Вчені виявили, що читачі живуть довше, ніж інші

719062

Нарешті, вчені звернулися до бізнесу і довели, що дивовижна звичаї може принести нас не тільки чіткість розуму і багатості уяви, але й щось інше цінне – додаткові роки життя.

Школа громадського здоров’я Ялського університету підвела підсумки великого дослідження на основі читання на тривалість життя. Дослідження, яке тривало 12 років, залучено 3,600 старших чоловіків і жінок. Серед них були різні люди - від читачів до тих, хто торкнувся книг тільки під час прибирання.

Виявилося, що люди, які люблять читати і регулярно робити це, жити в середньому 2 роки довше, ніж всі інші. Серед пенсіонерів, які проводять 3,5 години на тиждень або більше читають книгу, ризик смерті в наступні 12 років становить 20% нижче, ніж серед інших старших.

«Навіть половину години читання дня досить, і ваші шанси на довший термін життя є небаритним. й

Один з авторів дослідження – професор Бекка Р. Леві.

Цікаво, що книжкова терапія працює для всіх, незалежно від рівня доходів, окупності, сімейного стану, раси та задоволеності життя.й Книги допоможуть вам довше жити. Люди, які віддають перевагу газетам і журналам, результати не були вражаючими.

Відомий, що читання є найефективнішим способом зменшення стресу та відволікання від повсякденних турбот. Це дозволяє мозку довше залишатися молодим і збільшує інтелект, збільшуючи кількість нейроз’єднань в мозку. Звичаю читання відкладає старість і хвороба Альцгеймера. Це допомагає боротися з депресією, покращує соціальні навички та творчість.

Вчені знають про переваги читання протягом тривалого часу, але дослідники Ялського університету були першими, щоб довести, що це дійсно впливає на довжину нашого життя.

Ми вважаємо, що це новина року, і ми будемо шукати нову книгу!

Фото з Nasos Zovoilis попередній перегляд

Дивитися також.
10 книг, які ви забудете їсти з
10 захоплюючих книг, які зберігають вас
10 книг, після чого я терміново хочу жити

www.adme.ru/tvorchestvo-pisateli/10-knig-posle-kotoryh-srochno-hochetsya-zhit-844060/