Не існує абсолютних рішень у батьківництві. Кожна дитина має власний характер і мати повинні бути творчими, намагаючись переконувати його, щоб зробити те, що його мама говорить.
Для підвищення ефективності спілкування з вашими дітьми ми пропонуємо використовувати низку простих методик, які були протестовані Су Бейвером, практикуючим майстером НЛП, автором системи «Щасливі діти – щасливі тебе» та книгою того ж назви.
1. Увімкніть «Не до цього» в «До цього». йНе пропустіть! «Не біжить!», і дитина продовжує робити те, що він зробив. Подаруйте дитині варіант, який вам подобається.
Приклад:Не витягніть файли cookie з коробки! Зробіть яблуко або допомогти мені встановити стіл і ми будемо мати чай і печиво разом.
Не спілкуйтеся з ротом повною! - Розкажіть мені, коли ви кинете. Тоді я можу зрозуміти, що ви сказали мені.
У деяких випадках ви можете кинути виклик вашої дитини до “Пров’язувати я невірно” – “Я б я не буду одягатися швидше, ніж ви. й
2. Увімкніть «Стоп» в «Континент»Використовуйте цю методику, якщо ви не приїжджаєте з альтернативою діям дитини.
Приклад:Стоп бітінг! - Чи свербить зуби? Бажаєте прикусити? Ось морква. Нехай її.
Зупинка живопису на стінах! - Ось шматочок паперу, виводимо тут.
3. У Пропозиція ефективного виборуЧи є час, коли ваша дитина не буде говорити? Запропонувавши вибір, ви даєте їм відчуття приналежності, розуміння того, що їх бажання та потреби поважають і враховують.
Приклад:Одягнена Жінка Голий чоловік Чи варто вибрати?
Зателефонуйте Сісти на стіл. Чи ти сидитьш поруч із мною чи татом?
Час до ліжка. Що ви хочете читати перед сном – про Червону їзду Ходу або Три маленькі свині?
4. У Отримати згоду.Щоденна процедура миття посуду, що йде в магазин і т.д. набагато простіше, якщо ви орієнтуєтеся на позитивні результати цих дій. Миття посуду дозволить зробити кухню чистою і в'язкою, після того як вирушати в магазин, їжа з'явиться в будинку. Також з дітьми – якщо дитина розуміє, що дасть йому цю дію, він буде виконувати його з великим інтересом.
Приклад:Поставте іграшки далеко. Ми можемо самі танцювати.
До вашої домашньої роботи! Якщо ви робите свою домашню роботу швидко, ви можете перейти до ролика з друзями/го для морозива/го до кіно і т.д.
5. Умань Отримати до рівня.У випадках, коли ваша дитина ігнорує вас, вирушайте на рівень – так, щоб ваші обличчя знаходяться на одному рівні, сидять або підібрати. Це покаже вашу дитину, яку ви покажете.
Приклад:Дитина сидить на столі, але не їсти, але грає з їжею. Ви готуєте вечерю, періодично нагадуючи йому, що потрібно сидіти рівномірно, що необхідно їсти ложкою / виделкою і т.д. Дитина ігнорує вас. Помітивши, що він засвоюється в грі і не може чути вас. Сіть поруч з вами, зробіть контакт очей і поясніть, що ви повинні їсти їжу ложкою.
6. Жнівень Перемістити.Якщо ви зіткнетеся з ким-небудь, його можна інтерпретувати як тісний зв'язок або протистояння. Якщо ви боріться, то ця ситуація інтерпретується як рівних відносин. Якщо ви відчуваєте ситуацію протистояння з дитиною, перейдемо і берете на себе позицію, розбиваємо контакт очей.
7. Про нас ПриєднуйтесьВаша дитина зайнята своєю діяльністю, і ви повинні розповісти йому щось. Зробіть свій рівень і перемістіть, покажіть зацікавленість в тому, що він пристрасний. Відчуйте ситуацію, коментуйте, беремо участь у своїй діяльності. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.
Приклад:Запрошення дитини до вечері. Він проігнорує вас повторенням «Нові». Побачити, що ваш син або дочка, допомогти їм закінчити, що вони почали. Парковка ляльки або парковка.
Ви навчитеся застосовувати їх в поєднанні. У своїй заяві, бути послідовним і не забудьте повернутися до слів з виснаженням. Впевнені, що Ваші повідомлення дітям неоднозначні.
Приклади:«Одний суп, як це,» і перенести ложку супу в рот. «Дякую мені в нормальному тоні» виражений в дійсно «нормальному» тоні, не підвищеному.
Обов'язково оцінити своїх дітей. Але робити це ефективно. Не просто "Добра робота!" Зауважте, що дія дитини призводить до хороших результатів і які якості були залучені. Чи подарував дитину свої іграшки? Скажіть: Який чистий номер (ресульт). Ви одягнете всі іграшки разом. Доброго дня! Тільки в цій послідовності дитина розуміє, чому ви оцінили його. Видання
Кредит Су Бейвер
Джерело: womo.com.ua/sem-tehnik-mamyi/