Дві прості вправи для здоров'я та молоді

Щоб відчути себе щасливою, людина потребує здоров’я.
Відсутність больових відчуттів або напруги від хвороб, що відмирають, роблять життя свіжими, складними, перетворюють її в боротьбу з хворобою. У цій боротьбі загубили ще більше сил і здоров’я.

Але не потрібно боротися з недугою - захворювання є помічником і радником. Ви не погоджуєтесь?

Справа в тому, що симптоми захворювання наше тіло сигналізує нас – ось проблема, подивіться на відмову енергії.

Сьогодні ще не новина про те, що наше тіло оточене аура – це тепле поле, створене роботою клітин. Це поле має свою щільність, розмір, колір. Поля має певну частоту коливань.

У здоровій людини аура – енергетичне поле – має рівномірну структуру, щільність та ті коливання, в яких всі органи працюють в концерті в оптимальному режимі.

Зрозумільність даного поля може бути порушена як зовнішніми впливами - електромагнітними полями ззовні, впливом людей, кліматичних змін і внутрішніх причин - реакція на стрес, внутрішні конфлікти, страхи, невизначеність, гнів.

Будь-яке захворювання - це порушення гармонічної роботи організму, будь-яке захворювання відзначається в структурі поля.

Порушення поля є порушенням її щільності, міцності, однорідності, частоти. Це порушення гармонічної роботи клітин організму.
Тому важливо відновити структуру енергетичного поля, роботу клітин - і наше тіло буде відчувати себе здоровим.

Як психолог, я працюю з внутрішньою реакцією людини на стрес, а при зміні психічного стану людини, його енергія відновлюється.
Але є багато шкіл, переважно східних шкіл, які працюють безпосередньо з енергією тіла. Ці школи включають як Qigong, так і йога, вправи з яких я використовую для відновлення енергії і рекомендувати своїм клієнтам.

Сьогодні Я пропоную вам кілька простих методів, які вирівняти і зміцнити енергію тіла. Регулярне повторення цих вправ поступово збільшує енергетичний потенціал, знімає енергетичні блоки, очищає тіло і розум шкідливих токсинів і накопичення. Результатом є здорове тіло і омолодження організму, оскільки клітини оновлюються швидше, енергія додається, застій і блоки зникнуть.

Ви не обов’язково станете майстром цигун або «додатком» йог. Кілька вправ в день досить зберегти і відновити своє здоров'я, перевіталізувати тіло, яке часто без руху. У сидячому тілі всі процеси відновлення, очищення і визволення від негативного виникають дуже повільно, в результаті відбувається накопичення напруги від негативних впливів і організму перестає впоратися з зайвими токсинами, стресами, емоційними і електромагнітними навантаженнями, з'являються захворювання - сигнали про порушення енергії тіла.

Щоб допомогти організму впоратися з надмірним стресом, додайте кілька енергетичних вправ до вашого повсякденного життя і життя буде набагато радше, ніж ви думали раніше.
Тепер кілька важливих точок про вправи:

Вправа здійснюється спокійно в режимі дихання. Рух адаптується до дихання, не навпаки. Вдихання – рух, видихлення – рух. Не поспішайте і розбиваємо ритм дихання.
вправи робляться плавно без струменів і перенапруження. Уявіть, що ваше тіло виготовлено з пластику або рідини. Потім енергія перерозподіляється рівномірно і не травмує організм зайвим навантаженням.
Вправа вранці на порожньому шлунку краще часу. Але можна робити як на добу, так і ввечері перед сном. Або кілька разів на день. Головний стан - 1 година до і 2 годин після їжі.
І звичайно, в комфортабельному одязі і вентильованій кімнаті або на відкритому повітрі.
Тим не менш, це буває, що ці правила є приводом відкласти або скасувати заняття. Щоранку не можна провітрювати, після 1 годинного обіду не впишуться в розклад.

Я може бути засуджений за погодження. Але я думаю, що це краще робити в некомфортному одязі, в невимушеній кімнаті і харчуватися прямо після класу, ніж зовсім не на всіх.

Дуже важко в жвавому ритмі життя, щоб випустити кілька хвилин для занять, і правила ще більш обмежені. З власного досвіду я почав працювати тільки в будь-яких умовах, в будь-якій ситуації. І після того, як я взяв участь, відчував свою ефективність, і я хотів зробити їх в правильному стані. Коли людина хоче, він завжди знайде можливість.

Так ще одна порада – не хвилюйтеся про конвенції. Просто це зробити.

І найголовніше, в кожному русі, в кожному диханні, подивіться щось, що приємно. Зверніть увагу на те, як розтягувати м'язи, як повітря заповнює легені, як хребта хрустка, ставши в своєму місці, як прогріває шкіру і кров протікає більш жорстко через організм. Насолода вправ є найважливішим елементом ефективності.
Побачити, що поліпшився порівняно з попереднім днем.

Потрібно регулярно виконувати - це не менше 3-4 класи на тиждень.
І тепер кілька вправ погріти:

В будь-який час доби, щоб відновити енергію. Сума будь-яка приємна, від 5 до 20.

Потріть руки один до одного, змащуйте енергію до них. Покладіть долоні на обличчі, закривши очі і очі. Почуття щітки енергії на обличчя, релаксація.
Пальці рухають свої брови, потім випереджають з середини до храмів.
Погладьте обличчя від вашого підборіддя до вуха.
На шиї - знизу вгору перед і зверху вниз - з боків.
З верхньої частини голови в різних напрямках (до вух, до чола, до задньої частини голови), так як при відкритті вершини – є коронна капапа, яка допомагає організму контактувати з космічною енергією.
Потріть руки знову і потріть праву руку з індексом і середнім пальцями на верхній і нижній частині губ одночасно.
Подрібніть комірбон нагрів, розгортаючи долоню у вигляді літери V - великий палець по правому комірбону, 4 інших пальців - поліво (для правих рук).
З площиною долоні прогрійте сакуру - початок хребта.
Ці прості вправи впливають на активні точки тіла і допомагають просувати енергію, запобігаючи його застій.
І ось, нарешті, 2 чудові вправи з книги «Мистецтво Qigong» від Won Kyu-Kit. Вчився і навчив мистецтв легендарного китайського халінського монастиря протягом 30 років, піднявши понад 8 000 студентів з різних країн. Тут я процитувати вилучення з цієї книги:
«Розвиток небо»

Qigong - це прикладне мистецтво, не чистий академічний. Працевлаштування необхідно.

Далі вправа є одним з кращих в Qigong - це корисний як для початківців, так і для майстра. І допускаються деякі відхилення в техніці виконання, навіть дрібні помилки.

Форма в Qigong не є кінцем самі, його завдання полягає в створенні потоку енергії в організмі.

Однак дуже важливо дихати плавно. Зазвичай новачки намагаються дихати якомога більш глибоко. Вони думають, що глибоке дихання, чим більше сил прийде. Це неправильно. У класах Qigong не просто вдихається повітря, але космічна енергія. Інгаляційні зусилля часто перешкоджають потоку космічної енергії.

Ще однією передумовою є можливість розслабитися. Зробивши вправу, вивільніть розум від неприємних думок. Ці три точки є фундаментальними для всієї практики Qigong. Тим не менш, для новачка, який повністю незнайомий з Qigong, навіть вони можуть довести складно. Не підіграйте. За деякий час, просто спробуйте зробити вправу без будь-яких штамів.

Підігніть прямо, розслабляйте м'язи, покладіть ноги разом. Поставте руки вниз.
Поверніть руки до пальців, щоб правий кут між руками і передпліччям.
Покладіть руки на землю і тримайте їх перед вами (рис. 1.1).
Поставте руки вгору і вперед. Пальми вказують на небо.
Затримали їх перпендикулярно передпліччям (рис. 1.2).
Виконання руху рук плавно дихає через ніс.
Подивіться на ваші пальці з головою вгору. Затримайте дихання плавно.
Покладіть руки до неба, тримайте їх перпендикулярно до ваших передпліччя.
Потім через боки, опустіть руки вниз, плавно видихаючи ротом.
У той же час, нижню голову і дивимося вперед (рис. 1.3).

Повторити вправу 10 до 20 разів.
Кожного разу ви перемістите долоні на небо, відчуйте свою спину прямо. З руки вниз, відчуйте потік енергії вниз тіло.

Ця вправа називається “підлітаючи небо”. Як і в багатьох інших випадках, її форма неприпустимо просто. Що таке не сама форма, але потік енергії, що генерується вправою. Виконайте хоча б цю вправу десять разів з ранку, не пропускаючи один день протягом трьох місяців. Результати будуть досить відчутними і ви зрозуміли, чому «зростання неба» є одним з кращих цигунських вправ.

Друге тренування.

Якщо ви ще молодий, але відчуваєте старий, якщо ви більше сімдесят, але хочете бути молодими, читати наступні лінії з вірша Ю. Вони можуть дати вам надію і натхнення.

«Щасливість – здорова і жити без снів. У шістдесяті я сходження на гору без кані. На дев'ятому, qi заповнює мене вігором і міцністю. Я шукаю тисячі книг.

Підтримка місяця і бути молодим.

Очевидно, що читання цих віршів поодинці, при надиханні і захопленні, не зробить вас молодим. Але якщо ви регулярно виконуєте наступні вправи, ви досягнете бажаного результату (і це було перевірено багатьма студентами). Вправа називається обслуговування місяця.

Чи можливо це в свіжому повітрі.
Зносний комфортний, просторий одяг так, щоб не ускладнити кровообіг і ци. Завжди вдягайте цей спосіб для Qigong, а також запам'ятовуйте рекомендації з попереднього розділу - розслабтеся, дихайте плавно і позбавляйтеся від сторонніх думок.
Підігніть прямо, розслабляйте м'язи.
Потім нахиліть тіло вперед і опустіть розслаблені руки вниз так, щоб пальця злегка піднімуть коліна (рис. 2.1).
Тримайте руки і ноги прямо.
Доторкніться підборіддя грудей і дати спину округлої форми.
Затримайте дихання плавно.
Уявіть потік ци, що випливають з заднього проходу вздовж хребта до коронки.
Повільно випрямляйте тіло, піднявши руки (не вигинайте на ліктях) вздовж великої дуги перед вами (рис. 2.2).
Продовжувати рухати руки, тримати їх в положенні над головою; одночасно плавно дихати в носі.
Коли руки над головою, уявіть м'яч розмір повного місяця.
Затримайте його великим пальцями і вказуйте пальцями обох рук.
Зберігайте вигин, перенесіть руки за голову.
Уявіть, що тримайте явний м'яч місяця.
Потім стояти прямо, опустити руки над боками (рис. 2.4), при цьому зробити гладку висихання ротом.
Уявіть внизу потоку ци з голови вздовж тіла, що тече водоспад до кінчиків пальців і пальців.
Почуття приємного, тремтіння відчуття, як якщо потік тече всередині вашого тіла.
Уявіть, що потік внутрішньої енергії несе все зайве від вашого тіла: негативні емоції, захворювання, токсини та ін. Бруд залишає вас і йде на землю через ноги.
В той же час заповніть кожну клітинку вашого тіла життєвою енергією, вражаючи себе здоровими і молодими.
Не перейдемо на другий або два, щоб насолоджуватися приємним почуттям енергії, що пролягає всередині.

Вправа закінчена. Повторіть його 10 до 20 разів.

Обслуговування місячних здійснюється самостійно або в поєднанні з іншими вправами. Ви можете, наприклад, починайте «виростити небо» в шість разів поспіль, а потім виконуємо «просування місяця» шість разів. З часом ви можете поступово збільшити кількість звернень і буде приємно здивовані, щоб знайти, що ви отримуєте молодший день!