Батьки без стереотипів: My Son's 5 Улюблених книг

Мій син 4 роки, він не йде до дитячого садка або дивитися мультфільми, він має молодшу дворічну сестри. Я Я намагаюся переконатися, що діти ростуть без гендерних стереотипів. Головне джерело розваг, насолоди та знання для своїх дітей є книги і я намагаюся вибирати їх ретельно.

У нашій великій дитячій бібліотеці є кілька спеціальних книг - Я люблю їх і син любить їх дуже багато (мійна дочка ще невелика і не віддає перевагу конкретним книгам).

Емілі Дебо: Серед квітів. Історії Старого Садівника

Книга – Художня розвідка дитячої книги вченого Еміля Дебо, виконаної Анноною Гволюсоном. Вперше опубліковано 115 років тому. Анна Гвольсон відома своєю книгою «Кіндома Малого Я», вона подарувала нам Мурзілка, Незнайка та інші жителі міста Квітка.

Син отримав «Казки Старого Садера» в подарунок на трирічну річницю, і ми прочитали його щодня протягом місяця до місця перебування. Це чудовий, перебуваючи історію про старий садівник Jokima і дівчину Ана.

Я купив цю книгу, тому що основний характер в ній є дівчина. Вона дуже дивний, активний, добрий і розумний.

Аня серйозно зацікавила ботані, тому вона проводить багато часу в саду, які її батьки організовують спеціально для неї. Вона не тільки слухає розважальні історії про рослини і комахи, але і працює на власній.

Ані має гарне серце - вона допомагає людям і не судить їх зовнішнім виглядом і багатством. Я особливо люблю історію дружби між Nuta і пумом Дунаші!
Також в книзі є позитивні чоловічі образи - садівник Джокім, піднявшись його онуком, батько і дядько Nuta, лікуючи її великою любов'ю і повагою її думкам і захопленням.

Astrid Lindgren: Pippi Longstockings

Pippi, ймовірно, знайомий всім з дитинства. Це одна з моїх улюблених книг, тому я був дуже щасливий, коли він був представлений до сина.

Pippi є незвичайно міцною дівчиною, яка живе без батьків на околиці міста. Вона дуже смілива: вона не коштує її що-небудь, щоб збити натовп бульйонів, щоб ескортувати своїх батьків або врятувати дитину від вогню. Вона завжди стоїть на слабких і акціях, які вона має. І Піппі, в любові з її величезними червоними веснянками і косами. Я люблю епізод, де вона просить крему для збільшення веснянок - не зразок позивності тіла і самоприймання? Невидимий і агайл, Pippi дійсно любить мій син. Він навіть увійшов до історії Pippi на своєму списку улюблених аудіокнижок.

8633673

Олександр Стеффенсмеєр: Лізлотта. Склад

Книга з серії про пригоди неспокійного корова Liselotta, яка постійно потрапляє в деякі зміни. Ми завжди сміємось, коли ми читаємо історію про скарб.

Я дуже люблю жіночі образи тут - і сам коу нездатний, і її коханка теж. Посади життя на її фермі поодинці, вона має багато домашніх тварин, сад, будинок і майстер-клас, вона їде трактор і знаменито справляється з будь-якої важкої роботи.
Сама Лізлотта дуже міцна - це жарт, щоб працювати як поштова корова і доставити важкі посилки?

Велика книга Dragon Tales

Збірка казок і оповідань про драконів. Я купив книгу заради однієї казки – «Принцеса в паперовій сумці», але всі інші виявилися просто чудовими. У майже всі казки, основні персонажі – дівчата, які полягають всупереч гендерним ставленням. Князі бореться драконів і зберігає її князі.

І коли князь, замість того, щоб він подякував йому за збереження свого життя, відповідає з родзинкою і люкізмом, князі розбиває всі стосунки з ним і ніколи не пошкоджує його. Ще один найнятий як няня для семиголового дракона – красива історія про труднощі материнства. Маленька дівчина, яка виходить, щоб бути єдиною не боїться дракона, влаштовує його, щоб продати морозиво на пляжі. Ще одна дівчина рятує ціле село від зла монстра.
Красиві приклади сміливих і розумних жінок!

ОЦІНКА ТАКОЖ: З повагою, емоції вашої дитини

Як навчити дитину математики: Метод доману р.

Aaron Becker: Подорож

Фотокнига розповідає історію дівчини, яка, за допомогою червоної скоринки і фантазії, втекти з тьмяної реальності в казку. Дівчата показали свою відвагу - вона пливла на човні, росла на повітряній кулі, рятувальна птаха з пристойних і з часом знайшов друг.

Я купив цю книгу для себе, для власного художника. Але мій син відразу зацікавився книгою і протягом декількох днів він буквально не давав його з рук - він дивився і розглянув все, попросив і глухий в кожну деталь оповідання довго.

Я вірю ці історії сильної, розумної, ресурсної, незалежної дівчини, дівчат і жінок допоможе сина проти гендерної соціалізації. Ці книги та, звичайно, наш особистий сімейний приклад.

Автор: Поліна Дробіна

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: vk.com/wall-67096146_1816