою складністю в ремоделювання саду і спорудженні хребта. Від досвіду, це тільки здається складним, але насправді просто безглуздим і нудним.

Почати роботу

Коли я почав робити свої ліжка, я сказав собі: «Очі бояться, але руки роблять,» і після тижня всі 20 соток розсмоктувалися в ліжка і доріжки. По-перше, по всьому саду, вона трампліна плоскою доріжкою, щоб мати можливість приїхати з колісною стрілкою на будь-яке місце. Тоді вона окреслив напрямок хребта, взяв плоский різак і пішов... З першого шляху, нахиливши по довжині ручки плоского різця, виготовивши бічну сторону по одній стороні гребені, потім, а також, з іншого боку. Після отриманого шляху почали робити другий пост, і т.д.

Виготовляючи 2-3 грядки, вона підібрав граблі і вирівнює поверхню, залишаючи невеликі сторони. Спочатку створюються клумби дуже швидко, але це не боятися, це тільки зовнішній вигляд. Тільки верхня 3-5 см висихає, і глибока - хоча б вичавити. І в результаті - відмінне проростання насіння моркви, цибулі і всіх тих культур, насіння яких висівають навесні.

Після того, як зробити клумби, не забудьте намалювати їх в сільськогосподарський щоденник, після чого сплануйте свою вже дуже точну сівозміну.
І висівають на таких клумбах абсолютно всі культури. Навіть морква, буряки, кормові мішки, картопля та ін. І все це без попереднього глибокого викопування восени і вирощування навесні. У першому році після збору врожаю ви можете засіяти боковітрати (мустард, облицювання або фенугрек), щоб грунт отримували своє харчування і «покриття» взимку. Потім з весни наступного року ви не впізнаєте свій сайт. Грунт в грядках буде дихати, стати світлом і м'яким, і ви забудете, що «гаряча» морква.

Що я пишу це? Для того, щоб донести до кожного робітника ідеї: робота на землі може і не повинна бути тягаром, але радості. Потім ви хочете піти в сад або на ліжка в будь-яку погоду і не тільки працювати, але і просто ходити, дихати землю, і насолоджуватися роботою рук. Не тільки ви будете щасливі у вашому саду, але ваші сім'ї будуть щасливі, коли вони дивляться на вас. Бажаю всім гарним здоров'ям і багатим збором.

Автор: Марина Протасова

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: vk.com/pervorod?w=wall-48124846_30412