Юлія Хіпенреутер: 5 основних результатів навчання

1,1 км Першим, найбільш очевидним результатом навчання є знання, які дитина отримує, або навички, які він опанує.

2,2 км Другий результат менш очевидний: дитина завчасно в здатності вчитися, тобто навчається організувати своє життя і діяльність.

3. У Третій результат – емоційний стежок від класів, вражається враження суб’єкта, що вивчається, матеріал.

4. У Четвертий результат - це один висновок про себе, свої здібності.

5. Умань Нарешті, п'ятий результат також є емоційним слідом, але від батьків (або вчителя) і відносин з ним.

Пам'ятайте: батьки стикаються з небезпекою фокусування тільки на першому етапі (Що ви навчилися?) Як дізнатися? Не варто забувати про інші чотири, вони важливіше.

Крім того, значення цих результатів збільшується в протилежному порядку – так як ви переїжджаєте з вершини донизу. Розглянемо їх для того, щоб важливо.

Найголовніше — відносини з батьками або педагогом, атмосфера якого відбувається навчання. Участь дорослого може бути різним: від ретельного спостереження до активної допомоги. У будь-якому випадку дуже важливо підтримувати дружню атмосферу. Це принаймні. Це дуже добре, якщо ви можете говорити про щось живо і насолоджуватися удачі.

В жодному разі не потрібно крити і часто показувати помилки! Краще чекати, поки дитина виявить і коригує їх. Якщо це важко, ви можете допомогти, а потім, швидше, провідні питання. Скорочення і критика переповнена тільки ситуація.

Таким чином, в результаті є або позитивна (відновлена задоволена один з одним) або негативна (відновлено банк свинігії взаєморозвитку).

Другий найважливіший результат – висновок про себе і свої здібності: «Я можу це зробити,» або «аласа, не можу це зробити. й

Це означає, що в скарбниці самооцінки дитини буде додана впевненість або небезпека. Зрозуміло, що роль дорослого тут дуже важлива: він повинен вибрати завдання відповідної складності, бути доброзичливим і хворим (перша точка), здатні делікатно допомогти, а при необхідності - залишити дитину самостійно, надаючи можливість впоратися з собою.

Результат: «Я можу це зробити!» або «Алас, я не можу це зробити. й

Наступний (третя) результат – емоційний причіп від класів.

Позитивний або негативний досвід дитини під час навчання переноситься на предмет дослідження. Він може бути «міжнародним і привабливим» або «дифузійним і непристойним». й

Позитивні або негативні враження переносяться на предмет під час дослідження.

Впевнений спосіб навчати дитину в навчанні (четверта точка нижче) варто залишити його самостійно: від початку дати йому ініціативу і турботу про результат! Пропонуються знання, на краще, механічно запам'ятовується, але не додає здатності організувати і подолати складність матеріалу.
Подаруйте дитині догляд за власним навчанням.

Нарешті, найбільш очевидний результат – бетонові знання (навички). Не варто думати про те, На жаль, не все, що пропущено в школі, необхідно в житті, а студенти починають розуміти це, втратиючи сенс їх зусиль. Правда, багато в шкільних дисциплінах дається заради «генеральної освіти» і «ментального розвитку» - і ви не можете сперечатися проти цього. Але варто для цього благородного призначення скористатися всіма знаннями, провокуючи не схожість предметів і, гірше, пригнічуючи природну жіночність дитини?

Сценарій У.Б. Хіпенрейтер