Яка йога може знищити ваше тіло

Сьогодні заняття йога тісно пов'язані з суспільством з здоровим життям. Як правило, він безпосередньо сказав багато фахівців з охорони здоров'я - "Почати харчування правильно, робити йога, вправу і т.д."

У московських фітнес-клубах, знову йога класи практично завжди присутні. Не кажучи вже про незлічених секціях / секціях. Це дуже популярний спосіб загоєння, особливо серед жінок. Більшість жінок, які я знаю, зробили або роблять йогу. Я використовував для цього протягом двох місяців, довгий час назад, в молоді. Не було ніяких наслідків, негативних або позитивних наслідків. Але з часом утворилася різко негативна думка про це «фізична освіта» (далі – «гімнастичний» аспект класичної йоги).

По-перше, я дізнався, що йогі не блукають здоров’ям і довготою (якщо не навпаки). По-друге, офіційна медицина не приймала цей метод загоєння, очевидно, тому що не існує консенсусусу про будь-які суттєві позитивні наслідки.

Звісно, у мене є люди (як правило, жінки) з історіями чудотворних загоєнь. Але це було все з серії - "Ми пішли на бабуся, вона писала і все оселилися". Йога в своїх оповіданнях може бути успішно замінений на носіння магнітного браслета, використання зарядженої води і подібного чарівного дельію.

У той час я побував у цікавій статті про небезпеку йоги, яка остаточно пунктирувала всі «і». Тексти пісень, а це означає: Текст дуже довгий, я вільно розірю його в місцях, я пропустити його в місцях, де це важливо, я перекладаю його точно.

Як Йога може кинути тіло

By: Вільям Дж. Брод

Автор статті – 30-річний журналіст, який пошкоджений його міжхребцевим диском в нижній частині спини, намагався вилікувати себе з йоги і не вдалося. Тоді він звернувся до відомого інструктора з йоги Нью-Йорка, який відомий за спеціалізацію у травмах, які постраждали від йогів і знає все про заслуги цих заходів, але також може розповісти багато про зворотну сторону. Названий Glenn Black, навчався йога в Індії, потім практикується протягом багатьох років, має великий клієнтський супровід серед зірок і навіть самих тренерів йоги, проводять майстер-класи для них.

На такому майстер-класі журналістам вдалося поспілкуватися з чорною та почути багато інформації про дискримінацію від нього.

Перш за все, він, принаймні, очікував, щоб почути від життєво-довгої практики, коли він сказав, що він прийшов, щоб вірити, що велика більшість практикуючих повинні зупинити практикуючу йогу. Разом. Небезпечний для здоров’я.

Чорний сказав, що не тільки новачки, але навіть відомі інструктори часто викликають себе серйозною шкоду, а замість йога їм потрібна фізична терапія або навіть лікування. Йога підходить для людей, які мають відмінну спортивну форму, не для всіх.

За даними Чорний, різні фактори можуть збільшити ризик для середньої особи. Перш за все, ця методика була розроблена індійськими практиками, для яких сидять ноги, перехресні - це повсякденна звичаї. І єві асани стали тільки розвитком звичних поз для індіанців. Сучасні офісні працівники, сидять щодня в стілець, приїжджають до зали пари раз на тиждень і намагаються перекручуватися в позицію, для якого вони не мають гнучкості, ні здоров'я.

Все це з'єднано вибухом за популярністю йога (кількість практиків у Розі США від 4 млн. до 20 млн. у 2011 р.), що призвело до збільшення кількості недосвідчених інструкторів, які навчають заняття просто не розуміючи, як вони можуть завдати шкоди студентам.
«Я не можу це зробити. й

Коли такі життєрадісні інструктори приходять на Чорний з серйозними травмами, він просто розповідає їх, «Покиньте йогу!» Вони дивляться на нього, як божевільний, але Black вважає, що це їх лише ліки.

Автор запитав, що найсерйозніші травми, які пережили у викладачів йоги, і Чорний сказав, що він знав кілька «зірок», які пошкоджені сухожилля, переважаючи її базовою асаною, як «зітого собаки». й

Він також побачив повністю «навикочені» стегна. Один з найвідоміших американських викладачів йога просто втратив рухливість в суглобах стегна, вона повинна мати операцію для протезування імплантів. У той же час вона продовжує навчатися!
І багато інструкторів мають такі великі проблеми спини, які вони повинні навчити лежати!

С ***

Серед прихильників йога, від гуру до своїх помічників, є поширена думка про її чудотворну цілющу силу.
Вони говорять, що йога заспокоює, загоює енергію і зміцнює. Дійсно, ці заходи можуть знизити артеріальний тиск, виробляти природні антидепресанти, або навіть поліпшити сексуальне життя.

Але йога громада здавна залишилася безшумною про біль, що передається.

Jagannath Ganesh Gun, один з тих, хто приніс йога до сучасності, не залишався натяка на можливі травми у своєму журналі Yoga Mimansa або Asana (1931). Indra Devi уникла таких довідок у її найкращій книзі, що належить Forever Young, Forever Healthy (1953), як зробив B.K.S. Iyengar у своїй роботі Light на Yoga, опублікованій в 1965 році. «Реал Йога – це як безпечне молоко матері», що проголошено Сівананда, великий гуру, який зробив 10 світових турів і заснував кілька зорам на декількох континентах.

Але зростаюче тіло медичних доказів підтримує Зважаючи на те, що Glenn Black для багатьох людей, використовуючи загальнотрені постави, несе нездійсненний ризик для здоров’я.

Перші спостереження за «жовтими захворюваннями» з'явилися кілька десятиліть тому і були опубліковані в повагу медичних журналів, таких як нейрологія, британський медичний журнал, журнал Американської медичної асоціації. Проблемні проблеми, описані в діапазоні від легкої шкоди для постійної інвалідності.

В одному випадку студент коледжу, який був практикуючий йоги більш ніж рік, після інтенсивної практики вайрасани (сидить на колінах), знайшов, що ноги не слухали добре, він складався ходьба, сходження сходів і бігу.

Лікарі виявили проблему з сідничним нервовим відділенням, що працює під колінами. Сидіння на колінах погіршує кровопостачання цього нерва, викликаючи його дисфункцію. Як тільки студент подарував цю позу, він швидко відновлюється.

Клініки вже відзначили достатню кількість таких випадків, щоб навіть ввести особливий термін: «Йога Foot Drop (Yoga Foot Drop)

Більше загрожуючих звітів з подальшим У 1972 році видатний Оксфорд нейронауковий, Rich Russell опублікував статтю в британському медичному журналі, в якому він стверджує, що хоча надзвичайно рідкісні, певні йога пози можуть викликати інсульт порівняно молодим здоровим людям. Руссел знайшов, що пошкодження мозку може викликати не тільки безпосередню травму черепа, але і швидкі рухи шиї, а також зайві вигини, які відбуваються в деяких позах йога.

Справа в тому, що зазвичай шия може зігнути 75 градусів назад, 40 градусів вперед, 45 градусів до сторони і обертати 50 градусів прямо-ліво. Йога-практикам зазвичай перевищують ці можливості. Середня студентка може перетворити голову стільки, скільки 90 градусів, що двічі допустимі значення. І це гіперфлексія шиї заохочується вчителями! Ієнгар підкреслює, що в положенні бруньки голова повинна максимально худнути назад, а в плечовому стенді голова притискається до грудей слід сформувати правий кут з торсо. І він називає цю поставу (легально стимулюючи щитовидної залози) "одна з найцінніших подарунків від мудрих предків". ?

Russell попереджає, що такі екстремальні положення голови та шиї можуть травмувати хребетні артерії. Це призведе до згортання крові або затискання, після чого пошкодження мозку. Після того, як ці артерії з'єднуються з базиліком, годуючи найбільш важливі частини мозку, відповідальні за координацію, дихання, рух очей та інші життєві функції.

Відомо, що зниження кровоплину через бесальне артерію призводить до інсультів, які рідко супроводжуються мовними розладами або призводять до втрати свідомості, але пошкодження основних механізмів до смерті.
У більшості пацієнтів з цим типом інсульту відреставруються основні функції, але іноді головні болі, запаморочення і координаційні проблеми.

Руссел також стурбований тим, що йога як причина інсульту може бути прихована від лікарів, так як пошкодження мозку може статися з тривалою затримкою (до декількох годин), таких як тільки вночі і деякі інші можливі причини можуть привернути увагу лікаря.

У 1973 році після роботи Рассела було опубліковано, Вілібалд Наглер, відомий фахівець з реабілітації в Кукурудзяні університети коледж медицини, опубліковано статтю про дивний випадок.

Здорова 28-річна жінка постраждала інсультом під час створення йога асани. Коли вона взяла цю позицію, в одну точку вона була блансердя на голову кинув назад і раптом переживала сильний головний біль. Вона не могла ходити самостійно.
Жінка приймала до лікарні - її права сторона тіла втратила чутливість, її ліву руку і ногу теж погано обіграв. Мої очі вийшли зліва.

Лікарі виявили, що її ліва хребетна артерія значно звужена між першими двома хребтом, а артерії, що годують мозок, істотно зміщено. Діагностична хірургія показали, що вона мала некроз зон кори в лівій півкулі та вторинних крововиливах. Після 2 років лікування жінка змогла почати ходити зі складністю, але ліва рука і око ще не слухали. Наглер уклав, що хоча такі випадки рідко, вони повинні служити попередженням про небезпеку надмірного стресу на шиї, особливо для людей середнього віку.

І це випадок з пацієнтом Nagler не зовсім унікальний. Через кілька років, 25-річний був прийнятий до Чікаго лікарні зі скаргами труднощів, погане бачення і погано керована лівою половину тіла.

Дуже здорове здоров'я і один і піврічний досвід роботи в йоги щодня. Зазвичай він перекручував весь тіло вправо і залишив на відмову, включаючи голову, потім зробив плечовий стенд, приймаючи позицію чітко за інструкцією Ієнгара і протримуючи його протягом 5 хвилин. Від частих стійок на шиї навіть утворилися дзвоники з контакту з жорсткою підлогою.

Діагностика виявила блокади лівої хребетної артерії між другим і третіми хребетними, практично до повного припинення кровоплину. Через два місяці інтенсивного догляду хворий міг проходити з канатом, але точні рухи лівої руки ніколи не відновили. Команда уклала, що молодий стан людини представляв новий вид загрози.

Здорові люди можуть сильно пошкодити хребетні артерії з рухами шиї, що перевищують фізіологічно допустимий поріг. «Єога» вони підкреслили, що «зробили вважати можливою причиною інсульту». На цій темі опубліковано статтю (Св. Н. Ганус) на тему: «Справа Наглера і згадка про попередження Руссела». В результаті виникають сумніви щодо безпеки йоги в медичній спільноті.

Вказані випадки можуть здатися виключно рідкісними, але опитуваннями Комісії з питань безпеки споживачів показали, що кількість візитів на охорону здоров’я за останні роки зросла.

У 2001 році було 13 справ, 20 у 2001 році та 46 у 2002 році. Слід розуміти, що це не вичерпна статистика, але тільки індексна тенденція, адже не всі жертви звертаються до травматології і з менш серйозними проблемами йдуть до сімейних лікарів, хіропракторів та інших лікарів.

У ЗМІ почали з’являтися історії йоги. Газета « Times» опублікувала інформацію про те, що «термальні» вправи «Бікрам» підвищують ризик розтягування і пошкодження м’язів і зв’язків. Однією з експертів відзначили, що надмірне розтягування зв’язків не дозволяє їм відновити, повертатися до своєї попередньої форми і так ризик їх розриву, розвантаження і зміщення збільшується.

У 2009 році команда вчених з Columbia University College of Medicine опублікувала результати глобального опитування викладачів й лікарів. Питання: Які серйозні проблеми ви зіткнулися з йоги? Найвища кількість відповідей (231) турбує нижню спину. Інші часто пошкоджені ділянки – плечі (219), коліна (174), шиї (110). Потім виникають штрихи. Відповідачі відзначили 4 випадки, коли йога екстремальні вправи призвели до пошкодження мозку різного ступеня. Номери не захоплюють, але доводять потенційні небезпеки йога.

В останні роки реформатори з’явилися в громаді, які почали звертати увагу на можливу шкоду. У 2003 році в Йога-журналі Кароль Крукофф, йога інструктор і лікар, який працює в Медичному центрі Дюк в Північній Каліфорнії, поділився власними проблемами.

На телешоу вона продемонструвала важку позу, захотіла зробити розтяг її ніг більш ефективним і заспокоїти її шинкою. Наступного дня прогулялася з великою складністю. Вона мала витрачати рік повністю відновити, коли вона змогла знову розтягнути ноги. Йога редактор Caitlin Kuistgaard описав, як вона tore the зв'язок в класі йога. «Я розумію, як йога може зцілювати», – написав вона, «але я також розумію, що це може спричинити — і я чув її багато разів від колег. й

Одним з найбільш нездатних реформаторів є Роджер Коль, вчитель йога Ієнгар зі ступенем психології (Станфорд).

Про проблеми безпеки Американського коледжу спортивної медицини. У одному стовпчику він обговорював практику зменшення згину шиї в "сухому стенді" шляхом складання складених рушників під плечами. Зменшує кут між головою і тілом від 90 градусів до 110 градусів. У вигляді пошкодження м'язів, зв'язок і дисків.

Але модифікації до класичних асан не завжди допомагають. Тимофій Макколл, лікар і медичний редактор в журналі Йога, виклики голови на голові, як правило, небезпечні для регулярних занять йоги. Його побоювання базуються на своєму досвіді - він виявив, що підставка голови викликає небезпечне явище нервової компресії, «сходовий синдром м'язів», в якому відбувається поколювання в правій руці і оніміння. Коли він припинив це поставу, всі симптоми зникли. Пізніше помітив, що фліппінінг може виробляти інші ураження, в тому числі дегенеративний артрит оксіпітального хребта, ретинальні пошкодження (за рахунок підвищення тиску в очах).
«Незрівнянно,» Маккол укладає, «негативний ефект підставки голови може бути дуже непередбачуваним. й

Готель

Через рік після того, як автор вперше зустрів Глен Чорний на майстер-класі в Манхеттені, він отримав мило від нього, в якому Іогі написав, що він виконав шпитальну операцію. "Усе добре пішов", - написав він, "але відновлення довге і болюче". Зателефонуйте мені, якщо ви хочете.

Причиною хвороби Чорний сказав, що було чотири десятки згинів у спині і виходить в нижній частині спини. Розвинений стеноз, серйозний ураження хребта, в якому центральний канал в хребті хронічно звужує, нерви притискають в ньому і виникають дикі болі. Black - сказав він, що він почав відчувати щось 20 років тому, коли він вийшов з постави «розгортання» і «сухий стенд», але два роки тому біль стала нестерпним. Хірург сказав, що він не зможе пройти без операції. Операція тривала 5 годин, вона повинна закріпити кілька люмбарів хребта. Чорний відновить час, але ніколи не зможе згинати цю частину хребта знову.

Black - один з найприємніших іоги автор ніколи не зустрівся. На першій зустрічі він сказав, що він ніколи не зашкодував себе або своїх студентів з йоги. Автор запитав, але цей стеноз не може бути пов'язаний з йоги, це просто вік? Ні, він сказав, що це обов'язково йога.

З цими думками Black виступила на конференції в Інституті Омега, поглиблення відчуттів останньої операції. Але його попередження здавалося б, пропущені вуха. Я був більш визначений, ніж звичайний, я думав, що "Асана" не є ліки. Насправді, якщо ви робите це занадто важко, ви закінчите труднощі. Багато людей не люблять слухання.

до Ось статті.
У мене немає подвійної інформації, представленої автором, і не брати її за значенням обличчя, але загальність вище (і раніше відомо мені) достатньо придумати такий резюме про йога:

Важко серйозно займатися методикою «зцілення» відсмоктується від брудного пальця деякими ігносантними павуанами, які не мають уявлення про фізіологію/анотомію тіла. Ви повинні бути трохи більше, як дикий Папуань, щоб вірити, що ви станете здоровіше в stupid, неприродні позиції. У кращому випадку, цей час буде просто виповнюватися, а на гірше, можливі найстрашніші наслідки, в тому числі інвалідність. Звичайно, регулярна фітнес / вправа також нести певні ризики для здоров'я, але їх переваги для організму не менше перевірені і навіть очевидні. У разі йога все дуже вагове і суперечливе, щоб покласти його злегка. Якщо ви не називаєте йогу деякі елементи обережного розтягування, з яких звичайно є переваги.

І так, я знаю, що це не йога, але йоги.

P.S. І пам'ятаєте, просто змінивши наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: www.all-yoga.ru/page/kak-joga-mozhet-razrushit-vashe-telo

Категории

Смотрите также

Новое и интересное