Дифузії перекладу: Що ми дійсно говоримо дітям

На додаток до двох чорно-білих екстрімів - жорсткий вимушений виховання і досконала допустимість - є безліч відтінків.

Усвідомлюючи, що мій рефлекс на тему виховання батьків і розмови з дітьми є єдиною можливою точкою зору, я раджу лікувати цю статтю таким чином.

Моя думка – це не імперативний, але бажання розширити і, можливо, змінити ставлення до виховання, в якому наші батьки і самі виросли. Знаючи те, що я хочу сказати своїй дитині і які слова я вибираю, щоб сказати був дуже важливий крок у шляху розуміння між нами і підтримкою я можу дати йому щодня.

Я пишу деякі слова і фрази, які іноді розбили, коли я вимагаю щось з сина, сердитися з ним, або отримати розчарування з його поведінкою. Це слова, які я чув, як дитина багато, багато разів від мого бабуся, мати, вчителів та інших близьких дорослих:

• Ви не хочете?
  • Я не хочу сказати слово.
  • Слухати elders.
  • Тексти пісень, а це означає: Я покараю вас.
  • Не торкайтесь, ви не пошкодуєте.
  • Не боятися.
  • Не хвилюйтеся, не сидайте.
  • До того ж ви закінчите, ви не залишите таблицю.
  • Не подивіться, відключайтеся, приходьте швидко.
  • Ти дівчина.
  • Ти хлопчик.
  • Вам подобається дівчина.
  • Хлопці не криються.
  • Я не хочу бачити його знову.
  • Ви виростите, ви будете знати.
  • При вирощуванні ви будете розуміти.
  • У вас є хороший хлопчик, і ви неслухняні.
  • Не добре сердитися.

Ви можете продовжити самостійно. І тепер, трохи перебільшивши, я переведемо ці фрази. Всі ці слова і наші звичні способи впливу дитини насправді говорять:

«Такі побажання не важливо. Є тільки те, що інші хочуть від вас. Що потрібно зробити, щоб бути коханим. Не бути, хто ви, ви покарані. Не відчуваєте, що ви відчуваєте, що це не важливо. Ви не боїтеся, коли ви дійсно рубали.

Побоюючись розповісти секрет і запитати складні питання. Жива в стереотипах, які обмежують вас. Суппрес роздратування, гнів та інших «непристойних» емоцій. Ви не маєте права на почуття, що виходять за межі дитини. Коли ви змушені зробити щось, що ви не хочете зробити, не захистити себе або сперечатися, це непристойно. Будьте комфортні для всіх. Після всього, з'їсти на чисту пластину, тому що ви повинні. й

Я можу уявити, як захворювають ваш читач, прагнення писати невідповідний коментар і розбити теляти, що охоплює очі. Я боїться власної драми і категоричності в цьому питанні. Після всього, мами і татами, старші сестри та сусіди, дідівці, дитячі педагоги, тренери – всі ми любили.

Ти любили. І був коханий. Ми всі любили і розповіли багато інших, абсолютно протилежних слів – роду, торіонувати слова. Ми вирощуємо і живемо, і ми любимо своїх дітей дуже багато. Ну, чому?

Але дозвольте мені продовжувати: що ви хочете – все ще не пробували досить важко і не заслуги. Я не хочу слово, я маю слово, щоб сказати – бути відповідальним, коли інші сидять на шиї. Поведи себе як інші хочуть.

Не лікуйте, ви не боляче - запевняйте, що частина з коханою людиною нічого. Ви дівчина – бути зразковими і неслухняними, згодні і переносить все. Ви не торкаєтеся, не робіть сумного, не запитайте про допомогу або підтримку. Не існує місця в цьому світі, крім доброго і мирного. Ви завжди повинні бути щасливими, навіть якщо ви не лікуєте добре. Перемістіть, коли ви попросили. Покажіть спосіб, що хтось інший хоче.

І відповідає: "Не торкайтесь, що мені не влаштовує", - застрягає десь поперек. Якщо ви скажете, вони будуть відхилені, вони перестануть любити, вони будуть судити.

Я не хочу погрожувати дитину з втратою любові, хочу поговорити з ним по-різному, щоб визнати його безумовним правом, щоб торкнутися з почуттями і тілом. Він хоче бути завжди симпатичними або має право залишатися мовчним, коли він не в настрої, щоб сказати hello до свого сусіда?

Чи хоче він мовчати, коли він болить, або кине, бо він дійсно боляче? Чи хоче він знати, що його бажання, почуття, труднощі і наміри нічого не означають, або вірить, що я почую його і ми будемо обговорювати все? Він хоче відступати в провину, коли він отримує жорсткий і поганий, або запитати мене за допомогу?

Ви хочете бути ввічливими або ви хочете бути самі? Чи хоче він бути «добрим» або жити?

Я, я розумію, крім двох екстремальних чорно-білих - міцних, насильницькі виховання і досконала допустимість -- Є багато відтінків. Я шукаю, що мій син.

Що ви повинні не завжди попросити дитину

Михайло Казінік: Взяти дитячу дитину, щоб дати їм багато інформації є злочинним.

Виберіть той самий «освітній відтінок», який дозволить йому сказати «не», де буде потрібно. Скажіть «Я болить», де ви хочете підтримати. І де він показує мужність і впевненість у підтримці інших. Хочу знайти слова, які навчають дитину встановлювати особисті кордони. Але щоб вони не обов'язково порушують межі незнайомців.

Ні, не про допустимість. Про нас Нездатні, непотрібні і навіть шкідливі.

І так мій маленький трирічної сина прокинувся вранці і заряджає, "Я не хочу, я не буду, піти, нехай нехай, нехай нехай, нехай нехай, нехай нехай, нехай не йде, нехай не йде, нехай підуть, нехай йдуть." Що ви думаєте?

Це де починаються труднощі перекладу. Хто сказав, що це буде легко?

Автор: Марія Рожкова

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: ponaroshku.ru/blog/malo-li-chto-ty-khochesh-trudnosti-perevoda-ili-chto-my-govorim-detyam-na-samom-dele/