Михайло Шермер: Модель самовизначення

Михаїл Шермер стверджує, що людська схильність вірити дивовижними речами — від відчуження до вени, щоб знайти воду — відварює до двох основних несвідомих інстинктів самозбереження. Він пояснює, що вони є і як вони доводять нас до неприємностей.

https://embed-sssl.ted.com/talks/lang/en/michael_shermer_the_pattern_behind_self_deception.html

Підпишіться на наш канал YouTube, який дозволяє дивитися онлайн, завантажити з YouTube безкоштовно відео про відновлення, омолодження особи. Любов для інших і для себе як відчуття високих коливань є важливим чинником.

0:12

З моменту останнього зовнішнього вигляду на цьому етапі в 2006 році було зрозуміло, що зміни клімату є серйозною проблемою. І ми обговорювали цю тему по довжині в журналі Skeptic. Вивчено всі наукові та квазінаукові дебати щодо цього питання. Але виходить, що ми не хвилюємося цих фактів, адже в будь-якому випадку в 2012 році світ закінчиться.

0 хв

Інші новини: Пам'ятайте, що я продемонстрував вам квадро Трекер, який є свого роду, як пристрій для водозбору, в основному, шматок пластика, прикріпленого до шпинделяної антени. При переїзді вона вказує на різні речі. Наприклад, якщо ви шукаєте в кімнаті шкільного замка, це обов'язково буде вказувати на ... Oops, згасити мене. І це те, що я дав, щоб знайти гольф кулі, особливо якщо ви на курсі гольфу і ви розчісуєте простір під кожним кущем. Отже, що шкоду може таке ступеню? Розглянемо пристрій ADE 651, який було продано до Іракського уряду за $ 40,000 заготовки, і це абсолютно невикористуване, так само, як і один, у мене є в руках і нібито працює за принципом «електростатичної магнітної пам'яті іонів», яка російською мовою є своєрідним більш точним способом сказати ... «псевдонауковий неспроможність» фрази з пучка розумних слів зібралися, що не мають значення У цьому випадку пристрій використовувався для перевірки людей і допускається проходження, щоб показати, що все добре, і ці читання вартість життя людей. Як ми бачимо, псевдоаука може бути небезпечною для нас, щоб вірити такі речі.

1:45 км

Так сьогодні хочу розповісти про віру. Я хочу вірити... І ви, звичайно, теж. А насправді, що я говорю, що це OK, щоб вірити в щось. Це наша стандартна нерухомість. Ми просто віримо. Ми віримо в всі види речей, природно. Довіра, скептизм, наука ненатуральні явища. Вони набагато складніші. Для нас не зручно. Так само, як Fox Mulder X-Files, які хочуть вірити в НФО, так що ми. А причина того, що у нас є вірний мотор у мозку, що ми по суті примітимо, які прагнуть знайти візерунки, візерунки, і ми будуємо логічне з'єднання між елементами. A пов'язаний з B, B пов'язаний з C, і іноді дійсно A пов'язаний з B.

2:30.

Ми знайдемо візерунки. Ми робимо ці з'єднання. Чи є собака Павлова, яка асоціює дзвіночок з харчуванням і починає заспокійити, коли він чує його. Ор Скіннер, який вимушений пов'язувати свою поведінку з отриманням винагороди, викликаючи його, щоб бути схожим на попередній час. Насправді, Skinner показало, що якщо ви кладете голубку в клітку, як це, в якому вона повинна натиснути одну з цих двох кнопок, вона намагається знайти візерунок, за допомогою якого вона отримує невелику нагороду в коробці. І вони повторять те, що вони зробили до того, як вони отримали нагороду. Іноді вони навіть обертаються проти годинникової стрілки двічі, один раз і вдарили кнопку двічі з їх маком. І це називається преюдице. Тексти пісень, а це означає: І це те, що я страх завжди буде наш.

3:22

Я зателефоную цей процес «стереотипування», який є схильністю до погляду на візерунки скрізь. Перший вид помилки є помилковими позитивами, коли ми вважаємо, що шаблон існує, коли він не є. Другий тип помилки - відхилення реального існуючого шаблону. Давайте зробимо продуманий експеримент. Уявіть, 3 мільйона років тому ви голодуєте через переважність Африки. Так ваше ім'я є Lucy, okay? А ви почуєте іржі в траві. Що це таке? Небезпечний предатор або просто вітер? Ваше рішення може бути найважливішим в житті. Якщо ви думаєте, що трава іржі небезпечний предатор, і виходить, що це просто вітер, то ви зробили помилку визнання, зробив помилку першого виду - помилковий позитивний. Це океї. Ви просто залишили там. Ви більш обережні, більш пильні. З іншого боку, якщо ви думаєте, що це просто вітер, і це насправді небезпечний предатор, ви його обід. Премія Дарвіна. Від генного басейну людства.

4:27 км Цей метод полягає в тому, що стереотипування тільки відбувається, коли вартість виготовлення помилки Type I менше, ніж вартість виготовлення помилки Type II. Це буде єдиним рівнянням нашої розмови. Захищаючи шаблон поведінки – оцінюючи різницю між помилкою Type I та Type II – це надзвичайно складне завдання, особливо коли рішення необхідно приймати моменти в життєво-дебатних ситуаціях. Таким чином, позиція за замовчуванням є просто «повністю, що все підходить для шаблонів». Всі іржі в траві виробляють небезпечні престоли, не вітер. І я думаю, що ми еволюціонували ... є природним вибором для вірити, для тих, хто мозок шукає жорстких для матчів, щоб завжди знайти візерунки і пов'язувати їх з деякими презисторними або навмисними діями, і я повернувся до цієї ідеї.

5:10

Ну, наприклад, що ви бачите тут? Це голова коня, право. Як виглядає кінь. Кінь, потім. Це стереотип. Чи дійсно це кінь? Або можливо, це жаба? Ви бачите, наша машина для виявлення шаблонів, яка, до речі, знаходиться в передньої кори згортання - це наш маленький детектор -- може бути легко згорнений, і це проблема, як ви бачите тут? Звичайно. Це корова. Як тільки я стимулювати мозок - це називається перцептуальна грунтовка - як тільки я провокую мозок, що бачення повертається навіть без шаблону я пов'язаний з ним. Що ви бачите тут? Деякі див. Долматян. Це його. І ось насіння. І коли я повернувся до цього без насіння, вже є модель в моєму мозку, і я можу побачити те ж саме знову. Що ви бачите тут? Планета Сатурн. Добрий день І тут? Розкажіть, що ви бачите. Це хороша аудиторія, Кріс. Тому що тут немає нічого. Я маю на увазі, що це нічого.

6:15

Дженніфер Вітсон провів експеримент в Університеті Техасу в Остіні в корпоративному середовищі, який прагнув визначити, чи є почуття небезпеки і неконтролюваності змушує людей бачити ілюзійні візерунки. Майже кожен бачить планету Сатурн. Але люди, які розміщені в навколишньому середовищі, де вони відчувають, що вони з контролю, швидше за все, дивляться щось тут, де нічого не замовити. Іншими словами, схильність до пошуку цих кореспонденцій зростає в ситуаціях за межі управління персоналом. Нарімер, є загальними знаннями, які гравці бейсболу заважають «свідомо», коли вони служать, і ця поведінка ослаблює, коли гравець знаходиться в області. Оскільки гравці поля ефективні 90 до 95 відсотків часу. І найкращі запіканки пропускають сім разів з десяти, тому всі їх стереотипи і переговори виникають в неконтрольованих ситуаціях і інших подібних випадках.

7:06 Що ви бачите на цій картині? Чи хтось бачить об'єкт тут? Тексти пісень, а це означає: Це дійсно щось тут, але це приглушено. В той час як ви думаєте про це, я збираюся говорити про експеримент, який зробив Сусан Чорномор, психолог в Англії, який показали суб'єкти цих приглушених фотографії, а потім проповнивши їх на тест ESP, який показує, скільки людина вірить в паранормальні, надприродні, ангели і так далі. А ті, хто набрав на тесті ESP, мали тенденцію не тільки побачити більше зображень в дегенераційних фотографіях, але і побачити підроблені зображення. Ось що ви бачите тут: Риба становить 20 відсотків, 50 відсотків, і один я показав, що ви вниз 70 відсотків.

7:50 км

Подібний експеримент був проведений іншим швейцарським психологом ім. Петра Брюсгера, який виявив, що значно більш значущі зображення сприймаються правою півкуллю через ліве поле зору, а не ліву півкулю. Отже, коли ви покажете предмети фотографії, які йдуть на праву півкулю замість лівої, вони швидше за все, щоб побачити зображення, ніж вони бачили лівою півкуллю. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Так ми намагаємось бачити мозок, щоб побачити, де це буде.

8:19

Брусгер і його колега, Крістін Детальніше, давали суб'єкти левопа. Левопа, як ви знаєте, препарат для лікування хвороби Паркінсона, який точно пов'язаний з низькими рівнями допаміну. Леводопа підвищує рівень допаміну. Підвищені рівні допаміну, викликані суб'єктами, щоб побачити більше зображень, ніж ті, які не отримують допамін. Отже, здається, що допамін асоціюється з стереотипами. По суті, нейролептичні препарати, які використовуються для пригнічення психотичної поведінки – такі речі, як параноя, манія та галуцинації, всі з яких ґрунтуються на стереотипуванні. У цих штатах люди дивляться помилкові зображення. Це помилкові позитиви. Тип I помилки. І якщо ви даєте їм препарати, які допамінові антогани, ці бачення зникнуть. Як збільшує допамін, їх схильність до зменшення аналогічних зображень. З іншого боку амфетаміни, такі як кокаїн, допамінові агоністи. Вони підвищують рівень. Тому, в стані евфорії, ви, ймовірно, відчуваєте стрибок творчості, див. більше зображень.

9:19

По суті, я бачив Робі Вільямс недавно сказав, що він був набагато веселіше, коли він був на кокаїні, ніж він зараз. Можливо, допамін пов'язаний з підвищеною креативністю. Допамін, я думаю, змінює співвідношення сигналу в сприйнятій інформації. Це, як точні ми в розшифровці зображень. Якщо це занадто низький, ви можете зробити багато помилок Type II. Ви пропустили реальний матч. Ви не хочете бути занадто скептичною. Якщо ви занадто скептично, ви пропустите на дійсно хороші ідеї. Ви повинні бути творчими, але все ж не торкатися до несенсу. Збуджена людина може бачити образи всюди. У той час, коли хтось дивиться на нього, він відчуває себе, як люди стараються на нього. Здавалося б, щоб обговорити його. Тексти пісень, а це означає: І якщо він йде занадто далеко, він просто назвав божевільний. Це відмінність ми можемо зробити між двома Нобелівськими лауреатами, Річард Фейнман і Джоном Неш. Один бачить лише достатньо зображень, щоб виграти Нобелівську премію. Другий, теж, можливо занадто багато. І ми називаємо це шизофренія.

10:17

Таким чином, визначення співвідношення сигналу до шуму є завданням виявлення зразків відповідності. І звичайно, ви точно знаєте, що це? Що таке зображення? Знову ж, тут я тестую передню кору черепа вашого мозку і викликав конфлікти в матчі. Ви знаєте, що це взуття Уно. Це сандалі. Дивовижні ноги, я повинен сказати. Може бути, дитина був Photoshopped. І, звичайно, надмірні контури, які здаються від флуктуату назад і вперед. Виявляється, що ви думаєте про багато впливає на те, що ви схильні бачити. І ось ви бачите лампу, я знаю. Тому що на вогні. Звичайно, завдяки екологічному русі, ми всі гостро чуйні до стану морських ссавців. Ось чому ви бачите дельфіни в цій непристойній картині, звичайно ж. Право. Це дельфін. І ось дельфін, і це дельфін. Хлопці, це дельфін хвіст.

11:16

(Дочка)

11:21

І знову, якщо надані конфліктні дані для вас, передня кора черепа вашого мозку стає міцною. Якщо ви подивитеся і вниз, все дрібно. Якщо ви подивитеся і внизу, буде конфлікт. І коли ми закрили картину, ви побачите його навісу. Ілюзія неможливої коробки. Щоб засвоюти мозок при розгляді плоских зображень легко. Так ви скажете, "Ком на, Шермер, ілюзії, як старі." Оке, ось картина великого Джеррі Андрія, який відтворив цей чарівний трюк в 3D. Що стоїть Джеррі в незворотній коробці. Він хороший хлопець, тому він опублікував цю картину. Все залежить від положення камери. Фотограф над ним. І виходить, що цей рядок перекриває цей і той інший і так далі. Ілюзію не втратить свою силу, оскільки наш мозок запрограмований для його пошуку.

12:10

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. По суті, є дві ідентичні фотографії поруч один одному. Ми порівняємо цей кут тут до цього кута замість цього. І твоїй мозок запалюється. Знову, ваші відповідні пристрої захищені.

12:28 Ми можемо легко бачити в об'єктах обличчя, тому що в процесі еволюції ми маємо додаткову програму для розпізнавання обличчя в наш часовий лоб. Тут є деякі кам'яні обличчя. Я не впевнений, що вони існують. Може бути це Photoshop. Але це не важливо. Отже, що один з цих виглядає дивний? Не думайте довго. Ліворуч. Обух. Поверніть його, і це праворуч. І ви маєте право. Це досить добре відомий prank - перший був з Маргаретом Thatcher. Тепер це завжди зроблено з портретами політиків. Чому це відбувається? Ну, ми точно знаємо, де це відбувається, в часовому ложі, тільки над вухо тут. У невеликій річці називається фузіформа гірка. І є два типи клітин, які роблять це, що запам'ятовує риси обличчя в цілому, і інші, які пам'ятають конкретні деталі. Великі порогові клітини працюють на перший погляд на людину і визначають загальні риси. Так ви знаєте Обаму прямо. А потім ви помітили щось дивне у формі очей і рота. Тим не менше, коли вони вийшли вниз, програма розпізнавання обличчя в цілому активується.

13:30 ч.

Повернувшись до нашого маленького експерименту. Ви прогулянку по величезності Африки. Чи є він вітер або небезпечний предатор? Яка різниця? Дійсно, вітер не живий і небезпечний предатор є об'єктом, який здатний діяти. І я викликав цей процес розширення дії. Ця схильність до кінцевих зображень не тільки з значенням, але і потужністю для спрямованої дії часто наноситься на невидимі вище особи. Так ось ідея, яка прийшла до нашого друга, який також говорив на TED, Dan Dennett, яка розмовляла про позицію дії.

13:59

Це щось подібне, але розширене, щоб допомогти пояснити існування багатьох явищ – натхненників, привидів, богів, демонів, ангелів, відчуттів, інтелектуальних теорій дизайну, конспіраційних теорій, і всі неприпустимо навмисні істоти, які приходять до контролю нашого життя. Я думаю, що це передумова анімізму та політеїзму та монотеїзму. Повіра, що іноземці більш просунуті, ніж нам і більше моральних. І джерело всіх цих оповідань є те, що вони прийдуть і врятують нас від чогось вище. Адвокати розумного створення завжди зображують його як мегаінтелеві, моральні істоти, що нащадуються вище, щоб створити життя. І навіть ідея, що уряд може врятувати нас. Це не дивно тренд. Але це свого роду можливостей для дій, створення образу когось вищого, великого і міцного, що приїжджає до нас.

14:46

Це також премізм конспіраційних теорій, які хтось невидимий витягує рядки, чи є Illuminati або членами групи Bilderberg. Але всі ці речі про відповідність, право? Деякі зображення насправді існують, інші не є. Чи засвоюється Кеннеді суспензія або робота ону Ассасін? Якщо ви їдете там - то тут спеціально навчаються люди в будь-який день - так, коли я пішов там - вони показують мені різні пагони тут. Моя улюблена була прихована в шляпній кришці. І пішов він на останню хвилину і вигорнув. Але з іншого боку, Асацинація Лінкольна була змовиною. Так ми не можемо просто записувати ті види листувань. Тому, нехай це обличчя, деякі зображення існують. Деякі конспіраци реальні. І це пояснює багато.

15:28

І є теорія, яка 9/11 була також результатом конспірації. І це змови. Ми присвячуємо весь номер до нього. 19 членів Al Qaeda, які планують літати літаки в будівлі, чітко конспірація. Але це не те, що 9/11 правд-розвідник вважає, що вона була конспіраційною. Це насправді тема для окремої лекції. Але ви знаєте, чому ми думаємо 9/11 не була робота адміністрації куща? Бо він працював.

15:50

(Дочка)

15:53

(Додаток)

15:56

Ми всі рідні дуелі. І наша тенденція до кінцевих об'єктів з можливістю дійти, тому що ми любимо фільми, як це. Тому ми можемо, насправді, зберігати винахідливість. Ми знаємо, що стимулюючи часовий лобід, можна викликати відчуття поділу астрального тіла з фізичного тіла, і все це може бути досягнуто просто, нахиливши електрод проти часового ложа тут. Або втрата свідомості через перебування в робочому центрі. Або гіпоксія, низький кисень. У мозкові є досвід роботи. Ви також можете використовувати -- які я зробив -- Майкл Персінгер Божественний шолом, який бомбардує часові лоби з електромагнітними хвилями. І це також виводить на себе досвід.

16:35

Я збираюся закінчити з коротким відеороликом, що приносить все це разом. Просто хвилина і половина. Він показує зв'язок між силою очікування і силою віри. Приїжджайте, дайте.

16:46

Наратор: Це там, де вони роблять підроблені перевірки для ліпо бальзаму комерційних.

16:51

Жінка: Ми можемо використовувати це в рекламних оголошеннях, які будуть показані по всій країні. І це тест для губ, який ми тут. У нас є наші модельні помічники, Роджер і Матт. Ми маємо копію нашого бальзаму губ, а також одного з провідних виробників. Чи складно поцікавити наші моделі для тестування?

17:11

Дівчина: Немає.

17:13

Жінка: Немає? (Дівчина: Ні.) Жінка: Я маю на увазі, це буде відмінно.

17:15

Дівчина: Так, абсолютно. (Woman: Okay.)

17:17

Так це сліпий тест. Так що я збираюся запитати вас, щоб покласти на сліпучі. Знайте, ви бачите нічого зараз? (Дівчина: Ні.) Затягніть його так, щоб ви не могли бачити щось ще нижче. (Girl: Okay.)

17:30 до 18:00

Жінка: Тепер ви бачите абсолютно нічого, прямо?

17:32

Дівчина: Є. (Woman: Okay.)

17:34

Отже, в цьому тесті я збираюся вивчити, як бальзам захищає губи, текстуру і, можливо, ви можете запах щось.

17:45

Дівчина: Гаразд. (Воман: Ви коли-небудь брали участь в тесті поцілунок?)

17:48

Дівчина: Немає.

17:50

Жінка: Приїхати сюди. Знайте, тепер простягайте губи на поцілунку. Витягніть його і отримуйте трохи вперед.

18:02

(шкарпетки)

18:06

(Дочка)

18:15

(Дочка)

18:26

Проксимус Дженніфер, як це?

18:3

Дженніфер: Всі права.

18:32

(Дочка)

18:39

Дівчина: О, мій Бог!

18:41

(Дочка)

18:46

Михайло Шермер: Дуже дякую. Дякую. Новини

Тимофій Леарі: Що таке Сусіди? Це початок та кінець сучасної психології

Сергій Капіца: Як навчити, знання або розуміння?

Як це, поділитися своїми друзями!

www.youtube.com/канал/UCXd71u0w04qcwk32c8kY2BA/відео

Веб-сайт: www.facebook.com//

Джерело: www.ted.com/talks/michael_shermer_the_pattern_behind_self_deception/transcript? мова=