Як перевірити якість вашої домашньої води

У статті розглянуто якість води в приватному будинку. Властивості води дуже індивідуальні – свердловини і системи обробки відрізняються різними ділянками.

Я вирішив поділитися деякими результатами «експерти» з водою, яка проводила за допомогою лічильників: ТД метр, метр PH і метрй Купуючи їх легко і недорого, і для здоров'я корисно.

Це, звичайно, не замінює повноцінне лабораторне дослідження, але це зручно, що ви завжди можете вимірювати ключові параметри води самостійно, в будь-якій воді або напою.

І найголовніше, ви зможете самостійно контролювати якість вашої води, в тому числі систему очищення води в будинку. І властивості води з колодязя або колодязя постійно змінюються.

р.

Я почав навчання за запитом дружини.

Причиною стала те, що наші чаї на травах, заварені на різній воді, дають абсолютно різний смак. Наприклад, ми заварюємо чай для гостей в нашому будинку, на воді з нашого колодязя - смачно, кожен любить його дуже багато. Порадуйте їх з тим же «дровим», і заваріть його в домашніх умовах на водопровідній воді – смак відрізняється, а іноді просто відсутній.

Я хотів би "забезпечити відчуття," і я почав використовувати воду з:

• Наша продукція
  • Місто водопостачання - квартири друзів,
  • з магазину,
  • літня водопостачання,
  • Поблизу біля джерела.

Перед описом результатів я поясню, що вимірюються параметри означає:

1,1 км PH - це вимір активності іонів водню в розчині (вода), що виражають його кислотність. Якщо при кімнатній температурі:

• PH>7, середа вважається лужним.
  • PH <7 - кислотний,
  • PH = 7 нейтральний.

Встановлено, що при пологів людина має PH 7.41, тобто рідке середовище тіла слаболужна. І така ж злегка лужна вода є більш корисною для підтримки «чистості» тіла.

Але в результаті поганого харчування, погана вода, людина з часом знижується, а рівень 5.41 є критичним, при якому незворотні реакції починаються в організмі, що призводить до смерті.

2,2 км TDS - показник концентрації солей, розчинених в воді, в мг / л.

• 0-50 - вода після зворотного осмосу ми можемо сказати дистильовано,
  • 50-100 - чиста низькомінералізована вода,
  • 100-300 - звичайна вода (від більшості свердловин, джерел, пляшечок),
  • 300-500 - вода з водосховища,
  • Більше 500 - технічна вода.

По суті, навіть Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) не встановлює рекомендований рівень мінералізації питної води. Різні країни мають різні вимоги до максимального рівня солі для питної води – від 500 до 1000 мг / л.

Я додав, що Мінеральна вода не є питною водою. (TDS може бути до 15 г / літр або вище). Вона каративна. При необхідності виправлення будь-яких порушень в організмі.

3. У ORP – потенціал окислів (податковий потенціал редокса), mV - це вимір здатності хімічного кріплення електронів. ORP людського тіла: від -70 до -200 мВ, і звичайної води - майже завжди над нуль, найчастіше від +100 до +400. ORP впливає на температуру води, рівень рН і кількість кисню, розчинених в ньому.

Коли питна вода надходить в тканини нашого тіла, вона бере електронів від клітин, які складаються в основному з води. В результаті біологічні структури організму піддають окислення і поступове руйнування.

Тіло, звичайно, намагається повернути свій потенціал назад, в результаті витрачає енергію на неї, зношує, віки, життєві органи втрачають свою функцію.

Але якщо питна вода, що надходить в організм, має ORP близько до значення ORP внутрішнього середовища тіла людини, то електричний потенціал клітинних мембран не споживається, а вода краще поглинається.

Я. Чим нижче ORP води, тим більше корисно для насй І якщо питна вода має більш негативний ORP, ніж тіло людини, вона починає годувати її енергією, яка легко використовується клітинами. Імовірно, в народних казках вода з негативним значенням ORP називається «жива вода».

Давайте мені дати вам результати моїх вимірювань:

Джерело води Р АБО TDS (альти) магазин 6.27 238 103 Місто водопостачання 7.61 202 322 Літня водопостачання 6.52 224 95 З весни 7.05 232 462 З нашого колодязя 7.31-7.56 11-118 197-240

Розсіювання в наших водних даних було тому, що я вимірював їх багато разів в різні часи, і результат був цей діапазон.

Що більш цікавим є те, що ОРП свіжої холодної води заливається з свердловини нижча, іноді досягається 11-17, але коли вода стоїть на кілька годин або якщо її кип'ятять, вона стає більш ніж 100.

І, якщо цікаво, я опублікувати результати вимірювань різних «бруків» на нашій воді:

шемале Р АБО TDS (альти) Вода перед заварюванням 7.55 110 221 Смородина і листя м'яти 7.52 128 383 Чай чорний великий лист 6.91 187 462 Лімові квіти 7.56 127 320 Гора Алтай мед з водою 5.93 260 205 St. John's wort 6.85 146 345 ромашка 6.43 193 799 Дуб корк 7.18 188 219

Після цих вимірювань я підтвердив деякі думки для себе і звернув висновки:

Наша вода краще пити свіжими і холодними. Це не “живий” як у казках, але, у порівнянні з іншими наявними джерелами, ближче до “води центеніарів”. Подібність властивостей пляшкової води в магазині і в літньому котеджі водопостачання надихнула ідею того, чи вони не з одного джерела. На своєму фоні навіть вода з сантехніки виглядала дуже добре для PH і ORP, але була жорстка і «настійка» через солі. Вода з джерел не завжди краще, ніж однакова водопровідна вода, все необхідно виміряти. Нерідко це стає зрозуміло вже за смаком, і як вода «абсорбс» під час його випити. Трави і чаї додають нові властивості до води, змінюють PH, ORP, концентрацію солі. І не завжди, як я хотів. Я майже припинив пити чорний чай і перейшов на воду або трав'яні чай, і тільки зараз я бачив, чому я зробив так. Мій організм, ймовірно, сказав мені, що я був питтям мертвого чаю. І, як було запропоновано, з'явилася ідея, що вода, яка постійно п'є, може вплинути на які склади напоїв на ній будуть корисні і які шкідливі. Що таке, якщо ви заварите чай на воді з низькою PH, яка знизить його ще більше, і пити його щодня - старі роки підійде найближчим часом. І якщо, навпаки, заварити якусь траву, яка збільшить рН і не буде зайвих дій, то, можливо, вода з нею стане краще і здоров'я прослужить довше.
Також цікаво побачити, як деякі трави, такі як ромашка, значно (на 4 рази!) збільшити концентрацію солі.

Цікаво: Побутова база: Вибір техніки

Як зробити воду в сейфі

Насправді тема є великим і глибоким, і обсяг для експериментів величезний. За останні роки можна ознайомитись з детальними мірками та новими висновками. Я не хімік або експерт води.

Автор: Євген Сокотчиков

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: vsvoem-dome.ru/kak-samostoyatel-no-proverit-kachestvo-domashnej-vody/