Чому діти хворі: дитячі психосоматики

У цій статті я спробую проаналізувати, як ми, як батьки можуть допомогти нашим дітям залишатися здоровими.

Багато батьків, які хворіють дітей, за один раз зламали голову, намагаючись знайти відповідь на питання: «Як вилікувати дитину». Це стосується тих, чиї діти хворіли на тривалий час або хронічно, а також тих, чия дитина вперше загинула серйозно або неприпустимо - напередодні запланованого відпочинку, наприклад.

Звісно, я говорю про батьків, які не бачать світу як плоскі, так і білі, але приймаю, що є сенсом, що відбувається навколо них. Ми можемо бути простими для будь-якого з нас, щоб надати ліки для оніміння симптому, але іноді виникає час, коли він не допомагає або навіть робить ситуацію гірше.

Також користується популярністю у відставці відповідальності лікарів, скарги на відсутність хороших фахівців, погані умови навколишнього середовища тощо. Але це не призводить до здоров'я.

Що призводить до здоров'я?

По-перше, ми повинні визнати простий факт, що, Коли дитина хвора, він найчастіше виражає як сім'я або материнський симптом.й Наприклад, в психології є термін «ідентифікований пацієнт». Це означає, що кожен знає, хто хворий або через кого всі проблеми в сім'ї. Це відбувається, коли батьки приходять на консультацію, принесуть дитину і скажуть: «Чому він має...» і обов'язково: «Чи щось з ним...»

Ця хвора дитина виявлена пацієнтом. І це свого роду зручно для всіх дорослих, щоб погоджуватися, що якщо це не було для нього - або якщо це не було для його захворювання -- кожен, нарешті, буде щасливим. І той факт, що проблема в сім'ї не може вийти з однієї особи, але завжди підтримується членами сім'ї на системному рівні, більш важко помітити.

Що означає "визнати симптом"?

Коли я говорю про експресію симптомів, я маю на увазі, що Будь-яке захворювання, будь-який стан тіла, є виразом почуттів, стану душі, що не може бути вираженим.й Це наслідки внутрішніх напружень, страхів, агресії, репресованих досвіду.

• Діти до 5 років Вони часто висловлюють стан матері. Чим ближче вони з'єднуються з нею, тим більше часу мати з дитиною, тим більше правда це.

• Коли діти ростуть, Їхній стан часто виражає сімейний симптом. Простіше кажучи, тіло дитини висловлює те, що відбувається в сім'ї, як правило, найбільш гостра і прихована проблема. Це натуральне – якщо проблема була на поверхні і зрозуміла всім, не потрібно його виразити, так що кроково.

• Старший і більш ізольований малюк стає, Висловляє себе, свою позицію в світі. Звісно, є винятки, і я бачив приклади сильного симбіотичного зв'язку з матір'ю, коли «дих» вже в своїх фітах. Але зараз ми говоримо про загальні тенденції в дитячій психосоматиці.

У той же час не забувайте, що будь-яка дитяча хвороба повинна бути розглянута в сукупності обставин: це не просто те, що мама відчуває себе і не висловлює, але і як вона відчуває дитину.

Приклад:

Сімейна поїздка планується: дружини і діти повинні літати разом з прекрасним острівцем і провести два тижні там, насолоджуючись природою і один одному. І раптом, майже напередодні поїздки, наймолодша дитина (4 роки) падає підпілля - його температура піднімається практично до нападів. Існує також червона горло і кашель, і не більше симптомів.

Що відбувається, якщо ви починаєте приймати ліки?

Потужний симптом буде хімічно пригніченийй Тіло дитини вже витратив на неї багато енергії, і зараз його просто пригнічують зовні. Відбувається зниження міцності, організм отримує досвід зовнішнього впливу замість розробки та залучення власних ресурсів для відновлення. Є кілька провокацій, які хворіють або хворіють більше – після того, що я хотів би висловитися, що залишилися всередині, або залишався безглуздим, незрівняним – і, отже, неприпустимо, необроблений досвід.

Що відбувається, якщо ви визнаєте симптом?

Секрет буде розкрито. психічна енергія отримає здоровий вихід, соматичні симптоми дитини будуть йти як непотрібні.

Так, мама (наприклад) аналізує те, що відбувається, якщо виникає час - з психологом. Ось чому. До цієї поїздки мама і тато успішно поховали один з одним на роботі і дітям, не залишаючись наодинці довгий час. А потім виникає тривалий конфлікт між ними, але нічого не погоджено, все для відпочинку, тому до тих пір, поки воно не зламається. І взаємні претензії, які забираються! Мама зневажена, тато сердитися, як у нього застрягають в горлі.

Ось ми йдемо. горло у малюка і червоний (роздратований), температура підвищена (від гніву) різко з'явилася симптом (при цьому поїздка вже «на носі»)

Що таке любляча і вибражена мама (що хоче відпочити)? Мама йде, щоб поговорити з Дадом, немає дітей. Вона говорить як щиро, як вона може про себе в першій людині, висловлюючи її почуття. Все виходить, він і батько його (людо, тобто), обійняти, мир і спокій в будинку, наступного ранку дитина здорова. Прогулянка в цьому випадку, вільно відреставрована мною, відбулася.

Що про батьків, чия дитина хвора?

Крім визнання ймовірного виразу сімейства дитини або материнських симптомів, потрібно зрозуміти, що дитина виражається і зрозуміти, як ви можете проявляти цю приховану самостійно, без допомоги захворювання.

Як дізнатися, що таке симптом?

Р

Існує кілька можливих способів:

1,1 км Побачити, що болить. Залежно від якого органу виражає захворювання, можна дізнатися, що так пригнічує.

Як нога. Які основні функції ноги? – підтримка та рух вперед. Це, проблема буде в області втрати підтримки або заборони руху вперед (зазвичай до ваших побажань). Всюди матері або всієї сім'ї заборонити її. Це відбувається, коли сім'я живе відповідно до законів «недба», не фокусуючись на «вагі».

2,2 км Дивитися, що захворювання запобігає виконуванню. Це те, що він зробив (наприклад, вище). Що таке, що виникає страх. І ви можете закрутити те, що саме страшно...

Наприклад, така хвора дитина, така болюча. Не можна давати його в сад, не можна залишити його на няні, ви не можете залишити декрет. І під час консультації виходить, що не страшно йти до роботи, і в цілому, є небажаним. «Я не хочу працювати, хочу сидіти вдома з дитиною»? – але для сім’ї, здається, що це час для роботи. І іноді чоловік наполягає на запит, коли дружина прийде на роботу. А дружина, замість того, щоб вона хоче залишатися вдома, відповіді: добре, він хворий весь час, як ви залишаєте його? І не схожа на велику різницю, але вартість переходу відповідальності – здоров’я дитини.

3. У Третій спосіб: відчути себе дитиною, Для досвідчених користувачів. Але з розвиненою майстерністю цього почуття дає чудові результати.

Наприклад, дитина посипається все, схожа на алергія на шкіру і кидає жахливо. Якщо дитина не з'їла кілограм небезпечних і інших очевидних речей, то робота роз'ясування виглядає так: «... якщо я дочка Сашенка, то як я відчуваю, коли все це?» Я відчуваю себе дуже сердитися... навіть сердитися. І неспроможність, якась безпорадність ...» А потім питання до себе, мій коханий – “Чому, в якому ситуації я відчуваю сердитися і безладно зараз?” О, я був відступив мій чоловік... І тримайте тихого... (Я попереджав, що це для передових громадян). І тоді, якщо виникла свідомість, батько працює над собою, і дитина відновлюється.

Складніше впоратися з хронічними симптомами. Нерідко в таких випадках потрібна комплексна робота психолога, батька і лікарів.

Висновок

Звичайно, малоймовірно, що діти ніколи не хворіють. Тим не менш, можна мінімізувати захворювання, полегшують їх для всієї родини, і допомагають дітям швидше відновитися.

Аксітет і гнів матері ALWAYS відчують силу дитини!

Що подумати про те, перш ніж потерти дитину

Важливо навчитися помітити в тілесних симптомах прояв душі, що ми самі не дали інших, здоровий вихід. Тоді хвороба не буде приводом турбуватися про дитину, але сигнал розповість, як можна зробити життя в сім'ї ще більш гармонійним. Видання

Автор: Аріна Покровська

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: apokrov.ru/psikhologiya/psikhologicheskie-stati/179-pochemu-boleyut-deti-i-kak-im-pomoch

Категории

Смотрите также

Новое и интересное