Ярослав Флегр: Як катати паразити впливають на вашу поведінку та психічне здоров’я

Домінантність параситичного способу життя поширена в тваринному світі. Вірус крабів викликає ухилення від свого хосту, що робить тварину для передачі вірусу новим жертвам з укусом. Спробордоди, які маніпулюють мозокми кліщів, викликаючи їх, щоб зробити самогубство, стрибаючи в воду, де черв'яч здатний розмножуватися.

Коли найпростіший токсоплазма gondii надходить в тіло гризунів, природний страх запаху сечі кішки відходить. Запах предатора починає приваблювати гризунів, і один раз їсти, паразит отримує всередині кишечника кота – навколишнє середовище, де він здатний розмножуватися.

Ярослав Flegre з Чехії, дослідник вивчення паразитів та їх вплив на людину.

Хоча Toxoplasma в першу чергу впливає на гризунів, людина не імунітет до цього паразита. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. З моменту свого відкриття на початку 1900-х років, протозоя широко розглядається як порівняно нешкідливий пасажир в організмі людини.

Вважалося, що єдина загроза існувала у хворих з ослабленими імунними системами (наприклад, у хворих з СНІДом) і вагітних, в яких організм паразит може завдати шкоди плоду або провокувати аборт. Він також вірив, що здорова людина може пригнічувати паразита. Нові докази свідчать про інше. У нашому мозку ми контролюємо, ми.

Ярослав Flegre був першим, щоб зробити цю заяву в 2002 році. Аналізуючи інформацію про ДТП, у чеському параситологу виявлено, що драйвери інфіковані токсоплазмозом було 2,6 разів частіше за все, щоб потрапити в нещасний випадок, ніж здорові аналоги. Д-р Флегр виводить паралельно між ризикованою поведінкою інфікованих гризунів і ризикованою поведінкою інфікованих мотористів. Ця функція вперше помітила себе.

Під час навчання в Карловому Університеті в Празі, як правило, обережний студент Jaroslav Flegre зрозумів, що він раптом став болдером. Він припинив пошук по вулиці і приділяв увагу роги автомобільних сигналів навколо нього. Він також почав відкрито критикувати Комуністичну владу в той час, коли дискут був покараний.

Продовжувати його тести, які він взяв участь у дослідницькому проекті, щоб визначити причину його безперешкодної поведінки, показали позитивний результат для токсоплазмозу. Якщо паразит може змінити поведінку гризунів, то він зумовлений, чому його не варто поширювати людям?

Flegre протестував свою теорію шляхом моніторингу зараженого та здорового населення. Тест після тестування давав порівняння результатів. Заражені чоловіки були «більше ймовірно ігнорувати правила» і стали більш «прозорими, ревніми і категоричною».

Відновлено поведінку інфікованих жінок. Вони були більш «серйозними», «відповідними», «смертними». Наступного десятиліття дослідження знайшли посилання з різними умовами, такими як ADHD (прихильник знежирення гіперактивного розладу), обсесивно-компульсивна обсесія, шизофренія та суїцидна поведінка.

Я недавно зустрівся з доктором Флегр в своєму офісі в Празі, щоб обговорити, як крихітний паразит, який живе всередині принаймні 10 відсотків американців і 30 до 50 відсотків населення світу може бути настільки глибоким зміною нашої особистості.

Чому відповідь на інфекції так різним у чоловіків і жінок?
Ярослав Флегр: Відомий, що чоловіки і жінки відповідають на протилежний спосіб стресу. Так, можливо, що Toxoplasma викликає хронічний стрес, і що чоловіки і жінки відповідають по-іншому стимулу.

Цікаво, що поведінка інфікованих жінок прагне мати позитивні риси.
Коли жінки підкреслюють, вони починають показувати дружні почуття. Шукаємо компанію. Саме тому ми думаємо, що це важливо, щоб отримати цю хворобу. [Лугс] Але це не вірно. Це просто оборонна стратегія.

Я читаю, що деякі жінки дійсно хочуть, щоб отримати заражений.
Я не рекомендую робити це.

Чи попросили тебе заражати?
Іноді я отримую електронні пропозиції, такі як це, але переважно чоловіки, які зацікавлені в зараженні своїх подруг.

Як це робить жінок більш деправедними?
Це насправді не вірно. Це журналісти, які викладають висновки з моїх відкриттів. Мій останні дослідження показує, що інфекції знижує секс-драйв у жінок.

Що про вплив паразита на сексуальне бажання у чоловіків?
Не дивно, що будь-який ефект. Це дивно, що паразит має дуже сильний вплив на жінок, але не впливає на чоловіків. Я вірю, є два процеси, які компенсують один одному. Одна з них полягає в тому, що пацієнти знижують статеве бажання; інший полягає в тому, що токсоплазма відомо для збільшення концентрації тестостерону у чоловіків. Так ви можете подумати, що секс-драйв зростає.

Чи є ми побічний ефект життєвого циклу паразита, або зміни, які ми отримуємо користь паразита?
Кілька тисяч років тому ми були частиною життєвого циклу Токсоплазми. Навіть зараз багато людей вмирають в результаті тигрових і левових атак в деяких частинах світу. Ймовірно, по суті, маніпуляція паразита в першу чергу спрямована не на гризунів, а на примумати.

Ви думаєте, що токсоплазмоз підвищує шанси людини їсти лев або тигр?
Я. Деякі впливи доксоплазмозу підвищують цей ризик. У наших анкетах, інфікованих людей, які відчувають себе менш страхом, ніж здорові люди. Ми попросили, що вони бояться бути в темному лісі, наприклад, і вони сказали, що вони не занадто страшні. Вони також мають слабкі реакції на страх. Коли інфіковані люди перетинають вулицю і отримують сигнальні автомобілі, вони не стрибають з дороги. [Лугс] Це не хороша стратегія, якщо ви атакуєте тиграми або левами.

Якщо токсоплазмоз асоціюється з шизофренією, компульсивним і суїцидним станом, то всі ці умови можуть ізолювати людину від своєї соціальної групи і, таким чином, зробити його більш вразливим до загрози їсти великим котом.
Можливо, це може стати причиною.

Як у випадку гризунів людина також має залучення до сечі котів?
Так, ми побачили це явище жирової привабливості у людини. Запачений оцінений запах дуже розбавленої сечі кота як більш приємний. Це подвійне дослідження. Люди не знали, що вони були інфіковані, і вони не знали, що вони були Ми використовували 12 різних зразків сечі тварин, і наші суб'єкти повинні голосувати за запах. Після аналізу результатів ми отримали досить чітку картину.

Я поговорив на майстер-клас, Чарлі Нехольс, і він запитав, якщо атракціон до запаху сечі кота може стати однією з причин, чому люди люблять мати котів.
травень. Якщо хтось не схожий на те, що запах, вони не зберігають котів. Smell грає дуже важливу роль у нашому житті. Ми не повністю розуміємо, що це переважно підсвідома реакція, але любов – справа запаху. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

Ви думаєте про тексоплазмоз грає будь-яку роль у появі любові?
Токсоплазма може значно змінити наше почуття запаху кількісно і якісно. Не існує вичерпних даних, але є деякі обставини для цього факту. Відомо, що люди з шизофренією змінюють своє почуття запаху. Запах, який був раніше приємним, починає гасити. Багато даних показують, що великий відсоток шизофренії обумовлений токсоплазмозом.

Що таке докази?
У крові хворих на 6-36 місяців до настання шизофренії з’являються результати яких показують, що антитіла до токсоплазми. У багатьох випадках сихофренія викликається і може бути викликана токсоплазмою. Звичайно, хвороба не розвивається так часто. Частота інфекції з токсоплазмозом становить близько 30 відсотків, а частота шизофренії становить близько одного відсотка. Тому більшість людей, які інфіковані токсоплазмозом, уникають хізофренії.

Ви заражені токсоплазмозом, правильно?
Я.

Як ви заражали?
Є кілька можливих джерел. Я витратив протягом року в Японії багато сирого м'яса, тому може там.

Як ви відчували, коли ви дізналися про вас?
Я не дуже щасливий. Але багато людей в нашому підрозділі теж інфіковані, близько 30 відсотків. Відтепер, поширеність токсоплазмозу серед наших студентів становить близько 10 відсотків.

Чи пов'язана з поліпшенням гігієни?
травень. Може бути це пов'язано з зміною правил очищення дитячих пісочниць. Пісок необхідно замінити досить часто. Є інші варіанти. Наприклад, наші останні дослідження, результати яких ми готуємо до публікації, показали, що Токсоплазма може бути активно передається сексуально. У зв'язку з епідемією СНІДу, незахищений секс стає менш популярним, а відсоток сексуально передається токсиноплазмозу знизився відповідно.

Чи проникають токсоплазма в сперматозу і вагінальні секрети?
У деяких видах тварин ми знайшли паразити в спермі. І про дві третини випадків плодової інфекції ми не змогли знайти будь-які фактори ризику. Мати не їсти сире м'ясо, змивається овочі, вона поводиться дуже розумно. Не було ніяких ризиків, і ще вона стала інфікованою. Тож можливо, що інфекція сталася під час незахищеного сексу з чоловіком.

Ви перевірте, чи заражається ваш чоловік?
Ми не маємо ніяких даних, але ми перевіримо.

Чи може інфекції поширюватися від жінок до чоловіків?
Я думаю, що це тільки чоловіча передача, принаймні, переважно.

Ви думаєте, що збільшення тестостерону інфікованих чоловіків є спосіб збільшення сексуального бажання полегшити його поширення?
травень. У самій гені Річард Давкін згадує можливість збільшення статевого потягу у хворих на сифілію.

Я читаю, що ВІЛ також може викликати підвищений статевий потяг.
Я думаю, що хламідія може викликати це і.

Я розумію, що відсоток пацієнтів з токсоплазмозом змінюється в залежності від країни. На мій погляд, Латинська Америка має найвищий бал, в той час як Південна Корея має найнижчий. Ви думаєте, що токсоплазмоз може впливати на поведінку на національному рівні?
Я думаю, що вплив можливо. Ще один паразитолог вже написаний про це, зазначивши, що національні особливості можуть бути частково пояснені частотою інфекції з токсоплазмозом серед населення. У цьому році ми опублікували дуже важливий папір, що показує частоту багатьох захворювань, які можна пояснити відмінностями при поширенні токсоплазмозу. Наші дані демонструють сильну асоціацію з епілепсією та цереброваскулярною хворобою, включаючи інфаркти. У Європі це може пояснити близько 16 або 17 відсотків всіх нападів серця. Якщо ми можемо знайти ліки або вакцини для токсоплазмозу, ми можемо зберегти багато життя.

Закон Паркінсона: Чому більшість людей залишаються бідними

12 таємничих циклів в житті людини

Як наша бесіда була приїжджана до близького, я попросив доктора Флегра, якщо я міг би зробити картину його для цієї статті. Він домовився, joking, "Я хочу, щоб тримати котів."

Я помітив свою посмішку швидко. Сильний настрій раптом змінив.

"Я думаю, що достатньо," він відрізав. Якщо журналіст використовує цей вид об'єктива на камері, вони хочуть виглядати неглибоко в фотографіях. Це стандартна журналістична методика кінополітики, які вони не люблять. й

Я спробував вичавити те, що я був сподіватися, що може виглядати персуасивна посмішка. "Не всі, лікар. Я просто намагаюся зробити гарну картину. й

«У вас є фіксована камера, - сказав він. «Наші дослідження показують, що використання різних лінз значно впливає на привабливість людей на фото. й

Ми shook руки і сказав про себе, але це було більше, ніж побажання скатертини. Я проходив порожніх залів Карлового університету, що відображають на раптовому відриві підозри, що я був просто свідком. Де з'явився цей імпульс? Чи був Флегр або вплив токсоплазми? Яка різниця? Видання

Кредит Rock Maureen

Джерело: www.vice.com/en/read/how-a-cat-parasite-affects-your-behavior-mental-health-sex-drive