Дмитро Лихачов: Людина повинна бути розумною

Чоловік повинен бути розумним! Що робити, якщо його професія не потрібна? І якщо він не міг отримати освіту: так були обставини. Що таке середовище? І якщо розвідник робить його «білою овецькою» серед своїх співробників, друзів, родичів, це просто заважатиме його рапсументу іншим людям?

Немає, немає! Розвідка необхідна для всіх обставин. Необхідно для інших і для себе людини.

Це дуже важливо, і перш за все, щоб жити щасливо і довго - так, довго! Для інтелекту рівний моральним здоров'ям, і здоров'я необхідно довго жити, не тільки фізично, але психічно. Біблії говорить: «Для вашого батька і вашої матері, і ви будете жити довго на землі». Це стосується всіх людей і індивідуумів. Це мудро.

Але, перш за все, ми визначаємо те, що інтелект є, а потім чому він підключений до команди довголіття.

Багато людей думають, що розумна людина, яка читала багато, отримала хорошу освіту (і навіть переважно гуманітарні), подорожувала багато, знає кілька мов.

І все ж ви можете мати все це і бути нерозумним, і ви не можете мати нічого в значній мірі, але все ще буде внутрішньо розумною людиною.

Освіта не може плутатися з інтелектом. Освіта живе на старому змісті, інтелекті – створення нового та усвідомлення старого як нового.

Більше цього. По-справжньому розумна людина всіх своїх знань і освіти, позбавляючи його пам'яті. Нехай він забуває все в світі, не знає класики літератури, не пам'ятають найбільші твори мистецтва, забудуть найважливіші історичні події, але якщо у всьому цьому він зберігає сприйнятливість до інтелектуальних цінностей, любов знань, інтерес до історії, естетичного спалаху, зможе відрізнити справжню роботу мистецтва від «глухого», зробив тільки здивувати, якщо він може помилуватися красою природи, зрозуміти характер і індивідуальність іншої людини, ввести свою позицію, і зрозуміти іншу людину, допомогти йому, не показувати іржі, байдужості, маслі, заздрості, але оцінити інші на основі власної культури, багатства і поваги.

Розвідка не тільки в знаннях, але в можливості зрозуміти інший. Він проявляється в тисячі і тисячі дрібних речей: в здатності сперечатися, поважатися скромно на столі, в здатності допомогти іншому неочищеному (приблизно непристойно) захистити природу, не застигти навколо себе - не застигати за допомогою сигаретних баттів або одягу, поганих ідей (це теж сміття, і що ще!).

Я знав селяни в Росії, які були дійсно інтелектуальними. Вони помітили дивовижну чистоту в своїх будинках, знали, як цінувати хороші пісні, дізналися, як розповісти «припустимо» (тобто те, що сталося з ними або іншим), проживали замовним життям, були гостинними і нещасливими, зрозумілими і іншими народними грязьами і радості.

Розуміння – це здатність розуміти, сприймати, це толерантне ставлення до світу та людям.

Інтелектуалізація повинна бути розроблена, навчена та навчена, як фізичні сили навчаються. Навчання можлива і необхідна в усіх умовах.

Що навчання фізичних сил сприяє довговічності. Важко розуміти, що Довгість вимагає підготовки духовних і духовних сил.

Справа в тому, що сердитися і зло-реакція на навколишнє середовище, грубість і непорозуміння інших є ознакою духовної і духовної слабкості, людської нездатності жити. Зловживання в натовпі автобус - слабка і нервова людина, виснажена, реагує некоректно всім. Він сварює з сусідами - також людина, яка не знає, як жити, глухий розум.

Естетична невідповідність також нещастя. Людина, яка не знає, як зрозуміти іншу людину, яка приписує лише злоякі наміри до нього, які завжди відображаються іншими, також людина, яка переважає своє життя і перешкоджає іншим від життя. Менталальна слабкість призводить до фізичного слабкості. Я не лікар, але я переконаний, що. Довгий досвід переконаний мене про це.

Не тільки фізично здоровий, але і красивий. Так, вона красива.

Особа людини, спотворена Малісою, стає непристойним, а рухи злої людини позбавлені витонченості – не навмисної витонченості, але природно, що набагато дорожче.

Соціальний обов’язок людини є інтелектуальним. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Це обіцянка свого особистого щастя і «аура доброчесності» навколо нього і до нього.

SECRET: Як отримати те, що ви хочете

13 Правила енергозбереження

Все, що я говорю з молодими читачами про це заклик до інтелекту, до фізичного та морального здоров’я, до краси здоров’я. Ми будемо жити довго і як люди! А венорація батька і матері повинна розумітися по-ширині – як відзнака всіх наших кращих в минулому, в минулому, що батько і матір нашої сучасності, відмінна сучасність, належить до якого є велике щастя. Видання

Дмитро Ліхачев «Діти доброго»

English, Українська, Français...