Як сісти дитину на уроки без нервів

«Я не хочу навчатися!» Це проблема, що майже чверть моїх клієнтів приходять до мене.

Дитина в молодшій школі не хоче навчатися. Не сидіти за класом. Якщо він все ще сидить, він відволікає весь час і робить все розмитим.

Він ніколи не отримує нічого. Дуже багато часу витрачається на підготовку уроків, і в результаті дитина не встигає ходити, грати, піти в якесь коло, зробити щось інше корисним і цікавим.

Ось шаблон, який використовується в цих випадках.

Габаритний зображення

Я шукаю в медичній картці з початку, щоб побачити, чи є будь-яка неврологія. Листи PEP, PPP або щось інше.

Знаходимо з батьків, які ми з амбіцією. Окремо - у дитини (наче багато разів на тиждень вони розповідають про дитину, яка вивчає свою роботу і хто і як він повинен стати обережним приготуванням уроків).

Я пишу докладно, що і як відповідає за це дуже підготовка уроків. (Нехай це чи ні, в сім'ях, де все “покаже”, зазвичай немає проблем з уроками.) Звичайно, є інші.

Наскільки я можу пояснити батькам, що це вони (і викладачі), які потребують юнака для підготовки уроків. Не потрібно. Всі Він відігравав краще. ЗДОРОВ'Я ЗДОРОВ'Я ЗДОРОВ'Я ЗДОРОВ'Я ЗДОРОВ'Я ЗДОРОВ'Я ЗДОРОВ'Я ЗДОРОВ'Я ЗДОРОВ'Я ЗДОРОВ'Я Дитяча мотивація («Я хочу бути добре, щоб мати / Марія Петровна похвала») зазвичай вичерпається за віком 9-10 років. Іноді, якщо він дуже експлуатований, перед.

Що робити?

Навчання заповіту.Якщо були виявлені відповідні неврологічні листи в картці, то власні вольові механізми дитини трохи (або навіть сильно) ослаблені, а батько доведеться «висати» на деякий час – за показаннями, як таблетки. Іноді досить тримати руку дитини на голову, на короні – і він в цьому положенні двадцять хвилин всі завдання (зазвичай невеликі) безпечно зробити. Але щоб надіяти, що він записуватиме їх у школі, ви ніколи не повинні.

Тому необхідно негайно запустити альтернативний канал інформації. Ви знаєте, що ваша дитина запитала, і це дрібно. Але вольові механізми повинні бути розроблені і навчаються, інакше вони ніколи не будуть працювати. Таким чином, на регулярній основі (наприклад, один раз на місяць), слід трохи почистити з слів: О мій син (ми дочка)! Може бути, ви стаєте настільки потужним, вирощений, розумним і т.д., що ви можете переписати вправу самостійно. Ми робимо завдання разом? Чи можна ви до школи самостійно? Чи можна вирішити стовпчик прикладів? Якщо це ще не працює, “Для цього не достатньо міцного”. Ми спробуємо знову в місяць. Якщо це працює, я!

Ми робимо експеримент.Якщо немає тривожних листів в медичній картці, і дитина хоче бути амбітним, можна провести експеримент. «Кравл» набагато важливіше, ніж описано в попередньому абзацу, і дати дитині «зважити» на масштабах істоти: «Що я можу я собі?». Якщо ви ловите дві і навіть пара разів пізно для школи - це океї. Що важливо?

Це експеримент, який не вирокував («Я покажу вам зараз, що ви без мене!», але дружній («Побачимо...»). Не потрібно нічого стояти, але найменші успіхи заохочуються і фіксуються для нього, щоб використовувати: Відмінно, виходить, я не потрібно стояти над вами тут більше! Помилки. Я радий, що все розкривається. Слід пам'ятати, що не існує теоретичних «підрядів» з молодшими школярами не працюють, тільки практика.

Чи варто зберегти шлюб заради дітей?

7 принципів міцної матері, які потрібно навчити вашу дочку

Шукаємо альтернативу.Якщо немає медичних листів, немає амбіції (у дитини), то необхідно залишити школу зараз, дізнатися, як це і шукати ресурс зовні - що цікавить дитина і що він робить. Для всіх. Якщо у дитини є десь комфортний і успішний, то школа отримає від цих генерозій теж - від грамотного збільшення самооцінки всі діти стають трохи більш відповідальними.

Редагування.Якщо у дитини є листи, а батьки не завадили нас, тільки старша школа з розвиненою математикою!), то дитина залишається самостійно і працює з батьками.

Це алгоритм, який я зазвичай пропонує батькам.

Автор: Катерина Мурашова

Джерело: бомба.co/4-sposoba-usadit-rebenka-za-uroki-bez-nervov-genialnye-sovety-psihologa/