Інтернет тепер в країні

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Але навіть в таких щасливих моментах, коли гаджети і інтернет речей переходять на фон і третій план, вам доведеться мати план «B» якщо ви зателефонуєте і попросіть когось підключитися і побачити щось. Звичайно, через Інтернет. Це добре, якщо мобільний оператор розгорнув сучасну мережу передачі даних в с., яка задовольняє якість і швидкість.

Але я був тільки EDGE поруч (в зоні прийому сигналів) з сумнівною швидкістю і великою затримкою.

Я почав шукати рішення, на початку 2015 року. Після вивчення місцевості, висотних карт і охоплювальних зон мобільних операторів, надихнула досвід роботи в режимі реального часу, він вирішив використовувати пакет: параболічний рефлектор, 3G опроміатор, 3G модем, маршрутизатор з Wi-Fi. Для цього необхідно отримати повне і універсальне рішення, для цього ми прагнемо. 3G цільових базових станцій знаходяться неподалік (4-5 км), але заховані місцевості, інші були дуже далеко. Я хотів експериментувати.

Стартовий комплект зібрав:

• Маршрутизатор Mikrotik RB411U:

Залучена наявністю слота для SIM-карти, miniPCI, miniPCIe. Я хотів би грати з ним.
  • Mikrotik R52, що використовується разом з маршрутизатором:

р.

Заплановано, що ця карта буде транслювати V-fi на сайті.
  • Ericsson F3507g, використовується:

Габаритний зображення

Я взяв його з переліку сумісного обладнання.
  • Звичайний блок живлення 12V 2A без житла було придбано з радіоелектронного магазину.
  • AX-2000 ofFSET, irradiator parabolic offset рефлектор:

р.

• Відбивач діаметром 0,6 м:

• Кабельна збірка для з'єднання опроміатора і косички від модему. N-Type (чоловіча) - N-Type (чоловіча):
Маршрутизатор з електроживленням, упакований в ущільнювальну коробку Tyco, живлення 220v приніс до роз'єму. Антена і коробка з роутером закріплена на дерев'яному електрополю, нижче проводів. Ви не можете знайти точку вище станції.

Перші тести були проведені взимку, літні мешканці менше - базові станції менше завантажені. Утиліта та мережеві параметри були розглянуті через утиліту Winbox на сторінці PPP Info.

На найближчих БС вказували, немає результату, заважає рельєф. Після декількох днів регулювання, заміни SIM-карт з різних операторів, сигнал був спійманий від оператора BS MegaFon. BS не був включений в мій план через його віддаленість. Після наступного розрахунку на карті висоти виявилося, що це єдиний варіант з більш-менш прямим видимістю до 3G BS.

Оператор вибирається, BS вибрано, сигнал -96dbi, навіть посилання піднімається, немає нормального Інтернету, звичайно.

Робота по помилках:

1,1 км сигнал дуже слабкий, можливо, нам потрібно збільшити діаметр рефлектора.
2,2 км Не існує можливості перезапустити 3G мініPCIe режим живлення, якщо потрібно його перекинути. RB411U не забезпечує перезавантаження потужності miniPCIe. Ти можеш мати щімо-
3. У Картки Mikrotik R52 недостатньо для стабільного спілкування з клієнтами та маршрутизаторами на території (RB951-2n в режимі WDS).
4. У На рівні сигналу більше, ніж очікуваний. Найкраще значення було -96dbi, найгірше -113dbi.

Ще один комплект був придбаний:

• Mikrotik RB951G-2HnD маршрутизатор:

Два внутрішні антени USB Power Reset. Корпус був видалений для установки в гермобокс.
  • Modem MegaFon M150-1 (Huawei E3276), використовується:

Має два роз'єми для підключення зовнішньої антени. Модем розстібається і стібається, для майбутнього
  • Рефлектор діаметром 130 см: вітрила, вона була сталева. Алюміній кишеню був щільним.
  • AX-2000 OFFSET MIMO 2x2, irradiator parabolic offset рефлектор:

Щоб максимально збільшити потужність модему
  • Кабельні конструкції трохи відрізняються. N-Type (чоловіча) - SMA (чоловіча). Я мав придбати промислове виробництво. Хвостики нові. Третій другий бюджет пішов на кабелі, але без них ніде.
Я кладаю все на своєму місці, заглуши його. Це довгоочікуваний момент правди. Почати!

Результати:

1,1 км Рівень сигналу від -89dbi до -93dbi
2. Я отримав Інтернет, пінг 100-200м. Деякі 300-1000м. Авторегулювання потужності БС помітно, особливо в «датних дні».
3. У Тепер ви можете дивитися онлайн відео з домашнього медіа центру в потоці 1.5 мегабітів, для надання - норми. RDP працює задовільно, коли BS не перевантажується.

Ось деякі фотографії:

Десь, на відстані 24 км знаходиться село X, інтернет.

5736675

Виправлення на стовпі не надихає впевненості, на перший погляд. Ведуться роботи без регулювання та зміни на 1 рік. Поле не здув

Моя гермобокс. Все підходить в невеликій будівлі. Незважаючи на нестабільну вхідну напругу, джерело живлення живий. Н-Тип (жіночі) антени і косички, що залишилися над RB411U

Режим роботи в режимі 3G.

З'єднувачі на весь час злегка окислюється, але втрати ще не були викликані.

Тарілка важить. Дуже важко встановити його самостійно. Використовується блок-система :-

Помітили не холодні, ані теплові проблеми, викликані екстремальними температурами.

Після того, як система працює, це час для оптимізації. Ми повинні оптимізувати щомісячні витрати. Інтернет використовується 10 днів на місяць, більше для розваг, ніж для роботи. Ви не хочете платити за пакети, особливо якщо вам потрібно більше, якщо менше.

Оптимізація витрат:

Я бачив Yota Commercial. У літній період 2015 року до нашого міста доповнилося хвиля вексельних панелей та телевізійних роликів. Оператор - віртуальний, BS MegaFon - що потрібно. Відомий, що найбільш вигідний необмежений для смартфона, він коштує 250p / місяць. Тариф обраний. Справа залишалася з програмним забезпеченням "розчин", а точніше, з обмеженнями Yota. Тариф необмежений, але з великим числом змін:

1,1 км SIM-карта активована на смартфоні і, як, приписує ім’я.
2,2 км Інтернет-розподіл заблоковано без додаткової оплати.
3. У А трафік, звичайно, всі скановані, і «необхідні» на думку оператора зрізається.

Я описую рішення в двох словах, вони знайдені в Інтернеті, автор, звичайно, не мене:

1,1 км Як змінити ім'я вашого модему можна Googled. Щодо того, як я знаю, змінити імей - злочин. Я не роблю це себе і не рекомендую її іншим.
2,2 км Ми маємо RouterOS, перейдіть на IP-Firewall-Mangle, додайте правило в посилці розсилки до дії TTL. Смартфони зазвичай 64.
Тепер ми не маємо маршрутизатора, але смартфона.
3. У Зніміть зашифрований VPN-канал з точкою підключення, де є звичайний канал. Ширина каналу була злегка уражена. Зараз є будь-який трафік. Видання

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: geektimes.ru/post/275560/