6 способів звільнити дочку від гендерних стереотипів

Чи подобається моя дочка? Чи вона любить носити банти і сукні? Вона може бути примхливим, і єдиний виправданий є фразою: "Дуже, я дівчина"? Тим не менш, це обов'язок батьків, щоб зробити все можливе, щоб дитина не піддається гендерним стереотипам. Так, це не просто, але є кілька ефективних способів, які спробували мати дворічна дівчина Katerina Costula.

Не переборщити його фразою «наважно». й

Дослідження показують, що батьки в чотири рази швидше за все, кажуть «не обережні» дівчатам, ніж хлопчики. Також сімейні психологи говорять, що дівчата набагато швидше за все, будуть попереджені про небезпеку вогню, ніж хлопчики, хоча останні швидше за все, проводять експерименти з матчами, ніж раніше. І мами і татами, швидше за все, допомагають дочкам, ніж сини, коли вони травмовані, впадуть, щось втрачене і так далі. А потім ми знаємо, чому жінки здаються більш безпорадними в складних ситуаціях, ніж чоловіки.

Не захищаючи дівчат від «небезпеки». Подаруйте їм можливість вчитися від своїх помилок. Наприклад, коли моя дочка починає працювати швидко, я не люблю її, «Чи обережно чи ви будете падати». Нехай її бігти, якщо вона хоче - вона має інстинкт для самозбереження, завдяки якому вона перестане в часі. І якщо я не, я завжди там, і я можу послухати її, поцікав її зламаним коліном, коли вона падає. Але я ніколи не скажу, "Я попередив тебе. й

Подумайте про компліменти.

Він не говорить про те, що ми повинні похвалити дівчат набагато частіше, ніж хлопці. Ми заохочуємо їх зовнішній вигляд. І скоро вони укладуть, що зовнішній вигляд є дуже важливим, що дозволяє отримувати погодження від інших людей. Звісно, милуватися вашої дитини, але я прийшов з п'яти правил компліменту. Я хвалю дочку 5 разів на день. Перша похвала стосується її зовнішнього вигляду, друга - її розуму, третина - її творчі таланти, четвертий - її фізичного розвитку, п'ятий - її здатність добре поводитися.

Коли я компліментую маленьку дівчину, я не зосереджуся на ній («Ви самі талановитий художник у світі»), але як я відчуваю, коли я бачив результати своєї роботи («Ваші малюнки роблять мене щасливими»). Дитина повинна розуміти, що не є зовнішнім проявом, що важливо, але внутрішні якості, почуття. Якщо дівчина вважає, що зовнішній вигляд є більш важливим, вона зросте глибоко нещастяною жінкою, талантом якого, інтелектом і здібностями не будуть оцінені будь-яким.

Не ділиться на дівчат і хлопчиків.

При розмові з дочкою, краще уникати таких фраз, як «Дуже, ти хороша дівчина!» Зроби це і що або ви діяли як хлопчик. Секс дитини не впливає на те, що він добре чи погано. Дитина повинна пояснити правила етикету, зробити їх дотриманням стати звичкою, як щітка зубів вранці. Що це? І пам'ятаєте, що «дочка матері» занадто часто затримують себе, так як вони бояться з'являтися непристойними / безболісно / неправильно. І болить свою кар'єру, поки «боляче дівчата» зробити свій шлях до самого вершини.

Показати приклад.

Моя сім'я має чіткий поділ обов'язків між мною і чоловіком, але ми є дуже активними для виховання дітей. Людина, яка допомагає нам запустити будинок - людина. Наша дочка бачить, що чоловіки можуть зробити роботу, яка вважається «жіночі». Діти ніколи не обіймуть своїх літніх людей, але вони завжди імітують їх.

Не обмежуйте вибір.

Дочка обирає, яку вона любить і які іграшки грати. Моя дівчинка в коробці має автомобілі і дизайнери і ляльки. вона любить танці і футбол. Вона також любить допомогти мені приготувати. Не ділити хобі в чисто "чоловічий" і чисто "жіночий".

Історії та казки

У більшості традиційних казок, таких як Snow White, Cinderella або Little Red Riding Hood, хтось зберігає дівчину. Але сьогодні я думаю, що нам потрібна нова історія, де сама героїна може впоратися з злом. Після вивчення змісту 6 000 дитячих книг, опублікованих між 1900 і 2000, дослідники відзначили, що тільки 7,5 відсотків основних персонажів були жінки. Що застрягти мене більшість була 2014 книга, Барбі, я можу бути комп'ютерним інженером, в якому Барбі з'являється як безфункціональний програміст, який використовується тільки для допомоги хлопчикам писати комп'ютер.

7 принципів міцної матері, які потрібно навчити вашу дочку

Що ми забуваємо навчити дітей

Ми живемо в світі сексізму, тому наша подорож в бізнесі так складна. Але усвідомлення важливості гендерної рівності зростає щодня. Президент Барак Обама сказав: «Я хочу, щоб всі наші дочки і сини зрозуміли, що це їх шлях теж». Я хочу знати, що цей шлях не простий. І я хочу, щоб зробити все, щоб забезпечити, що кожна дитина може будувати своє життя, як вони хочуть. Це те, що фемінізм означає в двадцять-першому столітті: ідея, яку ми всі рівні і вільні.

P.S. І пам'ятаєте, просто змінивши наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: womo.com.ua/bez-opravdaniy-6-sposobov-osvobodit-doch-ot-gendernyih-stereotipov/