Джейн Фонда - 78 років тому, що ми покажемо про довголіття.

У минулому столітті, але найзначніші з усіх були Сьогодні, в середньому, ми живемо 34 роки довше, ніж наші великі Подумайте про це. До нашого життя додано ще одне життя. Але дотепер наше суспільство не повністю зрозуміле, що це означає. Ми все ще живемо в старому парадигмі, де вік бачив як дуга. Це старий метафор, дуже старий. Ви народилися, по середині життя ви досягнете висоти міцності і поступово стають слабкими. Вік як патологія.

З цими словами, знаменита акторка і модель Джейн Фонда, вік якого наближається 80 років, розпочав свою виступ на конференції TED. Блог "Зожник" переведений слів Жана сьогодні Веб-сайт Це чудова, надихаюча розмова для ваших читачів.

«Сьогодні багато філософів, митців, лікарів та вчених беруть новий погляд на так званий третій акт — останні три десятиліття життя. Вони розуміють, що цей етап розвитку важливий своїми силами - він відрізняється від середніх років, оскільки підлітка відрізняється від дитинства. Ми запитуємо - і будемо запитувати - як ми витрачаємо час? Як правильно провести цей час? Які нові метафори будуть найбільш доречні для опису віку?

За минулий рік я дізнався про це. І я зрозумів, що більш відповідним метафором для старіння є сходинка — духовний сходження людини, затримання мудрості, цілісності та автентичності. Вік не патологія, віковий потенціал. І ви знаєте, що? Цей потенціал не тільки доступний для вибору декількох. Виявляється, що більшість людей у своїх 50-х роках краще почуваються, відчувають менш чуйний, і менш ворожий. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час. Деякі дослідження навіть стверджують, що ми щасливі.

Довірте мене, це не те, що я очікував. Я багато депресії. Щоранку я прокинувся, і перші шість думок завжди були негативними. Я отримав відляку. Я думав, "О, мій Бог." Я роблю стару жінку. Тепер в середині третього акту я зрозумів, що я ніколи не був щасливим. Я переповнений почуттям благополуччя. Що я відкрив, що коли ви старієте, речі не так, як вони здаються, боячі підоди. Ви розумієте, що ви, і, можливо, більше, ніж коли-небудь. Пікассо колись сказав: «Це займе багато часу, щоб бути молодими. й

Я не намагаюся вдосконалювати старіння. Звичайно, не існує гарантії, що це буде час зростання і процвітання. Вона залежить від удачі. Частково, звичайно, від генетики. Третя з неї залежить від генетики. Ми не можемо зробити це. Але це означає дві третини того, як добре ми робимо в Акту Три в руках. Ми будемо говорити про це. Що ми можемо зробити додаткові роки добре, щоб зробити гарне життя з них.

Покажіть вам про драбину, яка може здатися дивним метафором для пенсіонерів, враховуючи те, що це непросто для них. (Дочка) Включаючи мене. Як ви знаєте, всі світові функції за єдиним законом - ентропія, другий закон термодинаміки. Ентропія означає, що все в світі, абсолютно все, постійно розпадаючи і знепадаючи, уявіть дугу. Є лише один виняток цього універсального права: людський дух Продовжує розвиватися і покращувати, піднімаючи сходи, приводячи до нас до повноти, правди і мудрості.

Twimg.com є прикладом того, що я маю на увазі. Сходження може проходити навіть у найважчих фізичних умовах. Про три роки тому я прочитав статтю в Нью-Йоркі Times про чоловіка, названого Neil Selinger. Має 57 років, адвокат. Він приєднався до групи письменників у коледжі Сара Лоуренс, де він відкрив свій талант як письменник. Через два роки він діагностував ALS, також відомий як хвороба Charco. Це страшне захворювання. Вона мертво. Він знищує тіло, залишаючи розум прозорим. У цій статті пан Селінгер спробував описати те, що сталося з ним. Як слабився м'язи, моя здатність писати сильніше. Поступово втратив мову, я знайшов мій голос. Як я захопив, я зріс сильніше. РЯ нарешті почав шукати себе. й Для мене Neil Selinger є уособлення сходів в третій акт.

Ми всі народжені з душею, всі без винятку, але іноді наш дух розбивається судами життя, жорстокості, насильства, нехтувати. Можливо, наші батьки страждали від депресії. Вони не можуть любити нас, але наші досягнення. Ми все ще відчуваємо фізичний біль від рани. Можливо, ми відчуваємо, що відносини незакінченні. Саме тому ми відчуваємо неповний. Мета третього акту може бути завершенняй

Як я підійшов третій акт, мій 60-й день народження, я попросив себе: Як жити? Що потрібно досягти цього кінцевого акту? Я знаю, що я знаю, куди піти, я повинен знати, де я прийшов. Я повернувся назад, щоб окреслити перші дві дії, намагаючись зрозуміти, хто я був, не те, що мій батьки і інші люди побачили мене, або як я був оброблений. Але що мені подобається? Якими були батьки, не як батьки, але як люди? Якими були мої бабусі? Як лікують батьки? І так далі.

Кілька років тому я дізнався, що процес, який я пройшов через те, що психологи називають "ревізія життя". Вони вірять, що це може принести нове значення, чіткість і мету життя людини. Можливо, як мені, ви усвідомите, що багато речей, які ви розбили себе, багато речей, які ви думаєте про себе, насправді не було нічого спільного з вами. Це не було вашої несправності, ви зробили право. Ви можете повернутися в час і прощати їх і прощати себе. Ви можете звільнити себе від вашого минулого. Ви можете змінити стосунки з минулим.

В той час як я був написаний про це, я прийшов на книгу під назвою «Людина пошуку Значення» Віктора Франка. Віктор Френкль був німецьким психіатром, який провів п'ять років в концентраційному таборі. Він написав, що в той час як в концентраційному таборі, він може визначити, чи буде видана людина або ні, хто б вижити і хто не був би. Він писав: «Ви можете втратити все в житті, крім того, одне: свобода вибрати, як реагувати на те, що відбувається». Це те, що визначає якість нашого життя, не багатство або бідність, не слави або невизначеності, не здоров'я або страждання. Як ми доносимо ці реалії, що означає, що ми приписуємо до них, як ми доносимо до них, які держави розуму вони створюють для нас. й

Можливо, основною метою третього акту є повернутися і, якщо це можливо, спробуйте змінити відносини з минулим. Як видно з когнітивних досліджень, якщо ми можемо це зробити, вона проявляється неврологічно, а в мозку створюються нейронні шляхи. Згодом, коли ви відреагуєте негативно на минулі події та люди, нервові доріжки виготовляються хімічними та електронними сигналами, що надходять з мозку. І з часом ці нервові шляхи стають нормою, навіть якщо це погано для нас, адже це викликає стрес і тривожність.

Однак, якщо ми можемо повернутися і змінити наше ставлення, переосмислити ставлення до людей і подій з минулого, нервові канали можуть змінитися. І якщо ми можемо підтримувати більш позитивне почуття минулого, то це буде новий нормальний. Як скинути температуру на термостаті. Не існує досвіду, що робить нас мудрими, але відбиття на минулі враження, що робить нас мудрими і допомагає нам стати цілою, мудрістю і правдою. Це допомагає нам стати тим, хто може бути.

«І хто сказав, що? У нас є потужність. Ми контролюємо наше життя. Але дуже часто, багато, якщо не більшість з нас, починайте хвилюватися про наше місце в суспільстві і популярність, як ми досягаємо статевих губ. Ми стаємо суб’єктами та об’єктами в житті інших людей.

Але зараз в третій акті стає можливим повернутися до того, де все почалося.Щоб дізнатися свою ідентичність вперше. Якщо ми робимо це не просто для себе. Старші жінки – найбільша демографічна група світу. Якщо ми можемо повернутися і почервоити себе, стати повним, це призведе до культурного зсуву у світі, вона буде служити прикладом для молодших поколінь, і вони зможуть переосмислити етапи їх життя.

Дуже дякую.

Зежник.ру.

www.zozhnik.ru/dzhejn-fonda-o-revolyucii-dolgoletiya/