Як захистити організм від окислення

Я жив у Каліфорнії навесні, і я мав можливість слухати дуже цікавий двомісячний курс на харчування в Університеті Станфорда. Програма була названа Food Facts і Fads, як випливає з назви, була призначена для того, щоб навчити студентів розуміти великий потік науково-псевдонаукової інформації про харчування.

Я хочу розповісти вам.

У статті розглянуто проблему окислення, яку наш викладач, доктор Clyde Wilson, піднято практично кожен клас.

Що таке окислення?

Хімічно кажучи, це процес, за допомогою якого молекула донора дає електрон до молекули окислювача. Тобто донор втрачає електрон, тим самим окислюється. В принципі, в організмі людини цей процес повинен бути збалансований системою захисту клітин від пошкоджень, але часто ця система не здатна протистояти величезній кількості агресивних видів кисню, таких як вільні радикали, які окислюють (тобто пошкодження) важливі складові наших клітин.

В результаті організм відчуває окислювальний стрес, який є однією з причин багатьох захворювань. Антиоксиданти є потужною силою, яка може нейтралізувати агресивні вільні радикали.

Це те, що мій вчитель каже мені більше про. Нижче текст статті.

Я бачу глибоку залізність в тому, що киснем, що критично виживання, також може стати причиною старіння. молекули кисневих атак в наших органах, щоб взяти свої електрони.

Це класно, якщо потрібно почати вогонь: в духовці або в мітохондрії ваших клітин (і мітохондрій є «енергетичними станціями» клітин, їх основною функцією є окислення органічних сполук, а потім використовувати енергію, що виділяється, коли вони розпадають). Але ви повинні платити за вогонь.

Зовні ваше тіло, кисневий знищує молекули продуктів харчування, і всередині тіла, кисень, ви не схильні до енергії, починає шкодувати вас, прискорюючи мітохондріальну старіння і, в результаті, старіння.

Як захистити ваші клітини від окислення?

Щоб захистити себе від цього, слід варити менше при високих температурах, їсти більше свіжих овочів і зеленню, оскільки вони містять антиоксиданти, і запобігти окислення цих антиоксидантів перед вживанням їжі.

Нагадуємо, що антиоксиданти «збільшити себе» киснем, щоб вона не атакувала молекул ваших клітин. Висока температура і тривала вплив антиоксидантів кисневої кислоти до окислення перед тим, як вони надходять до вашого тіла. І в окисленому стані вони не тільки безпорадні, але стають небезпечними для здоров'я.

Ненасичені жири потрапляють в ту ж категорію, як антиоксиданти, оскільки вони мають подвійні зв’язки, які легко атакують киснем. Чим менш насичений жир, тим сильніше і швидше окислюється. Найбільш ненасичені жири омега-3 і омега-6. Саме тому насіння шиї і льону (вони багаті омега-3) стають дуже швидко порідними.

З тієї ж причини, через окислення рослинне масло набагато більш здоровіше, якщо воно не нагрівається під час підготовки або приготування. На жаль, найчастіше рослинні олії не тільки виробляються під впливом високої температури, але і піддаються термічному впливу після виробництва для видалення запахів, які з'явилися під час первинної обробки. Тому дуже важливо купити сиру олію, вироблену холодною пресуванням, яка зберігається в герметичному пакеті.

І знову, за рахунок окислення, повністю непотрібно споживати антиоксидантні порошки, коктейлі, бари та харчові добавки з омега-3 жирними кислотами. Всі свої поживні речовини після обробки (прочитати: окислення) не приносить будь-яку користь, на відміну від омега-3 і антиоксидантів, що споживають з звичайною необробленою їжею.

Щоб захистити природні джерела антиоксидантів і ненасичених жирів від окислення, їх потрібно правильно зберігати і варити.

Наприклад, не варити довгий час і при дуже високих температурах, а в останньому випадку використовують насичені жири для приготування їжі, з'їдають більш свіжі овочі і зелень (і викидають затемні, зберігають рослинні масла в темному місці в герметичній упаковці, а насіння шиї і льону в холодильнику в герметичному пакеті.

Автор: Юлія Корнеєва

Категории

Смотрите также

Новое и интересное