Швидка допомога

«Я в річці», він реалізував і отримав холод зі страхом. «Дякую річці» він вирішив трохи пізніше. І вона дратувала внизу...

Вивчається бездоповідність, коли замість активних дій, спроби досягти результату, людина, очевидно, віддає перевагу пасивному положенні. Просто покласти, це бажання приховати в оболонці, а потім побачити, що все змінилося для кращого.

І це «запалений» тому, що цей тип реакції виникає і фіксується в певних ситуаціях, наприклад, коли суб'єкт багато разів не досягне чогось, і просто відмовляється спробувати.

Що робити з дітьми, освітою, освітою?

Я не буду!

- Я не навчаю літери! – маленька дівчина лютийно сльозила плаката, ретельно намальована дідом з стіни – не потрібно їм!

Буває, що Дитина відхиляє всіх спроб, щоб почати робити щось тільки тому, що сфера праці і їх складність здаються зайвим до нього.й Дівчина бачить абетку на стіні, всі 33 літери, і знає, що зараз вони будуть читати їх все в рядку, а потім попросити, теж, все, і коли листи виходять, батьки виштовхують голову і скажуть: «Увімкніть, знову ви просто пам'ятали А і О!»

Вчимося щось нове, краще рухатися в невеликих кроках. Це стосується не тільки освіти, але й побутових навичок. І найголовніше, дитина повинна відчувати прогрес, знати, що він вже робить щось. І для цього потрібно помітити навіть невеликі успіхи. Від лінії один лист виявився навіть – великий! Чи з'їсти дитину всю картоплю з супу? Дуже добре в пошуку картоплі! Почуття позитивного арматури, почуття, що батьки щасливі з успіхом, дитина відчуває бажання рухатися далі.

Я не можу!

- Син, краватка взуття!
до І я не знаю, як... і дитина продовжує сидіти на стільці, поспілкуватися з ногами, чекаючи маму, щоб прийти на допомогу.

«Не заважати!», «Не торкайтесь!», «Ви не можете!» – мами та та татами, які часто зупиняються на спробах приєднатися до деяких дорослих. Але як дитина знає, що він здатний, якщо він не намагався? Згідно з батьками, дитина дізнається, що він невеликий і нічого не знає, а якщо так...

«Нездатність» в повсякденних ситуаціях, як правило, виникає внаслідок відсутності залучення малюка в дорослому віці. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів. Зрозуміло, що сама дитина буде зав'язувати своє взуття кілька разів довше.Але має сенс поспішати? Після того, як цей час не буде освічений - це буде йти до виховання дитини, розвивати навички, формувати активну позицію життя, в кінці! Важко розпочати заправку на початку дати дитині більше часу і не поспішати його, дозволяючи йому зробити все в його силі.

Я не хочу!

- Я не хочу їсти це! Це дивний! говорить про дитину, вперше зустрівшись з кasserole.
до Але є все, що вам подобається: капуста, курка, сир... просто все разом.
- Я не хочу!

Дуже часто дитина, що стоїть на новій ситуації, боїться почати робити щось, бо він припускає, що він не зможе «забути» на першому бажанні. Що робити, якщо запіканка погана і ви повинні закінчити його?

Тут приходить допомога батькам. договірЦе дасть дитині можливість контролювати ситуацію. Наприклад, у випадку нової страви досить погодитися, що якщо після їжі одна ложка не хоче закінчити, то не буде ніяких скарг, а пластина просто буде видалена. Подаруйте йому гарантії, що після прийняття першого кроку, він завжди має право відступати і не owe будь-який. Природно, умови «підряду» батьки повинні строго дотримуватися. Нерідко, коли дорослі починають використовувати цей метод, діти спочатку «тестують» такий «підряд», особливо рефлюзуючи все (навіть якщо вам подобається) – вам доведеться хворіти.

Я не можу!

- Син, зробіть собі красиву листівку для Бабця!
- Ноп. Я не можу ... - відповіді хлопчика, шукаю в "живому" шедеврах в техніці запікання, розміщеній на полиці з матір'ю.

Недостатня про власні здібності виникає у дитини, коли він часто стикається з завданнями, з якими він, на всі бажання, не може впоратися.

У класичному психологічному експерименті студенти були пропоновані першими «безкоштовними» проблемами, які не змогли вирішити, а потім звичайними проблемами, схожими з тими, які раніше вирішували у класі. Багато студентів, які втратили надію знайти відповідь на роботу над завданнями «безкоштовно», не вдалося впоратися з звичними завданнями. Я маю на увазі, Для того, щоб зробити її нормою вашої поведінки в майбутньому.й Щоб зробити картку на свій бабуся, потрібно олівці і папір. Звичайно, листівка в незвичайній техніці виглядає більш оригінально, але не обов'язково перезапустити бар.

Якщо дитина сама показує інтерес до завдань, які об’єктивно неможливі для нього, звичайно, варто давати йому спробу і позитивно оцінити стадію, що йому вдалося завершити. Наприклад, він здатний писати завдання, хоча він не розв'язував проблему до кінця, або, у випадку нашої листівки з прикладу він зміг підготувати матеріали, створеного ескізом, вибраних кольорів, але не може бути в змозі реалізувати свою ідею без допомоги.

Також цікавим є Юлія Хіппенереутер: Дозвольте дітям досягти всього для себе.

Новий погляд на сценаріїв повідомлень від батьків до дітей

В цілому, Всі ці способи роботи з вченою безповоротністю є базовими нормами для створення дружньої атмосфери спілкування з дитиною.й Головне, щоб дізнатися ці моменти і зрозуміти причину реакції дитини. Всім дітям потрібна допомога закоханих і турботливих людей, які розуміють їх страхи, не порушують на своїх прагненнях і готові з великим терпінням допомогти їм стати незалежними і в'ясними людьми. Видання

Сергій Паркоменко, автор ігор «Ганг розумних людей»

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: vk.com/diary_moms?w=wall-62510357_476883