6 продуктів, необхідні для поліпшення гормональних рівнів

Наш настрій, зовнішній вигляд і здоров'я залежать від балансу нашої гормональної системи. Якщо гормональний фон починає з ладу, виникають проблеми здоров'я і настрою: підвищення втоми і дратівливості, з'являється зайва вага, імунітет ослабляє. гормональний фон може бути уражений зміною звички харчування. Веб-сайт Журнал Kitchenmag опублікував статтю, на якій продукти слід споживати частіше.

1. Брокколі

Брокколі є дуже корисним для здоров'я. Містить вітаміни, мікроелементи, а також ненасичені жирні кислоти. Брокколі просто незамінний в раціонах, оскільки 100 грам містить лише 30 кілкалорій. Крім того, ця капуста підвищує рівень естрогену, що впливає на здоров'я волосся і нігтів. Ми рекомендуємо в тому числі здоровий рослинний раціон.

2. Авокадо

Авокадо дуже високий калорійність фруктів: 100 грам містить стільки, скільки 208 кілограмів. Однак дієтологи по всьому світу рекомендують в тому числі в будь-якій дієті як джерело жирних кислот, необхідних для схуднення. Має багато мікроелементів, мінералів і вітамінів. Авокадо підвищує рівень прогестерону і естрогену, які позитивно впливають на здоров’я шкіри. Для нормалізації гормонального балансу рекомендується їсти2-3 авокадо на тиждень.

3. Лосось

Сальмон містить поживний білок і є джерелом ненасичених омега-3 жирних кислот, які будують повноцінні клітинні мембрани, що дозволяють гормонам досягти своїх цілей, а також безпосередньо залучених до синтезу стероїдних і статевих гормонів. Крім того, лосось містить фосфор, необхідний для організму для побудови міцних кісток і зубів, а також вітамінів D, B6 і B12, селену і магнію. Для поліпшення гормонального фону лосося рекомендується їсти двічі на тиждень.

4. Кіноа

Цей злаків прийшов в моду порівняно недавно, але його можна назвати еліксир молоді. Quinoa знижує цукор крові, нормалізує рівень холестерину і підтримує нормальні рівні гормонів андрогенів. Також надає заспокійливу дію на організм, знімає токсини і запобігає розвитку серцево-судинних захворювань. Коріноа рекомендується включати в раціон харчування як не менше 2 разів на тиждень. Перед приготуванням бажано мити і замочити протягом декількох годин.

5. Умань Яйця жовтки

Яєчні жовтки є найбагатшим джерелом важливих елементів. Вони містять мелатонін, необхідний для побудови нових клітин, омега-6 і омега-3 жирних кислот. Джокс нормалізують активність серцево-судинної та нервової системи, допомагають організму боротися з алергією та запаленнями. Рекомендується включати в раціон 1 жовтка в день.

6. Мигдаль

Мигдаль – король горіхів. Його переваги відомо довго, тому він широко використовується в медицині і кулінарії. Ведуться волокна, що благотворно впливає на травлення, багато вітамінів і мінералів. Добре очищає кров і знімає жовчі. Також підвищує рівень адипоектину гормону, що сприяє поліпшенню стану шкіри. Рекомендується щодня їсти 10 до 11 мигдальних горіхів І використовувати його в якості приправи для поліпшення смаку страв.

на кухніmag.ru/posts/8474-gormonnaya-garmoniya-6-produktov-dlya-uluchsheniya-gormonalnogo-fona