Що подумати про те, перш ніж потерти дитину

Здавалося б, що дитина зійшов з розуму, і після нього вся родина починає йти божевільно... ласкаво просимо до кризи 1 року!

Він працює навколо квартири на крихкі ніжки і стрибки з дивана, він намагається їсти себе, мазує кашу від голови до пальця, але не дозволяє собі годувати, він курчат і укусів, висихає і кричить, чіпає до ноги матері і відразу ж відштовхує вас від кричить ... Вітаємо! Ви в першому кризі!

Неважливо, якщо дитина 9 місяців або 1 рік і 2 місяців, рано чи пізно кожна родина стикається з цим явищем. Але незважаючи на це, мами і татами не готові до таких ударів. «Це результат неправильного виховання! Повністю зіпсована дитина, незабаром посидить на голові! – це лише невелика дробова частка тих, які довгострокові батьки змушені чути від критичних дідів, а іноді педіатрів. Але насправді ця криза є важливою і невід'ємною частиною психологічного становлення особистості.

868786

Вони не хочуть. й

Ми всі знаємо, що дитина розвивається поступово, якби переїхати з одного кроку до іншого. І кожен такий перехід обов'язково супроводжується кризою – коли дитина вже хоче більше, але ще не знає або не може її досягнути. Криза досвідчена батькам, які не готові до нових вимог дитини. «Дні не хочуть, топ не може». І це, як монета, має дві сторони: поганий – криза виникає в абсолютно всіх дітей і супроводжується сильним досвідом. Занурення експресії, «запобігання» всієї родини. І доброю стороною є те, що криза кінчив рано чи пізно, і вся родина виходить з неї, знаючи і в змозі набагато більше. Як вижити цей непростий період?

Причини і наслідки

На будь-які заборони і відмови дитина реагує на непристойну кричу і кричущу. У своїй «репертуарі» на підлозі з’являються тангроси, змії та «артістичні осені» як спосіб отримати те, що ви хочете (наприклад, тягнути хвіст подвір’я собаки або обробити себе сигаретом, але підібрати в пісочниці).

Одяг і роздягання перетворюються в акробатичні ескізи і боротьби з хлопчиками Наані, дитина не може бути поставлена у ванній кімнаті, а потім з неї виходить, він наполягає увагу, коли ви зайняті, але непристойно скручується з рук, як тільки ви намагаєтеся доглядати за ним ... чому це відбувається?

Уявіть, що ваша дитина використовується для того, щоб бути однією – спочатку фізично, потім психологічно – з матір’ю і повністю залежним від неї і інших дорослих. Якщо щось занурився, він нехай йому відомо, торкнувшись, і ви подбали про нього. Я бачив щось цікаве, вказуючи пальця - і тепер мій мама несе його прямо до мети.

А твій особняк стояв на ноги. Він швидко виявив, що він може отримати, де він хотів піти. Але це ще не зрозуміло: де я кінець і решта світу починаються? Виявляється, що я можу з'їсти таке цікаве яблуко пюре, і коли він смакує поганий, спрей! І якщо я сердитися з мамою, я можу відпустити від неї або відрізати себе... але потім виходить, що навіть якщо я намагаюся їсти себе, ложка якось намагається перевернутися, і я все ще залишаються голодними... боляче!

Так де я закінчую зараз і моя мама починається? ... і де мій мама йти, якщо я бігти далеко, далеко? ... і якщо ми не один, то раптом вона зникне кудись без мене? й

Точки контакту

Після пари тижнів безперервних тантопарків, відторгнення і боротьби, а також після десятка повних синців і бамп, батьки починають думати, що легше народжувати нову дитину, ніж переробити існуючу. Без звичних освітніх заходів для дитини просто не працює! Багато мами і дади, відчайдушно замісити крихту, просто дати йому бат або почати кричати. Але це не допомагає. Що це таке?

Шляхи вирішення проблем «Збірний час»

471273

1. "Тейлед Мама"

Дитина періодично заходить днів, коли він не пускає маму крок! Коли ви не вдома, це "золотий дитина" - слухняний, доброзичливий. Але, як тільки мама з'являється на дверцят... дитина відразу ж переходить до вас, вимагає уваги, не дозволяючи вам зробити будь-який інший бізнес. Що ми робимо?

Давайте скажемо, що ти повернувся з роботи, і у вас є побутові хори. А потім виникає крихка, яка наполягає на увагу. Тексти пісень, а це означає: І це природно, тому що він пропустив його.

У вас є 2 варіанти.

Перший. Не варто звертати увагу на сердитися і згасити дитину і спробувати варити вечерю. Будьте готові до того, що ваші ноги будуть укусити, і горщики і чаші – перевернуті як основні конкуренти в боротьбі за увагу мами.

І другий варіант. Подаруйте півгодини якісного спілкування з малюком. Грати, настоювати з ним, перенести його в руки. Ви побачите – дитина буде впевнено, що мама не зникне в будь-яку точку, і досить скоро вимагатиме свободи. Тепер можна подарувати йому пару сковорідок і рослини біля вас на кухні, маючи можливість повністю займатися своїм бізнесом.

2,2 км Приправа на двері

Таке просаїчне, що йде в душ або туалет стає практично нерозчинною проблемою! Як тільки ви закривите двері, дитина починає ставити гірко під дверима. І це не з шкода, але з великої любові і страху, що моя мама зникне.

Що робити?

- Похід до туалету, взяти з собою яскраві фотографії, цукерки обгортки і т.д. Поставте їх під дверима і поставте їх назад.
до Ви можете співати ваші улюблені пісні – слухайте голос за межами дверей, переконайтеся, що ви не зникнете.
- Ще одна весела гра: Запитайте чоловіка, щоб закрити в туалеті, і ви і ваша дочка або син перебування поза. Тепер збити. Да каже: "Не, ні!" і ви скажете, "Ми чекаємо." Потім вимикайте ролі.

3. У Маленький дослідник.

Щоб мінімізувати ризик травми і необхідність заборон (це дуже болючий в цьому віці), час подумати про безпеку вашого будинку. Зараз в період, коли краса і декоративність квартири повинна бути тимчасово жертвована загальним почуттям.

Як показує досвід, однорічна дитина розбиває все, що може бути розбитий, падає з того, де ви можете падати, і тягне все, що може вписуватися в роті. Не дозволяйте дорослим.

Якщо потреба в забороні все-таки виникне, не пригнічувати кривизну малюка, але перенаправлення на мирний канал, інакше ви ризикуєте отримати лущіння, незрілу дитину. Пропонуйте крихту допускається спосіб взаємодії з об'єктом, який любить.

Наприклад: «Ви не можете відірвати книгу, ви можете закрили» або «Дівчиний кошеня не потрібно захопити хвістом, він болить, його можна змазувати». Ви можете зробити те, що ви хочете з іграшками. й

4. У Ординарні війни

Класичний прояв однорічної кризи – поява великих проблем в самих звичайних справах. Дитина починає показувати рідкісну негативність і негативність в питаннях їжі, заправки, ходьба. Це пов'язано з його зростаючою самостійністю, і якщо щось він не знає, як зробити себе, то його особистість може показати принаймні в відмові.

Тут ваші незамінні помічники - ляльки, ведмедики і книжки з малюнками. Однорічна дитина дуже сприйнятлива до того, що хтось інший приклад (добрий і не дуже хороший). Тому «бой на малюнку» допоможе годувати, ведмедя – одягатися і т.д.

5. Умань Шторм емоцій

Його настрій змінюється кожні 30 секунд, майже як це – дитячі труси, кидає речі, приводить до всієї родини божевільними. Особливо виправлення – це спосіб абсолютно всіх однорічних дітей з крім, щоб падати на підлозі і вибити ногами і руки, або навіть голову. Батьки сердитися, подразнені, покарати дитину.

Але перед тим, як ви захочете дитину, зупинитися і думати про це.

Перший, Дитина дуже сильно страждає від його стану і поки не знає, як її контролювати.

По-друге, Дуже чутливий до настрою матері, і якщо ви його зіткнете обличчям і скажете, «Кальмувати зараз!» - це не допоможе, але тільки хвилює дитину ще більше.

В цілому всі бурхливі емоції малюка можна розділити на три групи.

• Перший Це реакції на відмову або заборону. Кроча - це компенсація і висловлює її таким чином - іншим чином він не може. Тому Ваше завдання полягає в симпатизації та переключенні уваги дитини до чогось цікавого.
  • Друга група Це «спеціальні вагітари», інструмент дитини для досягнення бажаного. Якщо дитина не дуже гучна, але досить ганчірка – очевидно, він набридає. Поговоріть його, описуючи те, що ви робите, що ви проходите і т.д. І якщо дитина є примхливим, дотримуючись чогось заборонено, не скасуйте заборону в будь-якому випадку! В іншому випадку ви тільки дізнаєтеся, щоб досягти того, що ви хочете, щоб зробити замовлення.
  • Третя група - "Тіредні табло." Дитина перевищена або переробляється після поїздки, зоопарку, після важкого дня. Він починає псувати, торкнувшись сильніше і міцніше, здається неможливим заспокоїти його вниз. Це не варіант, коли дитина може бути лівою самостійно з його станом. Перш за все, заспокоїти. Поспішайте не довести ситуації до такого крітингу, коли дитина «покоїв», гикавка. Помістіть накладку, наповнену зеленню поруч з ним (мінт, ромашка, valerian, melissa), поверніть на тихий льлабкий або просто відкрийте крани у ванній кімнаті, поговоріть його торіонувати.

Цікаво: Гістерія у дітей: що робити

Як відповісти на тангтруси інших дітей

І не забувайте, що будь-яка криза тимчасово.

Автор: Зарнігор Калина

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: vk.com/a.s.neill?w=wall-23183549_4266