Як 26-річний лікар став досвідченим підприємцем та інвестором

Так, ви почули прямо - він тільки 26 років. Звуки неймовірні. Але це не все – у 2016 році він був включений до списку Forbes «30 до 30» у категорії «Фінанси та інвестиції» в Азія.

У 2013 році закінчив Медичний університет. Під час навчання він почав показувати зацікавленість у підприємництві. У 2010 році він пропустив майже весь семестр і відвідав першокласні маркетингові курси Лондонської школи економіки (LSE). Він дізнався про Силіконову долину, стартапи та концепції соціальної та екологічної відповідальності.

У 2012 році компанія Adstuck, засновники якої увійшли компанії Ritesh, продали свій основний продукт, що діє до Times of India. Ця подія стала точкою для нього.

Ritesh Malik, 26-річний лікар стає підприємцем і інвестором

У 2013 році Ритш вирішив взяти участь у управлінні інноваційними та технологічними процесами в Гарварді. Має практичні знання в галузі медицини, інформаційних технологій, менеджменту, підприємництва, підприємництва, інвестицій та інновацій.

Ritesh є засновником і керівником фонду Guerilla Ventures, який в основному інвестує в комп'ютерні апаратні компанії. За словами Forbes, Fin Robotics (розробник зносних гаджетів) є першою портфельною компанією Фонду, яка отримала інвестиційний раунд A. Ritesh вкладено в 26 компаній, включаючи RHLvision, Wigzo, AddoDoc, Mashinga і Flipmotion.

Ritesh Malik активно працює з урядом Індії, щоб допомогти побудувати екосистему підприємництва в університетах і сприяти програмі Startup India Standup in India в віддалених регіонах країни.

Він додає: В рамках проекту «Фундація» ми запрошуємо президента та прем’єра до університетів, які розташовані в віддалених зонах та привертають до них невеликі кількості здобувачів.

Govind Ballabh Pant University of Agriculture and Technology є найбільшим аграрним університетом світу. Ми організували майстер-класи з інноваційних технологій для 10 тисяч студентів і реалізували, що вони готові розвивати в цьому напрямку. Ринок стартапів більше, ніж завищеною, і ми фокусуємо на малих і середніх групах підприємців. й

"Мої не мотивують мене."

Ritesh має дві цілі: збільшити кількість жінок-підприємців і задовольнити потреби сільського господарства через ефективне впровадження нових технологій.

Тільки 9% жінок, які займаються бізнесом в Індії, і я сподіваюся збільшити цю фігуру на 45% в сім років. Я розумію, що це амбітне завдання. Зважаючи на місцевий ринок, сільське господарство є найбільшим сектором економіки, який слідує здоров'ям і роздрібом, але його потреби далеко не враховуються. й

Більшість людей починають інвестувати в вік 40, особливо коли мова йде про лікарів. Але Райтш знайшов свою справу, і він не повинен чекати, що довго.

Що? Він відмовився від медицини? «Я не кинути ліки взагалі – це моя перша любов – Я просто не практикую зараз». Він працює на батьківській клініці (Radix Health) і робить плани на розширення.

Успіх не простий.

Під час вивчення медицини Малик часто відвідав Інститут технології в Мадрасі, де він зустрів свій перший партнер, Абішек Шанькар. Абхішек працював над виробом доповненої реальності, а потім він мав пару патентів на поле.

Ритш запропонував скористатися доповненою реальністю в медицині та запуску платформи для лікарів, через які лікарі в різних місцях могли спілкуватися один з одним і допомогти в режимі реального часу для хірургічних операцій в сільських або віддалених областях.

Не вдалося за рахунок нестачі фінансування і відсутності відповідної інфраструктури для платформи. Але завдяки цій неспроможності, Ритш і Абхішек придумали ідею створення АЛВЕ, що приніс їм визнання, полум'я та інші плоди успіху. Продовжується з продажу ALIVE Ritesh в 26 інших стартапах.

Він пішов на Стартапське село в Кочі в пошуках проектів на фінансування. «Це 10 стартапів у с., 9 з яких ми інвестуємо, - сказав він.

р.

Що він вірить, що він може порадити

Ритш інвестує у людей і бачить це як найважливіший фактор успіху. Він каже, що «Якщо ви трохи швидше, і ринок не готовий, ви завжди можете перефокусувати, але не замініть хорошу команду. й

Він не вірить, що підприємець може бути під тиском. Всі ми можемо запропонувати консультації, але останній крок завжди підприємець. Немає помилок і помилок. Ви не можете створювати дійсно цінний продукт. й

Він говорить про те, що аннойс він:

Я часто просить підприємців, які хочуть створити. І не існує нічого, що мене турбує, ніж відповідь, «приблизний долар компанії». Пріоритет повинен бути значенням продукту, а не оцінювання компанії.

Ритш почав інвестувати в дуже молодий вік. Він вже інвестував у більш ніж 26 компаній. Ми попросили його говорити про супер навички, які допомагають йому тримати речі під контролем. «Це моя команда. Всі нагороди йдуть до мене, але насправді Vivek, Hemant, Ankush і Roussel заслуговують увагу. Я маю власний розуміння технології, щоб бути чесною, я вже забув багато про ліки. Я просто контролює людей, дайте їм надію і свободу. Вони можуть інновувати, і вони мають право на відмову. Моя мрія нерозривно пов'язана зі снятками. й

Уроки навчаються та майбутні плани

Рітеш не відпочиває на своїх лавах, він повернувся до підприємницької діяльності і запустив Innov8, коворкінг-центр в Делі, у листопаді 2015 року. Від свого досвіду він переконаний, що важливо створити спільноту, де люди можуть експериментувати і спілкуватися один з одним.

Він засвідчує: «Ви можете познайомитися з новими людьми, спілкуватися з ними, навчатися з успішних проектів, вчитися з мусок і знищити традиційні бізнес-моделі. Про те, як виникла ідея мережевої платформи для бізнесу. Innov8 об’єднує фрілансерів, підприємців, інноваторів, інвесторів та корпорацій під одним дахом. З метою залучення нових стартапів в екосистему та створення Індії «Облік ІТ-продуктів». й

Читати далі:

Дякую за Ваше здоров'я і благополуччя!

Почати роботу: Яка різниця між мільярдерами та іншими людьми?

Innov8 заохочує жінок для запуску стартапів. Програма називається #innov84women. Я думаю, що жінки, як засновники. Працювати з бізнесом і витрачати гроші на інвесторів. Набагато ефективніше чоловіків! Ми допомагаємо їм вибрати стратегію, організувати події, такі як жінки в Програмуванні, Angel Event та інші, говорить Ritesh.

Після Сан-Франциско, Тель-Авів і Бангалор, він хоче створити свою версію Кремнієвої долини в Делі і перемістити офіс Іннов8, щоб Connote Place, Нью-Делі.

Ritesh рекомендує колегам – підприємцям і інвесторам – інвестувати не в нові тренди, але намагатися уявити, які продукти будуть брати на ринок в майбутньому і інвестувати в них.Ще одна мудрість полягає в тому, щоб делегувати повноваження.й

«Люди можуть зробити речі краще, ніж ви робите – просто дайте їм свободу і ви побачите результати». Ритш пишається від кожної помилки і кожну відмову. «Я вдячний за невдачу, це те, що веде успіх, це будівельні блоки для особистого зростання». І сміється, вона додає, "Я мав стільки невдач, що важко підібрати найкращий."

Автор: Денис Хрипунов

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: prytnym-predprinimatelem-i-investorom