Країна-професійна терапія: сила, вчити, заохочувати

Котедж не тільки (і часто не стільки) відпочивати, але і працювати, а для дітей - трудова освіта. Як навчити дитину садовій роботі? Чи варто їх змусити? Як перетворити сад з користі для сім'ї в хворобливий обов'язок? У селі обговорюється психологи та батько багатьох дітей.

"Дайлі ідилл" з під палицею

Коли батьки купують дачну ділянку, вони запевняють себе і інших, що це ідея - заради дітей. У свіжому повітрі, буде ближче до природи і натуральних продуктів у вигляді свіжорослих моркви, огірки та інших овочів, ягід і фруктів.

Невелика ділянка землі швидко змінюється. Будинок з'являється в оточенні зеленого газону і пишних клумб. Дерева і чагарники висаджують, клумби виготовляються для овочів, і все це забору.

Всі члени сім'ї після тижня ходять на відпочинок в країні. Дад витягує нові інструменти з автомобіля, оскільки він будує будинок. Мама бере сумки і кошики їжі.

З якоїсь причини ці мішки вже мають помідори, огірки, редиски і навіть зелені. Його зелень, тобто саморослі цибулі, петрушки і кропу потрібно лише потрапити в грунт у вигляді насіння і в два-три тижні з'являються на клумбах. А яблука з'явиться ближче до осені, в кінці літнього сезону, а в кошику матері вже лежачи, дуже красиво.

Діти бігають на ліжка, дивляться які зміни відбулися в природі. Чи висаджували рослини своїми руками додають до їх росту, не висохнув сонце, зробив вітер перерву їх, поламав їх дощом і сіллю?

В першу чергу батьки пояснюють своїм дітям, які овочі вирощуються на сайті краще, ніж ті, які купили в магазині, а потім для освітніх цілей говорять досить затребувано: "Звідси ви в в'язниці, подбаєте." Робота Дача не врожує результатів так скоро, співакіон починає подразнити, а з кожним днем відключається мотивація дітей.

Виникає питання: слід застосовувати такі сільськогосподарські трудові терапія?

А замість гри з дітьми на відкритому повітрі Ігри або йти в ліс і річку, батько і мати відпочинок на їх терміновому дачному бізнесі, який ніколи не закінчується, і всі вони спочатку благородні ідеї не здаються. У вихідні завершені і вся родина, втомлена робота, повертається додому в місто.

Залізо зображений сучасний заміський будинок «ідиль», пам'ятаю дитинства. Я був 15 років, коли мій мама отримав від заводу землі. На цьому сайті ми повинні пройти всі кола п'яти з нею: до викривлення, копання, рослина, спорудження тощо. Через кілька років я влаштував цей котедж, але як слухняна дитина в будь-якій суботу і неділю, я походився після моєї матері на шляху від зупинки до станції. Ми не мали автомобіля, тому збирач був зібраний і перевозиться в сумці-карті, перевозиться в рюкзак і авокаска. Моя мама і я виросла овочі, ягоди і фрукти для нашої сім'ї все літо. Матеріал – це прибутково, але фізично – дуже важко.

Багато міських дітей мого покоління пройшли через цей вид професійної терапії. Після таких вихідних увечері ви не будете йти в танець, а руки і ноги повинні бути доставлені для довгого часу: вони знаходяться в тріщинах, дзвінках і в землі.

На мій погляд, Якщо міська родина відчуває матеріальні труднощі і це пояснюється дітьми, то садівництво і садівництво в дачній ділянці стає частиною «бізнесу». Діти розуміють необхідність допомогти батькам, і вони не повинні бути вимушеними. З радістю допоможе батькам вирішити проблеми сім’ї. Сім'ї, які живуть в сільській місцевості, як правило, мають власну ферму, і діти не запитують, чому копати в саду. Вони мають свої обов’язки і виконують їх.

Якщо немає необхідності забезпечити великий урожай, то, залишивши фарш, пилососне місто на вихідні, кожен учасник сім'ї може знайти роботу для себе, що він хотів би зробити. І тут важливо для батьків не пропустити момент і запропонувати, навіть показати дітям, які можна зробити в природі за користь себе і інших. Включаючи, можливо, навіть посадкові клумби. Але не з палиці, але для задоволення.

Гості можуть скористатися індивідуальним вибором.

Що означає «вчити» дитину працювати? Покажіть мені, як це чудово! Як прохолодити копати клумби, як щасливий, коли з'являються перші проростки моркви або буряки...

р.

Питання є, батьки люблять копати в землі? Як вони збираються в дачу – з захопленням або з глибоким вагом: знову засихали клумби, знову «садка» картопля, знову, знову, знову? й

Важливо розуміти, що все людина робить вибір людини. Чоловік обирає себе, не кого-небудь за нього. І якщо це добровільний вибір батьків, то поступово дитина познайомиться і звикне до країни:

Етап 1 від народження:

Дитина спить в свіжому повітрі, поки батьки культивують грядки; якщо вони не кварелі, але працюють як команда, то дитина буде дихати любов до країни свіжим повітрям.

Етап 2, від одного до 3,5 років:

Дитина зацікавлена у всьому, він повинен показати і пояснити: «Подивитися те, що черв’як!» О, як красиві нирки набрякають! Квіти незабаром прийдуть! І земля потребує допомоги так, що вона дає нам хороший урожай: тепер я буду брати лопатку, і вам також потрібно? Допомогти мені." У цьому віці діти люблять допомогти батькам, особливо якщо вони заохочуються «здійснити, чудово!»

3 етап, від 3 (3.5) до 5 років:

Важливо доручити дитину з невеликими конкретними, але важливими завданнями, наприклад, до води маленького ліжка, потрібно зацікавити дитину, показати йому чарівність природи, але ні в якому разі не скажеш «труб, розбити!» Покажіть, як обробити рослини, якщо це необхідно, просто скажеш: «Бут тут – трохи більш обережно. й

З 5 років і за межами, якщо не було котеджу, і батьки будуть купувати:

- варто заздалегідь з дитиною дивитися фотографії з природою, відвідати природу, цікаві рослини, демонструючи як бутони і квіти цвітуть і т.д.

Важливо пам'ятати, що для того, щоб змусити дитину віддати дитину. Для того, щоб зробити те, що дитина не хоче робити. Але насправді необхідно показати, що тут цікаво, щоб дитина хоче себе.

У підлітковому віці, якщо не утворюється інша мотивація, існує тільки спосіб договору: «Ми всі члени сім’ї, ми повинні піти в котедж, тому що ми отримуємо це і від нього». Також допомагає визначити конкретні побутові обов’язки. Для того, щоб він вирішив самі, чи краще мити два ліжка або очищати будинок. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

Обов'язки є фантастичними, відповідно до талантів

(Alexei Proskurin, батько 8 дітей, залишило місто з дружиною в 1996 році для села в районі Костром)

Як працює сільське життя: ніхто не не повинен працювати.

У нас є досить велика ферма: овочевий сад, два поля картоплі (Я не знаю, скільки в області, але урожай приймав до сотні мішків), коров'ячих і курчат. Літо і в сезоні теж короткий. Для того, щоб всі члени сім'ї брали участь у всіх членів сім'ї.

Село невелике, переважно тільки бабусі живуть. Немає дитячого садка, не виходить з однолітків. Діти з ранку до ночі. І наша задача проста – світитися влітку взимку. Картопля не буде рости, тому що робити? Не існує супермаркетів. Повідомляємо, що взимку він помітить дорогу, щоб протягом двох-трьох тижнів ви не отримаєте нікуди, і ніхто не пройде. Ми повинні жити в цьому випадку. А якщо є дерево, є піч, є картопляні вегетаріанці, мішок гречки-флур-пакароні, є молоко, то можна жити.

Таким чином, кожен має ряд обов'язків, звичайно, і відповідно до талантів. Хтось краще в домашніх умовах на кухні, хтось з коровою може. Є найбільш трудомісткі роботи, де чим більше людей, тим краще: це кладка і копання картоплі або сінництво.

Діти різні. Наші власники є більш відповідальними та незалежними. (В даний час є три студенти) Найдавнішим, Дар'я, є найрізноманітнішим: ви прокидаєте вранці, ви йдете в ганку - в саду Даша, сад є польотом. Весь день блукаючи десь, ви приїжджаєте додому - є обід, все миється, ванна затоплена ...

Аленка в дитинстві була більш недбалою і схильною до розваг, але це може бути легко іскраним, мотивованим: тут ми закінчуємо все і йдемо на ріку, подивіться мультфільми, граючи в комп'ютері. Вона навчалася працювати як електрика: не завжди якісний, але дуже продуктивний.

Молодший не схожий на це. Ми не так ізольовані, і в зв'язку з цим є деякі нові спокуси: Інтернет, наприклад. Діти молодшого віку змушені працювати важче, ніж вони хотіли б. Ви є дорослим і ви змушені ...

Але ось, до речі, такий момент: робота, і вам потрібна казка на ніч, і діда Мороза на Новий рік і Різдво, і снігові фортеці, і похід на гриби і ягоди, а річка, і шашлики, і конкурс на кращий малюнок на тему ... "Очистити картоплю." опубліковано

Читати далі:

Щоб дитина не зростала себе, мама повинна бути самою.

Ті веселі два!

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: rusbatya.ru/dachnaya-trudoterapiya-zastavlyat-priuchat-pooshhryat/