10 фактів про множинний склероз

1,1 км Кілька склерозу є дуже поширеним захворюванням. Більше 2 мільйонів людей у світі страждають від нього. У Росії 150,000. Жінки частіше хворіють, але несприятлива прогресивна форма частіше зустрічається в сильному сексі.

2,2 км У словах «мультипле склероз» немає натяка на відволікання людини Або забутість, яка в повсякденному житті називається склерозом. Неспроможність в нашому випадку (або скоріше, ми сподіваємося, в разі захворювання, яке не вплине на вас, читачів), означає поширеність вогнищ хвороби в мозку і спинного мозку. Не дивно англійською мовою захворювання називається множинним склерозом (багатошаровий склероз).

3. У Для ранньої діагностики захворювання використовуються так звані критерії McDonald. зв’язує частоту і вираженість загострень захворювання і наявність клінічних виявів вогнища склерозу і МРТ даних. Але для фактичної діагностики МРТ застосовуються інші критерії - критерії Фазеки та критерії паті.

4. У Існує безліч сортів склерозу.від перепуску (випадок з загостреннями і ремісійами, але без погіршення) до хвороби Марбурга (не плутати з марбургом лихоманкою, у випадку MS це дуже швидка форма, вбивство протягом декількох місяців).

5. Умань При найменших трьох захворюваннях раніше розглядалися форми багаторазового склерозу. Але зараз вони вважаються незалежними: Балоконний концентричний склероз, гострий багаторазовий енцефаломієліт і захворювання Devic (оптомієліт).

р.

6. Жнівень Одна з перших практично надійних пацієнтів з цією хворобою була голландською Сен-Лідвіною Шідам (1380-1433). Вона страждає від інших. Лідвіна витрачала 35 років без руху, і симптоми, описані в її житті, дуже характерні для декількох склерозу.

7. Про нас Перші клінічні прояви множинного склерозу описані шотландським лікарем Робертом Карселлом (1793-1857) у 1838 році. Але він ніколи не вирівняв його як окреме захворювання, хоча він пофарбував рубці, які склерозу листя на мозку і хребта. До того ж, як Жан-Мартин Шаркот взявся до захворювання. Я задаю, що будь-яка неврологічна хвороба не зникла?

8. У Його внесок у дослідження множинного склерозу був виконаний відомим фотографом кінця XIX століття Едвардом Майбридом.Він почав досліджувати рух за допомогою фотографії та фотографувати окремі фази руху, анімацію руху з фотографій. У 1887 році він зробив серію фотографій, що ілюструють складність руху у жінки, які страждають від багаторазового склерозу.

Фотосерія руху пацієнта з МС

9. Навігація Іноді було запропоновано, що героїні відомого живопису американського художника Андрія Вятта «Світ Христини», Написав у 1948 році, постраждав від багаторазового склерозу, але при недавньій конференції в Сполучених Штатах вона діагностувала синдром Чаркотт-Марі-Туоте (мотор-сенсорна нейропатія).

Світ Христини.

Захворювання цивілізації: Що робити і хто в полум'я

Захворювання Паркінсона: 20 років до цього занадто пізно

10. У 1917 році у Великобританії було опубліковано щоденник розшуку. По суті, блог початку ХХ ст., підписаний Вільямом Неро Пілатом Барбеллоном. Тепер ця робота забута, але потім була оцінена на рівні кращих робіт Kafka і Joyce. У цій роботі британський Брюце Фредерік Кумми, які брали таку псевдонімію, описали своє життя і боротьбу з хворобою. По суті, це був перший в світі блог про віддалену людину.

Один з останніх записів в Щоденник був це: Я тільки двадцять вісім років, але у мене є прийнятний тривалий термін служби протягом декількох років: Я любив і одружений, маю сім'ю, маю кричу і насолоджуватися, воювати і долати, і коли приходить час, я буду вміст вмирати. Каммінгс помер в 30, в 1919. Видання

Автор: Олексій Паєвський

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: www.neurotechnologies.ru/articles/10facts_MS