Здатність контакту: про подвійні повідомлення

Я хочу поставити діалог з психодрамою. Це виглядає так:

Два стільці, людина бере вибачення реальні лінії, але кожен раз я уточнююю в лінію "і я чую...", а потім - "Я дійсно хочу сказати." . . ?

Допомагає зрозуміти чистоту контакту між учасниками. Тому що дуже часто в діалогі здається, що кожен розуміє все. І коли ви розгорнете його, не все, або навіть взагалі, не звучали те, що ви хотіли б сказати.

Я мав дуже розкрити діалог у своїй роботі. Я приніс його.

Проводиться розмова з дівчиною та юнаком на телефоні. Проксимус

Актуальна лінія: Як ви відчуваєте себе?
Заувага: Чи готові ви подбати про мене?
Що говорить опонент: Чи можна ви подбати про мене?

Реальна відповідь: Я відчуваю себе добре. Я збираюся додому.
Реальна лінія: Я готовий подбати про вас.
Що говорить опонент: Я готовий подбати про вас.

Актуальна лінія: Ви хочете піти в кіно?
Реальна лінія: Я хочу взяти мене до кіно.
Що говорить опонент: Ви впевнені, що ви готові подбати про мене?

Актуальна відповідь: Я не збираюся кіно.
Реальна лінія: Я, безумовно, готовий подбати про вас.
Що говорить опонент: Так, я можу використовувати.

Актуальна лінія: Я закінчити на шість, ви можете підібрати мене від роботи.
Реальна лінія: Я вже забрав фільм і фільм, я точно знаю, де ми йдемо.
Що говорить опонент: Я вже забрав фільм і фільм, я точно знаю, де ми йдемо.

Актуальна відповідь: Сьогодні? Зараз? Я не впевнений, що я готовий піти в кіно прямо зараз. Я дуже хочу зустріти вас, але мені потрібно, щоб зрозуміти, наскільки це сьогодні.

Реальна лінія: Я не збираюся до фільмів сьогодні. Але я дійсно хочу зустріти вас, і це дуже важко для мене, щоб повернути вам. Так мені потрібно, щоб зробити це.
Що говорить опонент: Я не хочу доглядати за вами. (реакція: гнів, оверження)

Актуальна лінія: Всі права, зателефонуйте мені, коли ви вирішили.
Реальна лінія: Я зрозумів, що я не можу сказати, що я розумію, тому що тоді я виглядав як маніпулятор.
Що говорить опонент: Всі права, зателефонуйте мені, коли ви вирішили.

Після того, як друга розмова:

Актуальна відповідь: Я думав, і я зрозумів, що я не можу йти до кіно з вами сьогодні, тому що я був дуже втомився, але я можу це зробити будь-який день, крім завтра.
Реальна лінія: Я дуже хочу подбати про вас, але я не можу це зробити сьогодні.
Що говорить опонент: Я не хочу подбати про вас, і я продиктував свої умови вам (погана небезпека, оверження і бджільництво).

Актуальна лінія: Ні, всі інші дні тижня я буду зайнятий, сьогодні був унікальний день, я можу зустрітися з вами.
Реальна лінія: Я дуже сердився, я не граю правила, правила можуть бути тільки шахтними.
Що говорить опонент: Я дуже відхилений, я не граю правила, правила можуть бути тільки шахтними.

Актуальна відповідь: OK (повідомлення телефону).
Реальна відповідь: Я втомився від ваших маніпуляцій і вимог, якщо ви готові спілкуватися по-різному, зателефонуйте мені.
Що говорить опонент: Я не хочу подбати про вас, я не граю ваші правила, ви втратили.

Гарний, це не так? І що таке клаптування практично будь-яким банальним діалогом. Ніхто каже, що вони хочуть сказати. Всі У той же час він в ілюзію, що він говорив щиро і опонент розумів все.

Очистити повідомлення є однією з завдань психотерапії. В іншому випадку, якщо діалог постійно будується на подвійних (або навіть потрійних) суперечних повідомленнях, ймовірність, що буде помилка прийому (в даній діалогі вони явно видимі) дуже висока.

Автор: Adriana Imge