Євген Делакрікс: Лонелість - це благословення для розвитку

Ми вивчаємо щоденник Євгена Делакройса і публікуємо фрагменти, в яких молодий художник пояснює, чому самотність хороша для творця, і розповідає, як подолати соціальний відволік.

«Чи не можна писати окремо», - сказав Судан Синтаг у щоденному режимі, і відомий російський режисер Андрій Тарковський попереджав молодих людей: «Люди, які пропускають себе в небезпекі. й

Ці два полярні думки існували довгий час, але останнім часом ми стали так боятися бути самотніми, що ми просто забули, як відчувати самотність. Здавалося б – невелика втрата, але після великих розкопок філософів XX століття, які побачили себе, щоб знайти своє вірне само, після усвідомлення того, що самотність є необхідною складовою творчості і споглядання, наша невагома пристрасть до висихання соціальних мереж і відтіняє себе від зовнішнього світу з гаджетами, здається, якщо не патологічний, то Кайн мертвий кінець.

5824875

Великим французьким митцем і дилігентним мемоіристом (Дієпис Делакройксу є понад вісімсот сторінок довго і охоплює всі роки його свідомого життя) Еугєн Делакройс досліджував цей парадокс з виразною вишуканістю два століття до сучасної епідемії компульсивної соціалності і алергії на самотність.

Як він підійшов до двадцятисотого дня народження, делакрокс артикулізував проблему, до якого він повернувся більше, ніж раз, і що з'являться у всій своїй славі до двадцяти перших вікових мешканців, які втратили можливість діалогу з собою: проблема вибору між шармом суспільного життя і «фертилією самотності» необхідно для душі і для творчості. Публікуємо фрагменти щоденника Delacroix, в яких він відображає на користь самотності, і ми не натягуємо на що-небудь: вибір все ще ваш.

Неділя, 4 січня (1824)

«Нещасливий, можна створити щось чудово, доторкнувшись до всіх цієї вразливості? Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. І я тримаю від навчання їх на користь пустих розваг. Шукайте для самотності! Якщо ваше життя вимірюється, Ваше здоров'я не постраждає від вашої секлюзії. й

Середа, 31 березня (1924)

«Одно варто їсти на обід і працювати окремо ввечері. Я думаю, що в великому світі час від часу, або просто в світлі, менш схильний до розвитку і розумової роботи, що так звані митці можуть сказати про це, ніж закінчити власні візити. Всі свої розмови грубо вульгарні, необхідно втекти їх в солюду, але потрібно жити в абстиненції, як Плато. Це засіб зосередження вашого ентузіазму на одному, коли ви постійно відволікалися і потребують компанії інших. Dufresne є абсолютно право: що ви відчуваєте себе самостійно, залишається міцним і м'яким. Неважливо, скільки задоволення, щоб поділитися своїм досвідом з другом, потрібно пояснити занадто багато відтінків; можливо, кожен відчуває їх, але власним чином, і це ослаблює всі враження. З того, як він консультує мене, і я сам помітила необхідність переходу в Італію самостійно і жити, коли я поселився там, ми зараз починаємо звикати до неї; інші щасливі зміни будуть дотримуватися. Пам'ять, реальне розуміння і порядок повернеться.

Неділя, 4 квітня

«Всі переконує мене від необхідності знімати ще більше в мій сон. Найкращі і найцінніші моменти мого життя витрачаються на розваги, які, на суть, приносить тільки боредом. Можливість або антифікація цих розваг починає підірвати невеликий залишок міцності, яка все одно збереглася з поганого дня до. Пам'ять, не хвилюючись, гине або ослаблює. У мене є потреба в безробітних проектах. Тисячі цінних думок залишаються безплідними, оскільки вони позбавлені продовження. Вони прислухають мене, вони руйнують мене. Він кладає руку на все.

Подумайте про переваги, які ви отримаєте замість цього сматтєздатності, які ви відчуєте від себе кожну хвилину: внутрішнього задоволення і чіткої пам'яті, прохолоди, яка досягається правою живою, здоров'я, яке не буде тінятися постійними концесійами до трансієнтів, в які іноземне суспільство перетягне вас, готової роботи, постійної роботи.

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: monocler.ru/dnevnik-ezhena-delakrua/