Вегетативно-судинна дистонія з точки зору нейрофізіології

У цій статті я спробую детально описати і одночасно з точки зору цілісності всі процеси, які відбуваються в мозку людини під час вегетативної дисфункції. Для цього ми умовно розподіляємо три рівні в системі регулювання функцій тіла. Найнижчим і найбільш примітивним рівнем є вегетативна нервова система, яка забезпечує консистенцію внутрішнього середовища тіла, консистенцію температури, складу і тиску крові, насичення киснем, засвоювання і поглинання їжі, імунітету і т.д.

Ця система працює навіть коли людина перебуває в комі. Або коли частина тіла паралізована через травму хребта. Це повністю автономна система підтримки життя людини.й Вона, як хороший менеджер, готує наше тіло для будь-яких воєн і будь-яких подій зовні. Ця система розділяється на симпатію і парасимпатію. PSNS відповідає за стабільність, відпочинок, відновлення та відновлення. І симпатична нервова система несе відповідальність за формування та обслуговування кордонів, для взаємодії з зовнішнім середовищем та для будь-яких новинок. Але, відповідно, його активність перешкоджає відпочинку та відновленню.

Ми знаємо величезну кількість людей, які мають імбалансовану симпатію та парасимпатетичну систему. Нерідко лікарі діагностують VSD (або NDC). Я викликав його нормативне захворювання. У крайніх випадках вегетативного arousal ми найчастіше отримуємо панічні атаки і гіпертонічну кризу. Як і багато різних психосоматичних захворювань, пов'язаних з судинами, серцем, імунітетом і т.д.

Другий рівень регуляції – це ендометрічна система, яка відповідає за емоції та емоції.

Анатомічно розташований над вегетативною системою і сильно впливає на неї. Наприклад, якщо людина сердитися, автономна система отримує сигнал: «боротися!»

Як хороший задній менеджер, вона терміново починає перерозподілити ресурси і підготувати тіло для боротьби або польоту: деякі судини різко звужуються і інші розширюються, кровоплини на м'язи, засвоюється травлення, активується диханіна, глікоген звільняється від печінки і т.д.

У нашому житті міста я не бігу в будь-якій точці світу і боротися з ким завгодно. Імовірно, я повинен претендувати, що все добре і приховувати своїх справжніх почуттів, щоб ніхто не вгадав. Як і коли мій бос в мене. Потім два потужні протилежно спрямовані процеси відбуваються в моєму тілі. Найбільш примітивна тваринна частина готується до війни, а кора (висока нервова активність) забороняє дію і, через довільне регулювання, накази приховати наслідки такої підготовки так, щоб інші не вгадали, що буря вирує всередині мене.

Як сховатися? З нашою міцністю ми віджимаємо ребра, щоб тримати наше дихання, процідити прес, плечі м'язи, кругові м'язи очей, щелепи і т.д. Величезна кількість енергоносіїв полягає в тому, щоб уникнути виходу внутрішнього буріння і одночасно вегетатики, не підозрюючи нічого, продовжує піднімати тиск і розсіювати серце, наприклад, можна було пригнічувати його або, нарешті, ви можете залишити офіс боса і дим або відпустити пар в туалеті, змащуючи на підлеглих.

Тут цілком можливо «згорнути серце», оскільки воно сильно стимулюється, і не отримує кисню для своєї діяльності. Так ми пам'ятаємо, що наші реберця ми прокинулися і проводимо наше дихання, щоб не зрадити наше хвилювання іншим. В той же час вдарив газ і гальма.

Якщо ви дійсно це часто, то порушується природне регулювання. З одного боку, при хорошому навчанні, не показуючи свою рангу стає легше і простіше.Багато людей можуть бути Stirlitz. З іншого боку, серце ловить все частіше. Крововий тиск починає стрибати, потрібно пити седативами, і навіть гіпотензивні препарати.

У цьому прикладі третій рівень регулювання відіграє важливу роль: наша вища нервова активність. Це той, хто вирішує, що тут і зараз потрібно бути Stirlitz і не показати свої почуття. І, звичайно, ГНІ впливає як на кінцівку, так і симатику.

315118

Таким чином, при захворюваннях регулювання або ВСД, проблеми зазвичай існують на всіх трьох рівнях.

1) На вегетативному рівні ми часто маємо підвищену чутливість до сонця, шуму, тепла, холоду та ін. Можливо, деякі з них пов'язані з іннатними характеристиками, що виводяться з ролі сім'ї, деякі особливості травматичного генезу або результат впливу на навколишнє середовище в дитинстві.

2) На емоційному рівні, перш за все, про базові емоції і впливає. У здоровому варіанті емоції формуються на основі сигналів від рецепторів тіла. Якщо дитина некомфортна, він кріс. Якщо тварина зашкодить, вона загибла і оборона. Виходячи з таких сигналів від тіла і від почуттів, дитина утворює ідею, що від зовнішнього середовища на якій відстані стає небезпечною. І на якій відстані вона безпечна і цікава для спостереження за певним явищем.

Хазард / безпечні сигнали – психологічні межі людиний Ми рідко помітили ці почуття. Але як тільки вони стають емоційними, ми знаємо щось неправильно. Емоції та почуття сигналів на корі, яка потреба була мета або не зустрічати. Для нас з'єднання тілесних відчуттів, з емоціями, почуттями та уявленнями цих почуттів у нашому досвіді, а також з поведінковими діями, особливо важливо тут. Часто буває, що це з'єднання у дитини не утворюється і як дорослий, він може сприймати будь-який arousal (наприклад, curiosity) як сексуальний. А жінка вірила, що у неї була недовго дихання від астми, і вона вийшла, щоб бути оргазмом.

У VSD ми часто бачимо такі розлади, що пов'язані з розвитком цих з'єднань, або травм, які знищили зв'язки між різними частинами нашого психічного синдрому.

(3) На рівні GNI всі наші придбані рефлекси, які колись були адаптивними, але зараз стали очевидними, щоб заважати наші рефлекси приховані.й Це те, що ми зазвичай працюємо з терапією: інтродукції, патологічні візерунки, незакінчені ситуації та ін.

Фокус збудження в ЦНС відправляє постійним імпульсом в емоційну і вегетативну сферу і тим самим підтримує безперервний стан тривожності, бойову готовність в ендометрічній і вегетативній медицині. І ми маємо всі ті неприємні симптоми проти і неврозів, з якими ми намагаємось в будь-який спосіб боротьби.

Наприклад, якщо є віра, що все в моєму житті повинно бути ідеальним, і він вбудований в кожну функціональну систему оцінки моєї продуктивності і кожного разу призводить до тривожного очікування, що я буде гвинтом вгору і до реальної незадоволеності з результатом, то це один фокус в корі зберігає весь мозок в нетиповому натягі. І ми маємо велику кількість з них. Хто знає в терапії.

Таким чином, ми бачимо, що ми не можемо безпосередньо впливати на рівень вегетативності. Тільки непрямо, фізична підготовка, загартування, і найголовніше, самодогляд і хороші знання вашого тіла і його потреб і ресурсів. Дуже важливо вивчити себе і зрозуміти сигнали вашого тіла, як хороша мама відчуває про те, що її дитина лікує. Ми повинні бути щасливими матір'ю. У терпії важливо, коли психолог стає такою матір'ю, а ще більш важливо, коли ця роль може бути виконана терапевтичною групою.

На рівні кінцівки дуже важливо працювати з підвищеною чутливістю до тіла. Важливо дізнатися про найменші сигнали і зрозуміти, які емоції вони формують. Для поїзда, щоб мати пристрасть, навчитися відчувати свої межі добре і сміливо захищати їх. Я маю на увазі всі види сімейних візерунків, де межі розмиті і виявлений пацієнт знаходиться в системі.

На рівні GNI, робота найближча і найбільш вивчена. Але проблема полягає в тому, що працює тільки з корою і усвідомлює ваші почуття і поведінкові візерунки недостатньо для відновлення. Або навіть виправити благополуччя з вегетативними дисфункціями. Важливо звернути увагу на всі три рівні.

Складність роботи з такими клієнтами полягає в тому, що навіть все, що описано в терапії, дуже важко досягти здорового здоров’я. Так як клієнт, залишаючи офіс психолога, знаходить себе в суспільстві, до якого його мозок не адаптований. Ці пацієнти та клієнти потребують багато ресурсів. Як правило, не можна забезпечити стільки психологічних ресурсів в постійному режимі і ніхто не зможе займатися саморегуляціям протягом багатьох годин в сучасному темпі життя мегаполісу. Тому що це до такого темпу і так багато людей навколо і не готові особи з свдою. Тому я думаю, що це дуже важливо, щоб забезпечити медичну підтримку таких клієнтів / пацієнтів.

Принаймні в початкових стадіях терапії і в кризах. З ресурсами терапії недостатньо впоратися з дисфункцією як вегетативних, так і нижніх посилань.

Зараз я думаю, що хоча люди з вегетативною дисфункцією мають безліч психологічних труднощів з кордонами, з чутливістю до себе і т.д., неможливо вилікувати і виправити цю дисфункцію з терапія. Не менше одного разу і для всіх. Проблема в тому, що нервова система Ці люди не живуть з мирним життям.

У населення завжди є різні особи для різних функцій. Якщо людина відчуває себе великим в пожежі або в бойовій ситуації, не можна помітити біль і діяти швидко, то ця людина незамінна для населення в екстремальних умовах. І в мирному житті в сучасному мегаполісі дуже складно. Вони не можуть працювати щодня по 8:00. Це неможливі умови для мозку. Імовірно, деякі з цих особливостей передається не тільки через сімейні системи, але й генетично. При мінімальному збудженні нерівномірної системи характерна і не змінюється при житті. Павлов написав про це.

І кілька слів про так звані «спрингові загострення» психічної хвороби і дисфункції. Генетично ми маємо на десятки тисяч років фіксованого способу виживання, коли навесні необхідно процідити і багато швидкої роботи. Виживання тих, хто вегетативно справляється з таким навантаженням і таким натягом. І в темному сезоні, коли день короткий, навпаки, потрібно було відпочивати, відновити і отримати міцність. Так сезонні флуктуації стібаються в нашому гіпоталаму і вимагають навесні, з збільшенням сонця для багато роботи фізично, а не сидять на години в офісі. І взимку, навпаки, багато сну, і не перетягувати дитину через темний дитячий садочок і школи. Відповідно, через різко змінені умови життя, багато людей страждають від маладатації і отриманих захворювань. Видання

Автор: Наталія Терещенко

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: natalter.livejournal.com/6169.html