Алое корисною рослиною в домашніх умовах

Я мав алое вера апендікс в моєму будинку випадково кілька років тому. Я не схожий на сукуленти і, щоб бути чесним, поставивши алое в далекому куті будинку, я не пам'ятаю своє існування щомісяця. До мого сюрпризу я не вдалося вбити алое з таким «доглядом» роками. Навпаки, мій алое розкинувся. В результаті я прийшов до умов існування алое в нашому будинку, дізнався, як правильно доглядати за ним і навіть використовувати соковиті зелені листя для опіків. Тут я поговорю про догляд алое і що можна зробити з листям, наповненими гелем/юїце, які багато вірять має цінні властивості. Якщо у вас є успішний досвід з домашньою алое, то буде цікаво почути відгуки.

Будинок алое: догляд
Зберігати алое в домашніх умовах непросто, але дуже просто. Слово «догляд» не зовсім доречно тут, на мій погляд, бо Алое не любить інтенсивного догляду. Ця рослина практично незрівняна, якщо ви не пам'ятаєте (особливо любителі постійно пересаджують, запліднюють, чорносливу, краватку і спрей :-) що алое подобається просто залишити його самостійно!

Важлива вимога алое для догляду за нами не найгарячіша широта - яскраве освітлення. Помістіть алое в каструлі на південному вікні або на найяскравіше місце у вашому домі.

Полив алое зручно зробити з душу: душ не тільки рівномірно зволожує грунт в горщику, але і промиває пил з листя алое. Не часто вода алое вера - ця рослина звикла до періодів висихання в її природному середовищі (південь Аравійського півострова і Північна Африка). У домашніх умовах необхідно надати грунт алое висихати перед поливом. Я алое води взимку близько місяця, а влітку - один раз на 2 тижні. Частота поливу залежить від температури і вологості повітря. М'ясні і еластичні листя алое вера, заливають соком / гелем, ознакою того, що рослина має достатню кількість води. Висушені нижні листки, як нитки, і коричневі сухі кінчики листя алое свідчать про те, що не вистачає води.

Грунт для алое має бути бідним. Використовуйте підкладку для какті, а при відсутності одного - звичайна суміш для кімнатних рослин з великим піском в співвідношенні 1: 1. Хороша водопроникність грунту є важливою умовою вирощування алое, тому добре покласти дренажний шар внизу горщика з алое.

Я особисто ніколи не запліднив своє алое, але якщо ви часто ріжете листя для використання, краще годувати рослину раз на місяць з добривом для домашніх квітів, щоб алое вера швидше відновлюється.

Якщо ви подарували свою алое належну допомогу, вона неминуче зросте в розмірах з часом. Тому більш широкий і не глибокий горщики відмінно підходять для вирощування алое. Так, в парі років, мій домашній алое вера пішов з маленького припливу до того, що ви бачите на фото вгорі сторінки. Я тепер розподіляю алое вера пагони всім, тільки відокремивши кореневий процес від великої материнської рослини. До речі, це найкращий спосіб відтворити алое. Не обов'язково витягти всю рослину з горщика, можна просто підняти одну сторону і акуратно відокремити процес кореня. Залиште корінь алое, щоб лежати в кімнаті протягом декількох днів до посадки (не турбувати буде з ним, не турбувати). Рослина алое в сухому грунті і не вода протягом декількох днів.

Будинок алое: властивості

Якщо ви вважаєте, що всі різновиди народних і альтернативних заголів, алое має такі неймовірні властивості, які вона лікує буквально все: від опіків, прищів, грибків, привареності, заморожування і герпесу до захворювань шлунково-кишкового тракту, глаукоми, багаторазового склерозу і навіть раку! По собі, ці претензії звук підозрілий (один завод не може лікувати всіх!) і не без причини: мало так далеко медичні дослідження рослини не підтверджують спеціальні цілющі властивості алое гелю / соку або показують результати конфліктування. Подібні розчарування вже трапляються з красивими, але безшумні для імунітету Ехінацеа фіолетовий, не менш красивими, але отруйними морозильниками, які деякі з яких причин використовують «для схуднення», а з іншими рослинами.

Дворічне дослідження, проведене Національною токсикологічною програмою (НТП) Департаменту охорони здоров’я США у щурів та мишей, зареєстроване виникнення онкологічних пухлин у кишечнику щурів після регулярного збурювання цілого екстракту з листя алое з водою. Нещодавно США Санітарна адміністрація (ФДА) надала заборону на продаж соку алое, яка заявила, щоб допомогти тим, хто страждає глаукоми і декількома склерозами, через незрівняність цих претензій. У зв'язку з тим, що алое міститься в ньому, алое проносне. Проте, у 2002 р. рішенням FDA у Сполучених Штатах було вилучено з проносів публічного продажу з алое, адже «безпека не була перевірена».

У той же час я знаю, що є люди, які регулярно збирають і найсвіжіші свіже сік з листя домашньої алое, спираючись на свої особливі властивості, а крім того, щоб зробити це!

Можливі позитивні властивості алое і алое дерева свідчать дрібні дослідження, що показують потенціал рослини для зниження глюкози крові і, відповідно, знімають симптоми цукрового діабету 2 типу. Тестування цих властивостей алое у людини ще не завершено. Спостереження за цілющими властивостями соку алое для опіків 1-го та 2-го ступеня, загоєння ран, а також пригнічення шкідливих бактерій.

Найцікавіше, але два останні дослідження не підтвердили ніяких переваг алое для сонячних опіків, і це обіцяє продати тонн алое гель щороку!

Як застосовувати алое
Звісно, маючи пишну алое рослину в домашніх умовах і знаючи про свої потенційні цілющі властивості, це буде просто гріх не намагатися їм на себе виходячи з причин. На фото показано, як витягти сік гель/алое шляхом різання листочка разом з ножем. Моя найуспішніший досвід з алое горить руку на гарячу духовку. Тримаюче місце під холодною водою, замочивши її і наносила ріжучий лист алое всередину до опіку протягом декількох годин. Сік алое дійсно заспокоїв біль і опік повністю загоює без слідів всього за пару днів.

Все інше Я зробив з соком алое / гелем, алас, повністю без використання. На пораді другу я спробував використовувати свіжий сік алое як гель для волосся, змащуючи його на шкірі обличчя, читайте про «зволожувальні і зволожуючі властивості соку алое», і наносив ріжучий лист до ріжучих і ран на руках. Все це не було помітного ефекту. Однак, я залишаюсь відкритими до нових речей і будемо раді почути від вас про успішне (або навіть невдале - також результат!) зовнішнє використання алое. Будь ласка, зв'яжіться з нами, якщо ви використовуєте алое та з яким ефектом.