Як поліпшити самооцінку дитини. Вправа Sunshine

Вправа може розглядатися як діагностичні, так і корекційні: вона працює для збільшення самооцінки дитини. Самооцінка дитини формується, в тому числі ті цінні суди, які дитина чує від дорослих.

Ці судові рішення можуть бути як позитивними: «Добра робота», «Добра робота», «Ви, розумні, акуратні...» і негативні: «Недбала», «Непристойна, невиконана,... й

Вправа "Сон" добре показує, як у свідомості дитини зафіксували певні ідеї про себе.

Так давайте до точки вправ.

Для його виконання вам знадобиться альбомний лист, маркери або олівці.

298372

Подаруйте дитині фарбувати сонце з променями. Не існує вимог до малювання, дитина малює сонце в будь-якій точці листа і що йому подобається.

Поговоримо трохи про сонце.

до Що таке?

Яскравий, жовтий, червоний, вид, теплий, радісний...

Тепер уявіть, що сонце ви. Сонце має ваше ім'я.

Підпишіться на нашу розсилку. Якщо ви не знаєте, як написати, вкажіть своє ім'я. На сонці необхідно мати промені. Якщо є кілька, то до 7-9 променів.

- Ви вказали, що дивовижне сонячне світло: теплі, яскраві,... Підпишіться на нашу розсилку. Що ви?

Дитина не може відповісти відразу. Допоможіть йому сказати: "Я думаю, що ти є". Який?

Кожна якість ви або назва дитини підписана по балці. Завдання полягає в тому, щоб кожен промінь був названий. І нехай у малюка маленька фантазія, трохи лука. Не розумійте, навіть якщо ви думаєте, що це якість або звички не розвинена або навіть немає. Таким чином, ви можете почути, що ваша дитина бачиться як досягнення. «Я миючу посуд ... Поставляю іграшки. Пишіть все, що ви чули, навіть якщо це іноді зроблено з слізами або навіть скандалом. Ви не повинні сказати: «Так, це зроблено, коли ви сказали десять разів...» Ми працюємо тільки на позитиві.

Цікава реакція батьків, які бачать у класі, як змінюється настрій дитини (і це підтверджено комп’ютерною діагностикою), зміна від похмурого чорного до сонячного жовтого. На одному з останніх класів мама 5-річного Андрія попросила, якщо її можна було намалювати на великому аркуші будинку і прикріпити до стіни.

Звичайно, ви можете! І ви навіть можете попросити всіх, хто знає дитину, щоб підписати промені цього сонця. Ви можете додати промені кожного разу, коли ви помітите щось у вашій дитині, що потребує похвали. Промені можна додавати дитині самостійно.

Дуже важливий стан. Неважливо, як сердитися ви з вашим сином або дочкою, незалежно від того, що вони неправильно, покараючи їх, ніколи не згадуйте своє чоловіче сонце в цей момент.

Поведи мене, одна невинна фраза як «Ви сонце, і так ви...» може знищити весь ефект вправ. Помилки, без сумнівів, вимагають розумного покарання, але не стерти той факт, що ваша дитина є вашим сонцем.

І ще один спосіб виконання вправ "Сонечко". Виконується, коли на сонці дитини фарбується. Побачити його, щоб малювати схожий сонечко для свого бабуся або батька, для сестри або вчителя в дитячому садку. Нехай це день народження присутній або просто приємний сюрприз.

Час спілкування

Смокче пальці, прикусити нігті. Психотерапевт

Ми хочемо почути хороші слова, але це потрібно для навчання. Ми допоможемо Вам у створенні теплої та душевної атмосфери. Видання

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: vk.com/feed?z=photo-43002425_422233547%2Fwall53447900_21901