Михайло Лабковський: «Особлива людина не хоче одружитися»

Питання відносин між жінками і жінками в нашій країні стає більш гострим. У підготовці до зустрічі з відомим психологом Михайлом Лаковським дізнався, чому так важко знайти половинку сьогодні, Олена Сотнікова, редактор журналу ELLE, перший знайомився з його досить цинічними правилами, першим з яких говорить: й

Ознайомитися з правилами Лабковського, першим з яких станів, які ви повинні тільки зробити те, що ви хочете, і другий - що ви не хочете, я зрозумів, що розмова не буде легкою. Неважко сказати, що моє життя є рефутацією цих правил. Іноді я зробив те, що я хотів зробити, йде проти звичайної собаки. Але в основному валізи з почуттям обов'язковості страху і провини доводять левову частку мого життєвого багажу. Чи знаєте ви? Приєднуйся до нас.
Його слова, з усією неоднозначністю, мають величезну силу.

Е.С. Що відбувається в нашому суспільстві з чоловіками та жінками? Чи існує демографічна проблема, чи є проблема ґендера? По-перше, є жінки, для яких ще не складно знайти половинку, вони одружилися і мають дітей, а більшість жіночого населення має серйозні проблеми в цій матерії. Я бачу багато красивих, успішних тридцять років жінок з прохолодним темпом і максимальним наближенням до відносин, які не просто одружилися – навіть просто знайомляться і мухують. Вони кажуть, що немає місця, щоб зустрітися і ніхто не зустрітися.

М.Л. Питання що?

Е.С. Чи є проблема жіночої самотності, яку я мальував тут щось нове? Чи є він демографічний або має свої коріння в іншому місці?

M.L. Звичайно, можна знайти несправність з демографічними даними. Ситуація полягає в тому, що згідно з останнім переписом, є набагато більше жінок, ніж чоловіки. В реальності є два рази більше жінок. Справа в тому, що в цьому переписі є наркомани, алкоголіки і в'язниці. Таким чином, ті, хто з матрицьового інтересу, дійсно менше. Але хтось одружений, не один раз, і хтось ніколи не був одружений, і це завжди так, незалежно від демографічної ситуації.

Е.С. Коли вона відрізняється?

М.Л. Вона дуже подобалася. Перший великий стрес для жінок стався між 1941 і 1945 рр. Тоді після 25 років не вдалося одружитися, весь час були месаляни – вона була розумною, красивою, і він був страшним алкогольним без ноги, і навіть сорок років старшого. І було пощастило, бо не було чоловіків. Після чого прийшла генетична страх шлюбу, що настала в цьому генеруванні жінок. Тому, в Росії, ранні шлюби приймаються - на 19-20 років, в той час як в Європі це відбувається ближче до 30 років. Жінки ще не мають цього повоєнного страху, що вони не можуть одружитися.

Це один. Другим є те, що самотність не позбавлена любові. Це недолік зацікавленості в собі і з дитинства. Всім відомо, що є діти, які не можуть залишатися в кімнаті окремо і постійно бігти після своєї матері. А ще одну дитину можна залишити протягом трьох годин і він буде малювати, що зайняти себе, і можна забути про нього на всіх. Ті, хто запустив проблему з цим. Вони не заважають себе, вони не цікаві. З цих дівчат виростають жінки, які не можуть піти на відпочинок окремо, або піти в театр, або навіть посидіти в ресторані.

І як для молодих, успішних і красивих жінок, які не можуть знайти половинку, оскільки вони кажуть, бар високий, це нездатність відносин і страху відносин. У мене є смішна історія про секс: "Я можу тільки мати секс для любові, і так як я не люблю всіх, я не маю сексу." Це страх сексу. Це те, що жертви насильства зазвичай говорять.
Люди постійно вражають себе, вони не психологи і не розуміють реального фону того, що відбувається до них. Як знайти партнера, я скажу, дивлячись вперед, і хто шукати? Єдина якість, що ваш партнер може мати те, що він гакнув. Все ще не грає ніякої ролі на всіх. Якщо ви любите його, хвилюйтеся про нього, хвилюйтеся про нього, то немає «барів».

Е.С. Так ви думаєте, що поточне покоління 30-літків не відрізняється від попереднього покоління?

М.Л. Лена, якщо ви йдете про шлюб, це інша історія. Але це не вимірюється у поколінь. В інституті шлюбу немає нічого спільного з любов'ю.

Е.С. ?

М.Л. Інститут шлюбу є державно-релігійною установою, яка має тисячолітню історію, зміст якої знаходиться в житті разом, підтримуючи господарське господарство, прокреагування, виховання дітей і збільшення громади. Коли наші предки розпочали сім’ю, вони не враховують емоційний фактор. Наречена або наречена обрали батьками; завдання було принести здорову людину в будинок, бажано з багатих і більш благородних сімей. Все про соціально-економічні зв’язки, це не про любов. Любов як вибір, перш за все, що випливають в середні віки, — пам'ятний Римо і Джульєт і як він все закінчився. З тієї ж пісні Анна Каренана і її чоловік, який не міг розлучитися її, бо він вважається дружиною його майном і не міг його пройти через неї.

Е.С. Але тепер це зовсім інша ситуація, що має робити середні віки?

М.Л. Право там. В даний час існує шлюбна криза. Це величезна машина, яка пов'язана з законом, майновим законодавством, дітям – все це висить на одну насадку, яка називається «на сьогоднішній день я люблю – завтра я не люблю». Що таке неспроможність? Я люблю його сьогодні і я не люблю його через тиждень. А потім починає розлучення, поділ майна, адвокатів, судів – і всіх, тому що «лове минуле». Ви не хочете одружитися, тому що ви хочете любити. Я розумію.

Е.С. Що ми робимо?

М.Л. Світ перетворився на цю проблему наступним чином. Француженці вперше до цього. Вони приїхали з так званою «паксованими відносинами» (PACS – договір між фізичними особами для організації їх життя разом). На сьогоднішній день багато європейців не відчувають шлюбу. Вони мають цей тип відносин без прибуття в міський зал - "насіть пара". Цей статус також надає деякі економічні переваги, знижки на паркінг, податкові перерви. Але найголовніше не передбачає поділу майна. У Франції, наприклад, після розлучення, чоловік буде підтримувати дружину на життя, якщо вона не працювала протягом 10 років в шлюбі і залежала від свого чоловіка. Так люди почали приходити до інших форм життя разом, реалізуючи їх недосконалу природу. Любов – це емоційна сфера, вона не може бути стабільною.

Е.С. Чи не існує успішних шлюбів для любові?

М.Л. Ключ до щасливого сімейного життя, шлюбу та сексу з одним партнером тільки в одному – в стабільному психіці. Не концесії, не компроміси - це все пряму дорогу до кардіолога або онколога. Коли людина має стабільну психіку, він може жити з одним партнером для відпочинку свого життя. І любити його самостійно.

E.S. Цікавий підхід. У нашій традиції «домашня погода» емоційна гнучкість і можливість адаптувати чоловіка в ім'я утримання сім'ї разом завжди була ключовою правилом. І зараз часто говорять, що молодше покоління втратила здатність до компромісу, не хоче поставити недоліки партнера і тому має цю проблему. Ви сказали, що це стабільна психіка! Де знайти стійку психіку і скільки людей?

М.Л. Лена, люди не люблять для згинання. Далі посилюється ситуація. Якщо ви не можете розповісти, що ви, і що хочете сніданку. Якщо ви постійно намагаєтеся, нейтралізуйте всі конфлікти, це перш за все шкідливе для жінки. Згідно з статистикою, окремі чоловіки живуть менше, ніж заміжні чоловіки, і одружені жінки живуть менше одного чоловіка. Спосіб надання людині в все прийнято в Росії є одним з проявів страху. Порада мати-в-право і бабуся нічого, але реалізація страху втратити чоловіка, будучи самостійним, і навіть без грошей. Я не вітаю такої поведінки. Він любив вас, бо ви були себе. Де це? Чому дівчина в 16 відправляє всім, а в 40 вона вже сидить, не дихаючи і чекає на когось, щоб забрати її?

Е.С. І що сталося в цей час?
М.Л. Самооцінка знизилася.

E.S. Чому?

М.Л. Оскільки життя не працює. І люди влаштовані дуже чітко: коли ви не досягнете успіху, ви починаєте думати, що неправильно з вами, а потім просто потрапляє в матері-в-право з порадами і каже: «Це не так з вами». Ти трохи і трохи, і що смоктати. Ви повинні бути, як це і як це. й

Але парадокс є те, що куски просто прикрашаються, тому що, наприклад, чоловік вже мав таку мати, і в будинку немає ганчі. Люди мають примітивну організацію. Жінки кажуть: "Я лікую йому, що так як він діє як коза." Не можна сперечатися. Але питання є, що ви робите до нього, якщо він діє як коза? Ось скеля. Причина, яку ви не є, тому що він діє як коза. Причина полягає в тому, що у вас є невроз, який потребує виходу. І що вихід вимагає певної людини і відносин, в яких можна постраждати. Саме тому ви свідомо вводите до таких відносин, адже у вас є психічна потреба для неї з дитинства.

Е.С. Які перспективи такої жінки?

М.Л. Ми повинні мати справу з головою, а не костюмами. Почуття жінки в бік чоловіка значно по відношенню до батьків, зокрема, до батька. Якщо виникло біль, відчуття перемир'я, боротьба - все це буде перенести до відносин в пари. Виміряємо любов до рівня страждання. Я хотів, що, потім я був запечений. Коли жінка говорить, "Я кохаю," це часто не про любов. Це історія про лікарський дилер, який дає їй необхідні страждання. Здорова любов - про те, як ти щасливий. Багато людей не розуміють, що це про те, бо вони вже народилися в нещасливій ситуації, вони мали нещасливих батьків і вони не знають, що може бути різним.

(Для продовження)