У святкові дні переїдання стає звичкою – нескінченний потік радує апетит і «закріплюємо» на їжі. Як повернути здорову дієту? Гіоргіо Нардон, італійський психотерапевт, експерт з питань роботи з розладами харчування та автор книги «Природжений їжею», пропонує на перший погляд абсурдні шляхи.
Однак вони дуже ефективні. У Італії Нардона є знаменитістю, а сотні людей успішно пройшли терапію за допомогою його методу. «Зробимо ситуацію до абсурду і вирішите проблему. й
1,1 км П'ять разів.Є китайський донор, який говорить «вибачити вогонь, додавши дрова». Після цього Nardone розробила провокативну техніку - ви віддаєте собі збалансовану дієту на свій розсуд (1500-2000 ккал на добу) і під час їжі з'їсти, що вам потрібно. Але якщо ви вирішили повернути план і провести снеку між стравами, необхідно їсти його в п'ять разів розмір/кількість.
Наприклад, якщо ви їсти шоколад, ви повинні їсти 5 цукерок. Якщо ви з'їсти шматок торта, 5 штук торта, не більше, не менше. «Ви можете не закусити їжі або ви їсти в п'ять разів стільки разів», - сказав Нардон. Як правило, після того, як ми попросимо пацієнтів дотримуватися цієї схеми, вони їсти в п'ять разів більше 1-2 разів, а потім зупинити це, тому що харчування за рецептом не так приємно, як це було раніше. Ця методика навчає здатності керувати ситуацією і розвиває здоровий контроль у відносинах з їжею.
2,2 км Тільки речі, які приносять задоволення.Наш мозок сповнений безліччю «не» і «чарівних» продуктів харчування. Але чим більше ми обмежуємо себе, тим сильніше бажання розірвати заборони. Спробуйте цілий тиждень, щоб їсти тільки те, що ви дійсно хочете, з чистого задоволення. Подаруйте всі заборони і дайте собі якомога більше задоволення. Уникайте щось, що ви не любите, бо це «право» їжа.
«Не існує обмежень, немає спокус, - сказав Нардон. Якщо я можу зробити щось, я можу це зробити. Якщо я не допускаю, то не можна відмовитися. Прийняття розвиває здатність отримувати якісне задоволення від їжі і тим самим дозволяє відновити гармонійні стосунки з їжею. Коли ми починаємо шукати продукти харчування в плані задоволення, а не мита ("Я повинен їсти брокколі, тому що це здорово", "Я не можу їсти торт, тому що він високий в цукрі і жирі"), хірург переїдає.
3. У Трохи відступати.Чим більш обмежений ви встановлюєте себе, тим більше спокуси їсти «заборонені» продукти харчування. Якщо ви створюєте порядок, який передбачає не тільки мез, вам більше не потрібно обмежень і відсмоктувати спокуси.
Невеликі м'язи не уникає великого. Кілька скибочок шоколаду або пари печива зберігають систему в балансі і захищають від поломок. «Плануйте себе поломку від режиму (хокольте, пара печива, порція морозива) на кожен день – напевно нові і смачні,» Нардон рекомендує. Якщо ви керуєте свідомо дозволити собі невеликі з'єднання щодня, вони допоможуть вам не втратити контроль вашого раціону в цілому.
4. У Груша голодуБагато людей вважають, що найкращий спосіб втрати ваги є голодним. Довгий я піду голодний, чим більше я втратив вагу. Але ця логіка не працює: коли ми голодні, рано чи пізно ми втратимо контроль і перезавантаження. Саме тому швидко - найгірший, не найкращий спосіб схуднути. «Ви робите неймовірні зусилля не їсти, а потім в миттєвій руїні все – ще гірше, ще більше жиру», – пояснює Нардон. Ми повинні вчитися один раз і для всіх, хто швидко розвивається, неминуче відкриває двері для зчеплення. Коли ви абсорбуєте з їжі, ви готуєте наступний бут глутонії. й
Розчин є свідомо культивувати страх голодації. Коли у вас є бажання голодувати, нагадуйте собі, що найкращий спосіб не розбити в глутонію, щоб уникнути голодування.
5. Умань ЯкщоНерідко зайва вага є результатом вживання стресу, тривожності, нашої невдовзі з собою, безпеки, відсутність радості, любові, тепла в житті. Nardone пропонує просту вправу.
Щоранку, коли ви промивте, отримайте одягнені, готові залишити будинок, попросіть собі питання: «Як би я по-іншому відчував себе в спілкуванні з іншими людьми?» Серед всіх, що надходить до вашого розуму, вибирайте найменшу, найменшу річ і впроваджуйте її. Наприклад, якщо ви, як правило, втілилися до жарту, подивіться в очі, посміхатися, скажімо віолончель першого або зносного макіяжу, подаруйте собі слово, щоб зробити це принаймні один раз протягом дня.
Читати далі:Цей напій регулює обмін речовин, очищає кров і пригнічує голод«Головний гормон» перестав викликати апетитВиконайте конкретну дію, якщо ви були 100% впевненими у собі і оберіть щось нове щодня. Поступово, ви повернете впевненість і зупинитеся харчуватися невеликими проблемами. Видання
Автор: Ксенія Татарнікова
P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!
Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki
Джерело: smart-cookie.ru/weight-loss/v-plenu-u-edy-5-sposobov-vyjti-iz-obzhorstva/