Так, я - це те, що я можу дізнатися від вас.

Я, ліза. І подумав себе і безтурботно, як деякі можуть подумати. Я хочу, щоб діти були незалежними, ініціативними та відповідальними. Тому необхідно дати дитині можливість проявляти ці якості.

Під час роботи в дитячому садку я спостерігали безліч прикладів батьківського гіперсервісу. Особливо пам'ятають один трирічний хлопчик – Славік. Його батьки думали, що він повинен їсти все. Ви втратите вагу. Я не знаю, як вони покрили його в домашніх умовах, але Славік прийшов до дитячого садка з чітким порушенням апетиту.

Він механічно вів'язав і ковтнув все, що кладемо на пластину. Не знаю, як харчуватися! І я бачу повну відсутність емоцій на обличчі. Я відкрию мій рот, курча, ковтати...

р.

Хочу сказати, що варення в нашому саду часто не виходить на кашу. Багато дітей відмовилися їсти цей час (і я розумію їх добре). Славік майже готове харчування. Я сказав: "Що вам подобається каша?" «Ні,» він відкриває рот, роси, ковтання. «Чи ви хочете більше? Я приніс ложку. «Ні,» він відкриває рот, роси, ковтання. "Якщо вам не сподобалося, не їсти його!" слов'янські очі були закруглені в сюрпризі. Не знаю, що це можливо...

В першу чергу, Славік захищав право відмовити їжі і відвертувати тільки компот. А потім він почав з'їсти з додаванням улюбленої страви і спокійно переніс пластину з неловленим. Він мав самостійний вибір. А потім припинили годівлі слов'яника з ложкою і він почав харчуватися самостійно. Оскільки їжа є природною потребою. І голодна дитина буде їсти себе.

Я затишна мама. Я був дуже лази, щоб годувати своїх дітей довгий час. Я подав їм ложку і сісти, щоб їсти поруч з ними. У рік і половина вони вже виховали виделку. Звичайно, перед вмілістю самооцінки, необхідно було мити стіл, підлогу і дитину після кожного прийому їжі. Але це мій вибір між «завдяки навчити, я буду швидко зробити це себе» і «завдяки це зробити себе, я хотів би витрачати свої зусилля на навчання. й

Ще одна природна потреба полягає в тому, щоб «заповнити необхідність». слов'янська мучениця. Мати Славіка відреагувала на нашу бджолину з рекомендацією взяти дитину в туалет кожні два години. «Я завжди кладаю його на каструлю в домашніх умовах і тримати його на каструлі до тих пір, поки він все робить». Це, трирічна дитина очікувала, що тут він теж буде прийматися до туалету і зануренням, не чекаючи, змочити штани, і навіть не вгадувати ці мокрі штани для зміни, видалення, шукати допомогу від вчителя.

Якщо батьки чекають всіх бажань дитини, дитина не навчається захочеться і просить допомогти. Після тижня проблема мокрих штанів була вирішена природно. "Я хочу пекти!" гордо оповідала групу Славік, голова туалету.

У дитячому садку всі діти починають їсти самостійно, поїхати в туалет самостійно, одягатися самостійно, придумати заняття, звернутися до допомоги, вирішувати свої проблеми. Я не хочу, щоб діти були якомога швидше. Навпаки я вірю, що в домашніх умовах до 3-4 років дитина краще. Я говорю про розумну батьківську самопізність, в якій дитина не заплутана з гіперпротекцією і лівим простором для розвитку.

Після того, як друг з дитиною 2 років прийшов, щоб відвідати мене з ночівлею. На 21:00 вона пішла на ліжко. Дитина не хочу спати, ненароджено, зламала, але матір його наполегливо зберігала його в ліжку. "Я не думаю, що він сплячий ще." (Це природно, він просто тут, діти, нові іграшки.)

Але її друг заспокоївся у наданні йому сну. Боротьба тривала більше години. Зрештою, її дитина закохнула. Моя дитина теж закохнула. Коли він був втомлений, він занурився в ліжко і впав дупа. Я затишна мама. Я дуже лаціна, щоб тримати дитину в ліжку. Я знаю, що рано чи пізно він буде гасити, оскільки сон є природною потребою.

Я люблю спати довго на вихідних. Один Субота, я прокинувся навколо 11. Мій син провів 2,5 роки перегляду мультфільму, жування пряників. Він перетворився на сам телевізор, DVD з мультфільмом також знайшов себе. Він також знайшов карамель і кефір. І, судячи від розсічених пластівців, розливається кефір і брудна пластина в раковині - він вже мав сніданок. 8-річному літньому будинку.

Він пішов на фільм з другом та батьками. Я затишна мама. Я сказав, що я отримав лазу так рано. І якщо він хоче піти в кіно, нехай він поставив свій власний годинник тривоги і готовий. Ну, я не спати... (Важливо, я також встановив мій годинник тривоги, встановивши вібраційний дзвінок як сигнал, прослуховуючи, як він збирається і закриває двері, чекаючи текстове повідомлення від матері друга, але для дитини він залишився за лаштунками.)

І я занадто лази, щоб перевірити мій портфель, самбо рюкзак, висихати речі сина після басейну. І я занадто лази, щоб зробити уроки з ним. Я занадто лаціна, щоб вижити сміття, тому мій син кидає його на шляху до школи. У мене є аудит, щоб попросити сина, щоб зробити мені чай і принести його до мого комп'ютера. Я підозрю, що кожен рік я стане більш ледачим.

Вас цікавить. Смокче пальці, прикусити нігті. Психотерапевт

Освіта чесності: кращі книги для дітей

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Так як вона живе далеко, вона прибуває на тиждень. У літньому поході відразу забуває, що знає, як зробити власну домашню роботу, розігріти свій обід, зробити бутерброд, запакувати бесплату і піти в школу вранці. І навіть сплячі поодинці бояться. Люба сидить поруч! Мій бабуся не lazy...

Діти незалежні, немовлята, якщо це вигідно для дорослих.

Анна Бикова з книги «Незалежна дитина, або як стати матір’ю»

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

English, Українська, Français...