7 правил для батьків підлітків від експерта з освіти Dima Zitzer

Директор Інституту неформальної освіти, експерт, колоніст журналу Snob Dima Zitzer розповів про труднощі переходу, страхи батьків і як підтримувати довірчі відносини з дітьми. Веб-сайт Це найбільш корисна колекція для батьків.

Vk.me Rule номер один Подбайте про себе. Якщо ви раніше не мали особистої практики, то це час, щоб почати. Знайти щось, яке вам подобається. В іншому випадку ви завжди будете шукати щось, щоб скаргатись про вашу дитину.

Рулі номер два дихання. Коли ви йдете на людину, яка має революцію всередині (в цьому випадку, пов'язана з так званим «трансіональним віком»), завжди слід приймати фізичне дихання на початку розмови. Не є фігурним виразом. Візьміть глибоке дихання і дайте. Завжди, завжди, якщо ми говоримо про щось приємне.

Руле число три: Візьміть їх, як вони. Але це легко сказати, але що це і як це зробити? Нагадувати себе, що ви зараз з коханою людиною, яка болить, так, вона болить, навіть якщо ви думаєте, що він відчуває себе добре. Пам'яті Ханса Андерсенська казка про Малий Мермойд, який перебуває в страшному болі, коли вона ходить? Він відчуває себе набагато яскравіше, ніж ми робимо – якби він відчуває себе добре і коли відчуває себе погано.

Рулі число чотири, слідувати його свинцю. Я даю цю пораду з обережністю, але з усім серцем. Якщо, наприклад, людина у віці 15 приходить додому і каже: «Я хочу морозива», то вірить, що ви подаруєте йому цей морозиво, що ви є партнером. Він досягнув віку, де він може прийняти те, що він хоче. Пам'ятайте це, милуючись тим, що ваші стосунки такі, як це і "глюже морозиво".

Рулі No п'ять: Змініть себе, що це улюблена людина. Він намагається різні способи взаємодії з реальністю. І тільки тому, що лежачи на клумбі і шукаючи на стелі не означає, що він свічник. На цій точці він має величезну розумову роботу. Як і всі ми, він має право лежати і думати.

Не вірно, що коли ми починаємо нову романтику, вона раптом стає неймовірно важливою для нас, що подобається ця людина, що він не любить, які продукти харчування він їсть, які фільми він дивиться, які комп'ютерні ігри він грає. І якщо він лежить на ліжку і виглядає на стелі, ми думаємо, що він найкращий у світі, щоб лежати на ліжку і подивитися на стелю. Я бажаю вам те ж саме лікування вашої дитини, запаморочення романтики з ним.

Руле No 6: Розмова про себе. Навіть якщо ви не думаєте, що він зацікавлений. Як ви пішли, що ви зробили, що ви не знали, що ви боїтеся. Це ваш шанс підключитися зараз і в майбутньому. Чи не працює з людьми в цьому віці «Що було в школі? Який день? Він сказав мені, хто хотів дізнатися, як його день був. Все, що ви повинні зробити це, як ви пішли. І тоді можна, що він розповість про себе. Або принаймні він буде знати, що якщо він хоче поділитися, є вухо готовий слухати.

Руле число сім: Пам'ятайте, що він має багато нових інтересів. Тексти пісень, а це означає: І це буде божевільне щастя, якщо він дасть вам нові інтереси. У старому немає точки. Занадто пізно. Якщо ви любительське рибальство, і перед віком 11 він не зачепить вас на риболовлі, шанси, що він буде любити цю активність стрункими. Але якщо замість риболовлі він починає кидати списку, ви маєте можливість кинути списання з ним. Пам'ятайте, що є ціла, органічна, незалежна людина поруч з вами, і ви можете дізнатися цю людину знову.

Головне правило - створення дитини задньої. Чоловік потребує. Особливо в переході. Він вистачить переднього кінця без тебе. Нехай будинок стане задньою - де можна слабкий, мовчить, коли хочеться, просто відпочивати.

Ми маємо багато криз до підліткового віку. Ми робимо, як психологи навчають нас, багато чого робити з чим відбувається нам в перші три роки життя. Я був незалежним. З цього віку багато звичок і звичок. І як я жити мій підліток років є 90 відсотків залежно від того, що сталося раніше в моєму житті.

Про сім років пізніше було виявлено, що було багато особистих світів навколо мене, що я міг би мати відношення.

І в так званому перехідному віці, з божевільною конвенцією цього визначення я почав рухатися досить самостійно і зрозуміти, скільки мій світ визначає моє життя. Я знаю, що насправді, величезна кількість чого відбувається в моєму житті дуже багато на мене, мій внутрішній стан, моє ставлення до подій.

І це, звичайно, є революцією. Не треба кровити: екзистенціальна революція не так само, як і жовтень революції. Це повторення моделі, в якій ми живемо: чим більше я спробую протягом цього періоду, тим цікавішим буде жити. Легко або ні, що інше розмова. Але цікавіше, правильно.

Звісно, як в будь-якій революції, життя непросто для мене. Необхідно розуміти, умовно кажучи, хто для червоного і хто для білого. І, на щастя або на жаль, саме тому виникає попіл: коли я полюблю кого-небудь або щось невидиме, а потім, як і зовсім нещасливе. На цьому етапі я спробую світ доторкнутися, я дізнався, щоб зрозуміти це інтуїтивно, і багато чого залежить від нього.

Про людину Що таке людськість? Моє право сумніватися, err, щоб відслідкувати свою обіцянку, не брати і виконати, протистояти або слідувати моїм інстинктам. Тестування власного людства, в прикладному розумінні слова, є вік переходу. Побачимо, що слово від Святих Списків «Великобританія Божої є у вас» є словом перехідного віку. Все у вас, все в вас, величезний світ.

Наше завдання в світі навколо нас, у дорослому світі, щоб зменшити поняття свободи і відповідальності. На жаль, вона вважається, що людина в цьому віці повинна бути з усіх сторін. І я можу консультувати в цьому віці якомога більше, ніж можна «ввійти його на власний рейс», дати йому можливість і право на дотик світу і перевірити. Це може бути виражений в різних діях, як близько до серця батьків, наприклад, для читання, дивитися гри, отримати нові культурні враження, і не закривати їх, наприклад, зустріти велику кількість людей, спробувати різні моделі спілкування.

Doubt є основною якістю перехідного віку. 13-17 - вік сумнівів і феверішної шкірки. Після того, як зараз у мене є сила відмови, сказати: "Я не хочу, і це!" Я можу чесно попросити себе: я люблю Оскар Дике або ні? Чи подобається я провести вечір на комп'ютері, або це накладено мої однолітки? Я дуже люблю суп? Я вірю, що я маю право не любити суп, а не бути натхненним фільмом про те, що мій батьки сказав: «Ви повинні дивитися його!» Я маю право сказати ні і сказати так.

У цей період також є відкриття батьків. Це колосальний погляд на сина або дочку в переході і усвідомлює, що кохана людина є величезним світом, часто новими і небайдужими. З іншого боку цього відкриття є те, що ви можете відправитися на пеклі, для реальних. Якщо у віці від 10 років батько говорить: «Пошук супу, інакше ви не отримаєте з столу», і, гасіння, дитина закінчує цей суп, потім у віці 14 немає шансів, що він закінчиться. Він просто отримує і листя, і дорослий в той момент втратить дотик з ним і святиться: «Я, тепер, назавжди залишив таблицю? й

Дитина повинна знати, що він має притулок. Якщо він має передню лінію в домашніх умовах, він не буде. Ми шукаємо такий притулок. Це може бути інша людина, компанія, група Vkontakte. Ми залишаємо тих, хто відчуває себе погано. І ми хочемо бути з людьми, які добре почуваються.

Коли я був в переході, я хотів би мати адресу, місце піти, тому що це хороший і зрозумілий. Де ви йдете не з почуття суперечності, а не тому, що немає нікого, але досить навпаки. Це була делегована нарада Молодіжного Театру, поруч-театрської організації, яка сам Брянцев був колись придуманий для вуличних дітей, віривши, що театр був блискучим структуруванням і мінливим простором.

Я пішов там, і був багато людей, як мене. Це набагато простіше бути разом. Я можу сказати, що це врятувало мене багато. Для всіх бажаючих потрібно «просвітити» Звичайно, ваш.

Батьки про страх. Якщо дорослі дізнаються про те, що вони бояться, це буде першим кроком, щоб зрозуміти, що це про них. І катування іншої людини з власної страху, принаймні, непристойна. Щоб бути боїться і знаю, що я боїться добре.

У жодному випадку ви можете шпигун: читати особисті щоденники, листування, копати в речі. Це обов'язково зрада. Декларація про війну. Що ви будете робити? Вибачте своє життя? І найголовніше, це не працює.

Пам'ятайте, що немає нічого я можу зробити. 10 може, 14 немає більше.

Ну, скажімо, що я помітив 15-річного сина з сигаретом. Ну, я збираю його, зробіть скандал, відрізати руки, він курить ногами.

Що робити? Просто займіть свою сторону. Тільки звідти можна отримати доступ до впливу: взаємодія, сперечення, просудження.

Нехай мій 14-річний син або мій дочка приїжджає пізно вночі, і ми так званий, що я не знаю, де він або хто з нього. Я можу забороти йому пізнати, і ми розуміємо, що буде після заборони: скандал і розбиття відносин. Альтернативою є визнати, що я боїться. Я лежаю в ліжку і я боїю, і я чекаю йому, щоб прийти, і я тільки падають, коли я чую передні двері застібка. Про це не можна.

Я можу сказати йому, що я боїться, розповісти йому, як я відчуваю. Я можу попросити його прийти на рано і викликати мене. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

Ускладнюється перехідний вік. Це період єдності з близькими, а не битви не за життя, але за смерть, так як іноді прийнято уявити його. І найчарівніші батьки, втілюють перше з другим, можуть легко зіпсувати відносини з дітьми. Довгий час.

Не пізно. Якщо ви втратили зв'язок і довіряєте, просто повернулися до того, що ми говорили вище.

А чудові пригоди перехідного віку!

на www.pravmir.ru/7-pravil-dlya-roditeley-podrostkow/

Категории

Смотрите также

Новое и интересное