Як зробити яблучні печериці: 3 прості рецепти

У зв'язку з великою кількістю яблук в моєму розпорядженні цього року я вирішив спробувати щось цікавіше, крім варення. Ну, я варив ... як я почав готувати, і я не можу зупинити, банки вже в лінії. Три параметри.

Так, перший варіант зробив найбільш простий. Я взяв рецепт від bbcgoodfood.com.

Класична яблучна пухна

1,5 кг яблук
- 750г світло-мусковадо
- 500г родзинки
- 2 середніх цибулини
- 2 ч.л. гірчиці насіння
- 2 ч.л. мелений імбир
- 1 ч.л. солі
- 700 мл яблучного оцту

Очистити яблука, вирізати кубики. Цибулю дрібно нарізані.

Всі інгредієнти кладуть в велику каструлю або каструлю з товстим дном. Доведіть суміш до кипіння, знизіть вогонь і варіть, часто помішуючи, 30-40 хвилин, поки суміш ущільнена і починає характерно стружка.

Легко охолоджуйте, розподіляйте до стерилізованих банків і закрийте.

Як бачите, це дуже просто. І це дуже смачно! Кілька ложок шатні в банках не вписали, кладуть їх в скляну баночку і кладуть їх в холодильник. Потім я з сиром і хлібом.

Я варився вперше з 700 г яблук, як кажуть, для тесту, звичайного білого цукру приймав (можна піти зламатися на слизовій оболонці) в кількості 300 г, оцту 250 мл. Здавалося мені, що оцет може бути трохи меншим, але коли шатні стоїть трохи, смак і аромат стають більш збалансованим. Так, кількість родзинок я зменшена - 700 г яблук приймала 120 г, до мого смаку був досить достатньо.

Наступною версією випробувано гострий чат від Nigella Lawson, рецепт з книги Як бути домашніми богами.

Пряний яблучний чат

- 500г яблук.
- 1 середня цибулина
- 2 червоний хіти
250 г цукру демерара (Я ще раз забрав білий, зменшився до 200 г)
- 1 ст.л. дрібно нарізаного імбиру
- 1 ч.л. розсіяного перцю
- 1 ч.л. турмеричної
- 1/2 ч.л. солі
- 1 ч.л. мелена гвоздика
350 мл яблучного оцту

Принцип приготування точно так само, як і в рецепті від bbc. Змішайте і варіть 40 хвилин до загущення.

Цей пуховик має більш специфічний смак і аромат.

Аромат тут в основному обумовлений ірмерним, добре, колір його дає; шитні виходить більш пікантним і цікавим.

Я взяв 150 мл оцту. 350 здавалося б багато. Для мого смаку 200 максимум. Але подивіться на себе. У процесі зберігання, смак, знову, «Шаке».

І третій варіант, який я любив себе.

Котедж Малий яблуко Чутні

1,5 кг яблук
- 500 г цибулі
- 500г родзинки султанат
- 750г демерарного цукру
500 мл білого винного оцту
- пілінг і сік 2 лимони
- 1 невеликий Чилі
- 1 ч.л. мелений імбир
- 1 ч.л. розсіяного перцю
- 1/2 ч.л. корицею
- 1/2 ч.л. морської солі
- дрібка мелених гвоздик
- 8 горох чорного перцю
- 1 ст.л. гірчичного зерна

Яблука очистити від шкіри і насіння, вирізати пелюстку. Подрібнити цибулю дуже дрібно.

Поставте всі інгредієнти в велику каструлю або каструлю з товстим дном, доведіть до кипіння на слабкому вогні, помішуючи до розчинення цукру.

Зменшити вогонь дуже слабким і варити, періодично помішуючи, доки шатні ущільнюють.

Поставте його в стерилізовані банки, закрийте його.

Оригінальний рецепт приготувати каву дуже довго, близько чотирьох годин. Я варився вперше з половини інгредієнтів, кип'ятять 1 годину 20 хвилин. - За цей час я все ущільнюв за ніде.

Навпіл норма приймала 300 г цукру, 200 мл оцту, 150 г родзинок. Коли я варився на другому турі, я збільшила кількість чилі - до мого смаку, це було дуже мало, я хотів трохи гострий смак.

Автор рецепта підкреслить, що цибулю і яблука повинні бути нарізані максимально дрібними, цибулю можна, як правило, пропускати через м'ясорубку, це необхідно для того, щоб під час тривалого приготування всі компоненти грижі повинні бути змішаними і, так щоб говорити, взаємовигідно переплетені ароматами і смаками.

Рекомендується зберігати димохід протягом принаймні місяця до використання. Але це, на мій погляд, відноситься до всіх варіантів, які я спробував - навіть через кілька днів в холодильнику, смак вже змінюється для кращого, тому не поспішайте їсти його відразу з ложками, хоча важко протистояти, так.

З чого? Будь-який. М'ясо, птиці, приготовані різними способами; здається мені, що якщо додати такі печериці під час приготування, наприклад, stewing або випічки, також буде добре, і ви можете начинки, наприклад, рулетки.

Як для спецій та інших інгредієнтів, орієнтуватися на свій смак. Обов'язково спробуйте його в процесі. Якщо щось відсутні, додайте його. Починаємо з невеликою порцією, з невеликою кількістю, вирішуємо те, що додати / зменшити. Для мого смаку третій варіант був найбільш успішним.

Якщо можна використовувати ці сорти цукру, то краще, звичайно, взяти їх. Вони впливають на смак.

Автор: Аніка