Як О. Рязанов зняв літак на трасі «Нездатні пригоди італійців в Росії»

За словами режисера Ельдара Рязанова, в фільмі «Незмінні пригоди італійців в Росії» не є єдиним комбінованим каркасом – всі трюки були «чистими». «Це шампанське, тут ми розглянули, це все – техніка кіно!» – так вирішив творців. І найважчим складом було висаджувати літак на шосе. У світовому кінотеатрі ніколи не було такого пострілу, який зробив для реальних, не через комбіноване кіно.

Справа в тому, що при струменевих землях на ходу аеродрому, ударна сила така, що товщина бетону або асфальту повинна бути не менше 70-80 сантиметрів. Не існує доріг з такою глибокою поверхнею. Виняток стратегічних, секретних. Там курс був закритий, цивільний — не єдиний автомобіль для посадки багатотонних Ту-134 не був придатний.

Після розгляду всіх можливих варіантів творці вирішили «зробити» під смугою аеродрому. З ходової сторони знімаються ідентифікаційні знаки, прожектори та інші літаки. Фарби змащуються білими лініями на бетоні, які, як правило, натягуються на вільному шляху.

3250Р. 3700Р.

На смузі були висаджені дерева, світлофори, кіоски, бочки квасів, а також встановлено знак «Москва – 140 км». Але головне — висадити площину між дорожними вагонами. Який пілот зробить це?

На Ульянівському аеродромі, в школі цивільних авіаційних пілотів. Заступник голови школи Іван Антонович Тарасчан запропонував: «Зробимо лист з Міністерства цивільної авіації, в якому можна буде літати з порушенням інструкцій, і я буду виконувати трюк». Але коли режисери сказали про це в Міністерстві, вони просто не говорять їм. «Чи не загинув! Заборонено! – категорично зазначено там. Немає того, хто хоче ризикувати це ... Не був команом серед лідерів цивільної авіації. Ульяновськ без листа від Міністерства

р.

Пілот Іван Антонович Тарасчан спочатку плоско відмовлено у виконанні запиту на землю літака на протоці, яка буде приводити автомобілі. Але десь глибоко, цей чудовий пілот хотів зробити трюк, який ніхто ще не зробив. Втілення величезної відповідальності, що лежить з ним, він вимагав: «Автомобіль – це тільки пасажирські автомобілі, за кермом – тільки пілоти: в цій надзвичайній ситуації вони будуть легше орієнтуватися миттєво і точно. й

р.

Вони закликали всіх пілотів, які мали персональні автомобілі та «мобілізовані» стріляти. По краях ходової дороги вагони побігаються один до одного, а Тарас неправдиво висаджують гігантський лайнер. У пресі я бачив, що трюк був знятий шістьма заготовками, і всі шість разів Тарасчан висадив машину бездоганно. Але я не думаю, що італійські виробники, які врятувалися на всіх, виділені кошти на шість рейсів авіалайнера. І складність, небезпека трюку, я думаю, виключає можливість повторення шістдесяти разів.

Потім плівку слідували підвалом Ту-134 мандрівки на шосе, вагони, що стяжки під її крилами, перехоплення, площина, що проходить по вулиці міста. Ці проходи були зняті на заповідній смузі аеродрому, де вони побудували прикраси будинків, встановлюються світлофори. По тротуарах, діти побігли, з'явилася черга за квасами. А у всіх це природне вуличне бюстле, гігантне повітряне судно виглядало незалежним, гарним і смішним гігантом серед ліліпутантів - автомобілів і людей.

Ваш текст за посиланням. й