Домашній холодильник на елементі Пельтья

Я хотів зібрати щось своїми руками, тепла погода відіграла важливу роль у прийнятті рішення. Вибір припав на холодильник.

Для охолодження використовується елемент Peltier. Я пропоную вам фотозвіт з поясненнями

Корпус зібраний з ПВХ панелей, всі шви пропущені силіконом. Зовнішні розміри: ширина. - 370, висота - 260, л - 250 мм. Такі розміри дозволяють встановити холодильник як під ногами переднього пасажира, так і в багажнику. Домашній холодильник на елементі Пельтья

Сам елемент охолодження кріпиться в кришці (за законами фізики, охолоджене повітря повинно бути сухою). Домашній холодильник на елементі Пельтья

Це елемент Peltier. При підключенні до 15В одна сторона починає нагрівати і навпаки охолоджується вниз. Але для нормальної роботи необхідно встановити хороші радіатори на обох сторонах (в моєму випадку, холодильники з комп'ютерних процесорів). Домашній холодильник на елементі Пельтья

Для кращого контакту з елементом і радіатором використовується термопаста KPT-8.Домашній холодильник на елементі Пельтья

Цей радіатор був недостатньо, пізніше я замінив його більш масивним. Домашній холодильник на елементі Пельтья

З моменту встановлення холодильника безпосередньо з акумулятора встановлюється перемикач. Моя холодильник не здатна заморожувати продукти, але цілком здатна охолоджувати трохи і підтримувати постійну температуру нижче, ніж в салоні автомобіля.

Домашній холодильник на елементі Пельтья р.

Роз'ємний дріт, мідь 6мм, безпосередньо від батареї. Це той самий дріт, який закріпив вуса.

Видання

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: www.drive2.ru/l/3847014?utm_source=DRIVE2&utm_medium=recommendation&utm_campaign=guest&utm_content=middledle