20 жартів приписів до Сталіна

Згідно з спогадами контемпорів, можна зробити висновок, що Комрад Сталін не був фольгом, але він мав трохи різне почуття гумору. Спец. Веб-сайт публікує підбір видатків, авторство яких приписується до Сталіна.

Російська7.ru1,1 км Під час розвитку авто «Вікторія» планується, що автомобіль буде називатися «Батьківщиною». При навчанні цього Сталінського залізозапитого, «Для того, як у нас є Батьківщина? й
Ім'я автомобіля відразу змінилося.

С ***

2,2 км З спогадів одного з охоронців Сталіна А. Рибіна:
На Сталінських поїздках Туков часто супроводжувався охороною. Він сідає на передній сидіння поруч з водієм і використовується для засмаги на шляху. Один з членів Політбуро, що подорожують з Сталіном в задньому сидінні, зауважив:
Зраді Сталіна, я не розумію, що ти охороняєш?
- Що, сказав Йосип Віссаріонович, він все ще застряг свій пістолет в моєму клока - візьміть, скажуть, просто в разі!

С ***

3. У Як тільки Сталін повідомив, що Маршал Рокосовський мав господиню і це знаменита красива актриса Валентина Серова. Що ми будемо робити зараз?
Сталін взяв трубу з рота, думав трохи і сказав:
до Що ми зробимо... ми будемо ревно!

С ***

4. У Сталін проходив з Першим секретарем Центрального комітету Грузії А. І. Мєладзе по алеях київського дачника і лікував його з лимонами, які він виріс у його лимонних грах:
- Спробуйте, тут, біля Москви, виріс!
І так далі кілька разів, між розмовою про інші теми:
- Спробуйте смачні лимони!
Нарешті, інтерв'ю
Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.
- Спасибі Богу, Я здогадав! - сказав Сталін.

С ***

5. Умань Художник артилерійських систем ВГ Грабін розповів, як напередодні 1942 року він був запрошений Сталіном і сказав:
- Збережена Росія. Ви хочете стати героям соціального працівника або Сталінської премії?
- Я не подбаю, Раде Сталін.
Подарував їм обидва.

С ***

6. Жнівень Під час війни війська під командуванням Баграмян спочатку доходили до Балтії. Щоб зробити цю подію більш популярним, вірменський генерал особисто залив воду з Балтійського моря в пляшку і замовив його авангарду, щоб літати з цією пляшкою до Москви до Сталіна. Він туш. Але поки він був літати, німці контратакували і відштовхнули Баграмян від Балтійського узбережжя. До того часу прибув до Москви, вони вже знали про це, і не знаю, що не було радіо на площині. І тут пишається подяка надходить до Сталінського офісу і шляхетично проголосує:
Комрад Сталін, Генеральний Баграмян відправить Вам Балтійську воду!
Сталін бере пляшку, перетворює її в руки на кілька секунд, після чого віддає її назад до амутана і говорить:
- Подаруйте його до Баграмяну, розкажіть його, де він взяв.

С ***

7. Про нас У 1939 році вони дивилися на поїзді Goes East. Не кіно: поїзд йде, зупиняється.
до Яка станція? запитав Сталіна.
- Дем'янівка.
до Це де я піду, Сталін сказав і залишив залу.

С ***

8. У Проведено кандидатуру на посаду Міністра вугільної промисловості.
Пропоновано директор одного з шахт Засядько. Хтось заперечував:
- Все правильно, але він знеболюючий спирт!
- Запрошення мене до мене, Сталін сказав. Ось тут. Сталін почав говорити йому і запропонував йому напій.
- З насолодою - сказав Засядько, заливається склянкою горілки:
до До вашого здоров'я, Раде Сталін! Продовжив розмову.
Сталін взяв трохи sip і, спостерігаючи ретельно, запропонував другий. Сісти вниз, застібка другого скла, і без очей. Сталін запропонував третій, але його співрозмовник штовхнув його скляну сторону і сказав:
- Він знає мірку.
Про нас На зустрічі Політбуро, коли питання кандидації міністрів знову виникло, а запропоноване зловживання кандидатом спирту було знову заявлене, Сталін, ходи з трубою, сказав:
- Він знає мірку!
І багато років Засядько очолив нашу вугільну промисловість.

С ***

9. Навігація Один полковник заявив Сталіну про стан справ. Командир-в-чиф дуже радий і недбалий затвердження двічі. Після закінчення звіту військовий командир прихопив. Сталін попросив, «Чи ви нічого не скажете?» ?
«Так, у мене є особисте питання. У Німеччині я забрав деякі речі, які я зацікавив, але вони затримали на контрольній пункті. Якщо це можливо, я запитаю вас, щоб повернутися до мене. й
«Це можливо. Написати звіт і я виписаю дозвіл. й
У полковнику витягнув попередньо підготовлений звіт з кишені. Сталін наклав постанову. Починався давати тепло завдяки.
- сказав Сталін.
Після читання постанови, написаної на звіті: «Дивий полковник його начинок назад». Й. Сталін, Генеральний адресований Верховною Радою: Ось похибка, комрад Сталін. Я не полковник, я полковник загальний.
"Ні, все виправити тут, Comrade Colonel" Сталін відповів.

С ***

10. Адмірал І.Ісаков з 1938 р. був заступником Народного комісаріу ВМС. Один день в 1946 році Сталін назвав його і сказав, що було думка про призначення його начальника Головного військово-морського штабу, який рік був перейменований на Головний штаб ВМС.
Ісаков відповів: "Команда Сталіна, я повинен повідомити вам, що у мене є серйозний дефект: одна нога була ампутована."
«Чи це єдиний недолік, який ви відчуваєте, що необхідно повідомити?» питання, що додано.
"Так," захоплений.
«Ми звикли мати безголовний керівник персоналу. Ніщо, робота. Ви не маєте ноги – це не страшно, Сталін укладено.

С ***

11. Після війни Сталін дізнався, що професор К. мав «сухий» дорогу дачу біля Москви. Він назвав його йому і запитав, "Я правда, що ви будували котедж для стільки тисяч?" «Трубі, Раде Сталін» відповіли професору. «Танк ви дуже багато від дитячого будинку, до якого ви дали цю дачу», - сказав Сталін і відправив його в Новосибірськ.

С ***

12. Восени 1936 р. в Заході Йосип Сталін загинув серйозну хворобу. Карл Ніттер, кореспондент Асоційованої преси, вирішив отримати інформацію з найнадійніших джерел. Він пішов до Кремля, де він подав Сталіну лист, в якому він запитав, щоб підтвердити або заперечувати цей ромлян.
Сталін відповідав журналісту: «Мерезний суверенітет!» Щодо того, як я знаю з іноземного преса, я здався з тих пір, поки не залишив цей грішний світ і перейшов на наступний світ. Так як не можна довіряти звітам іноземної преси, якщо ви не хочете бути видалені з переліку цивілізованих осіб, я запитаю вас, щоб вірити ці звіти і не турбувати мій мир в тиші іншого світу.

26 жовтня 1936 р. З повагою, І. Сталін.

С ***

13.00 р. Іноземні кореспонденти попросив Сталіна:
- Чому гора Арарат зображується на гербі Вірменії, адже вона не розташована на території Вірменії?
Сталін відповів:
до Пальто зброї Туреччини зображує місяця, але це також не в Туреччині.

С ***

14. Народний комісаріат сільського господарства України був переданий Політбуро, запитав:
- Як довести звіт, коротко або детально?
до Якщо ви хочете, ви можете бути короткими, ви можете бути детально, але обмеження часу три хвилини, Сталін сказав.

С ***

15.00 р. Театр «Большой» приготував нове виробництво опери Глінка Івана Сусаніна. Члени комісії, очолювані Головою Болшаковом, слухали і вирішили, що необхідно було зняти фінал «Слава, російська людина!»: церковне, патриархализм.
Повідомлено Сталіну.
І ми будемо діяти по-різному: ми залишимо фінал, і буде видалено Болшаков.

С ***

16.00 р. У зв’язку з тим, що робити з німецьким ВМС, Сталін запропонував розділити, а церковні засади зробили контрпропозицію: «Синк». Сталін відповів: «Чи ви, і посунете свою половину. й

С ***

17.00 р. Сталін приїхав до вистави в Мистецькому театрі. Станіславський зустрівся з ним і, продовжуючи свою руку, сказав: «Олексєєв», викликав свою назву.
«Жугашвілі», Сталін відповів, потіхавши руки, і ходив на стілець.

С ***

18 років Харріман на конференції Потсдам запитав Сталін:
- Після німецьких німців 18 км від Москви в 1941 році ви щасливі поділитися Берліном?
Цар Олександр досяг Парижа, Сталін відповів.

С ***

19.00 р. Сталін запитав метеорологічних лікарів, які відсоток їх прогнозів були точними.
- Зап'ятий відсоток, комрад Сталін.
до І ви скажете навпроти, а потім у вас є шість відсотків.

С ***

20. Під час війни Сталін запустив Байбаков для відкриття нових родовищ нафти. Коли Байбаков заперечував, що це неможливе, Сталін відповів:
до Тут буде масло, буде Байбаков, немає масла, не буде Байбакова!
У Татарії та Башкирії відкрився сувенірні родовища.

English, Українська, Français...