Який міцний, небезпечний або сором'язливий? Як вимірювати їх? Сучасна нейронаука також шукає «лінар» для людських почуттів. У статті опубліковано Дрот, невронауковий християнський банкетт обговорює почуття приниження через власний досвід і останні дослідження. Публікуємо основні ідеї.
р.
Я був близько семи років - молодший у початковій школі. Я стояв в їдальні, в оточенні сотні дорослих і вчителів. Всі вони дивилися на мене - деякі з життю і деякі з контемптом. Недарма! Як ви можете бути в їдальні, коли лікують там їдалки?
«Покажіть, що ви робите тут, Jarett?
Я був там, тому що я відмовлявся закінчити мій рубльовий хабар, порушуючи найважливіше шкільне правило: кожен повинен їсти все, що пропонується йому. Але після того, як я блюв з перших ложок цієї страви, схожих на живу м'якоть, я просто відмовився продовжити вечерю. Ми покарали на проживання в їдальні до тих пір, поки дорослі прийшли. Я був про те, щоб пояснити зібраним натовпом, що сталося, але я не міг кинути слово, а замість того, як я трахнув у сльози, навпаки, неконтрольовано:
Відчуття приниження проникненого мене.Дуже сильний емоційний досвід: Я ще пам'ятаю хворобливі відчуття цього дня. З усіх негативних емоцій (таких як небезпечний або сором'язливий), приниження найсильніших? І навіть якщо це правда, як це може довести психологи або нейронауковці?
Уяви показали, що мозок активно реагує на явну ситуацію приниження, ніж оповідань з різним настроєм. З усіх емоцій навчаються, це вимагає найбільших витрат психічних ресурсів.Стародавній дисертації гуманітарної літератури про деструктивну силу приниження психологів Марти Отен та Кай Йонас вирішили вивчити за допомогою нейроексперименту. Проведено два дослідження, в яких запрошують жінки та чоловіків, щоб описати, як вони відчувають себе в певних ситуаціях.
Перше дослідження в порівнянні з почуттями приниження (наприклад, друг знайшов онлайн на перших реальних зустрічах кинув один погляд на вас і ліворуч), гнів (приміщення кинути вечірку у вашій відсутності і кидати квартиру на землю) і щастя (ви дізналися, що ваші почуття для кого-небудь взаємодіють). Друге приниження, гнів і сором'язливості (ви були іржі до вашої матері і вона лопається в сльози).
У той же час було записано електроенцефалограму (EEG), що продемонструвала діяльність мозку суб’єктів. Зокрема, дослідники зацікавилися двома критеріями: найбільші лопці сильної відповіді (або «латий позитивний потенціал») та десинхронізація подій – маркер зниженої активності в альфа- діапазоні (головний ритм мозку у спокійному стані). Ці два критерії свідчать про кортичну активацію та посилену когнітивну продуктивність.
Уяви показали, що мозок активно реагує на явну ситуацію приниження, ніж оповідань з різним настроєм. З усіх емоцій навчаються, це вимагає найбільших витрат психічних ресурсів. «Це посилює ідею, що приниження є особливо інтенсивним почуттям. На жаль, у групі, Otten і Jonas укладено різні наслідки.
Крок на горлі. На заблокованих почуттяхЯ не гідний його: що приховано за цією думкоюАле бути справедливим, сьогодні нейронаука не може принести абсолютну чіткість до нашого розуміння психологічних процесів. Після того, як науковці не повністю знають, що це «навіть позитивний потенціал» відповідає. Мозок розповідає нам щось, але що це? Інтенсивність досвіду приниження також обумовлена тим, що це комплексна, складна емоція, яка базується на втраті соціального статусу. Видання
Автор: Ірина Петрова
П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!
Джерело: теоріяandpractice.ru/posts/9107-brain-humiliation